Noslēdzies Bauskas novada atklātais telpu futbola čempionāts

2013-04-07 21:48

 

Svētdien, 7.aprīlī noslēdzās Bauskas novada atklātais telpu futbola čempionāts. Turnīrā piedalījās 7 komandas. Izspēlējot divus apļus, katrai komandai aizvadot 12 spēles.

Šīs dienas spēlēs izšķīrās pirmo četru vietu sadalījums, tātad- kam būs medaļas? Par trešo vietu cīnījās divas komandas, Veterāni un Ceraukste. Sestdien Veterāni principiālā cīņā uzvarēja Gailīšus ar 4-2, automātiski izslēdzot tos no jebkāda veida iespējas cīnīties par bronzu. Tas nozīmēja to, ka uzvaras gadījumā pār Rundāli Veterāni izcīnītu 3 vietu, atstājot Cerauksti aiz borta. Rundāle uzvarēja ar 7-2 un tas nozīmēja tikai vienu- Veterāni var būt trešie tikai tad, ja Ceraukste zaudētu pēdējā spēle pret Bausku.

Ceraukste pret Bausku. Ceraukste uzvaras gadījumā nodrošinātu trešo vietu, turpretī Bauska...Bauskai tad būtu nevis 4, bet 7 punkti, un tas arī viss. Spēle izvērtās ļoti sīva un kā vienmēr agresīva. Tiesnesim Igoram Beļikovam šī nebūt nebija tā vieglākā spēle. Parādītās vairākas dzeltenās kartītes, kā arī divas sarkanās. Vispirms Nauris Dumbrovskis saņēma sarkano kartīti par pēdējās cerības sodu, kaut arī tādā pat situācijā pretinieku izpildījumā mirkli vēlāk tika parādīta dzeltenā kartīte. Artūrs Dulbe saņēma sarkano kartīti par atkārtotu pārkāpumu. Ceraukstei izturot divus mazākums izdevās izcīnīt izmocītu uzvaru pret Bauskas komandu ar rezultātu 3-2, nodrošinot trešo vietu turnīrā.

Par to, kuras komandas spēlēs finālā nebija šaubu nevienam, vien jautājums- kurš uzvarēs. DSTB piedzīvoja vienīgo zaudējumu pret Cerauksti, turpretī Rundāle pirmā apļa ietvaros atzina DSTB pārākumu. Viss pavisam vienkārši- kurš uzvar, tam zelts. Pirmie vārtus guva Rundāles komanda, kad precīzs bija Nikolajs Kočerigins. DSTB ātri atguva vārtus, kad lielisku reidu pretinieku zonā veica Armands Landorfs, apmānot visu aizsardzību un vārtusargu triecot bumbu tīklā panākot 1-1.Kā izrādījās, tie arī bija pēdējie DSTB vārti finālā. Rundāle guva trīs bez atbildes vārtus svinot uzvaru ar rezultātu 4-1 un izcīnot Bauskas novada atklātā telpu futbola čempionu titulu otro gadu pēc kārtas.

Turnīra rezultatīvākie spēlētāji-

Raivis Miļūns 19 vārti, 17 piespēles=36 punkti. (Rundāle)

Nikolajs Kočerigins 13 vārti, 18 piespēles=31punkti (Rundāle)

Armands Landorfs 18 vārti, 6 piespēles =24 punkti (DSTB)

Par turnīra labāko vārtusargu tika atzīts Kaspars Ivanovs ( DSTB)

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts- Nikolajs Kočerigins (Rundāle)

Paldies galvenajam tiesnesim Agrim Grandovskim un Igoram Beļikovam par spēļu tiesāšanu, kā arī komandām par piedalīšanos.

Plašāka informācija par statistiku pieejama šeit-

Protokoli 

Statistika

Tabula

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe