Noslēdzies Bauskas novada atklātais telpu futbola čempionāts

2014-04-02 00:03

    Aizvadītās nedēļas nogalē, 30.martā, SN „Mēmele” noslēdzās Bauskas novada atklātais telpu futbola čempionāts.

Čempionāta uzvarētāji, komanda - "VETERĀNI"

Foto: Elīna Gruncka

    Par čempionāta uzvarētājiem pārliecinoši kļuva komanda „Veterāni”, kuri jau priekšlaicīgi nodrošināja pirmo vietu turnīrā. „Veterāni” veica iespaidīgu pēdējo 7 spēļu nezaudēto sēriju, pēc kuras čempionāta noslēgumā tuvākie sekotāji tika apsteigti par 4 punktiem. Čempionātā komandas stiprākā puse bija stabila, organizēta aizsardzība, kā arī taktiska spēle uzbrukumā. Sindijs Smalkais, kurš tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, bija galvenais komandas aizsardzības balsts. Komandas uzbrukuma līderi, Ingus Panteļējevs, kurš guva 14 vārtus un izdarīja 6 rezultatīvas piespēles, kopā ar Agri Grandovski, kuram 14 vārti un 7 rezultatīvas piespēles, savas iespējas prata izmantot un bija labākie komandas vārtu guvēji. Tiesa, nekur tālu neatpaliek jau iepriekš pieminētais Sindijs Smalkais ar 10 vārtiem un 10 rezultatīvām piespēlēm, kā arī Ģirts Laugalis ar 8 vārtiem un 10 rezultatīvām piespēlēm un Andis Dunkulis ar 12 vārtiem un 4 rezultatīvām piespēlēm. Tieši šie vīri dala otro lielāko vienas komandas spēlētāju skaitu, kuri iekļuvuši labāko TOP20 rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Otro vietu izcīnīja komanda „Rundāle.” Komandas līderis Nikolajs Kočerigins bija atslēgas spēlētājs, kurš viens pats guva 32 vārtus, kļūstot par visa čempionāta labāko vārtu guvēju. Tomēr arī bez Nikolaja komanda izcīnīja uzvaras un demonstrēja pārliecinošu sniegumu. Šī, iespējams, ir viena no retajām komandām čempionātā, kurai, neskaitot līderi Nikolaju Kočeriginu, pārējie spēlētāji ir praktiski vienā līmenī, kas nerada komandā vājos ķēdes posmus. Tieši šis faktors ir izveidojis komandu, kura laukumā piekopj agresīvu un spēka futbolu.”Rundāle” ir komanda, kurai ir stingrākā aizsardzība un labākais uzbrukums. Ielaisti vien 36 vārti, iesisti 86, kas tos padara par stabilu līderi šajā rādītājā starp visām komandām. Komanda punktus zaudēja pret pastarīti „Zaļvegasu”, spēlējot neizšķirti, tomēr, lielāko daļu spēles  rundālieši pretiniekus sagrāva ar minimums 4 vārtu pārsvaru. Komandā, gluži kā „Veterāniem”, pieci komandas labākie punktu guvēji atrodami TOP20. Nikolajs Kočerigins saviem gūtajiem 32 vārtiem pievienoja 15 rezultatīvas piespēles, Raivis Naumovs guva 9 vārtu un izdarīja 16 rezultatīvas piespēles, Nils Kleščovs ar 16 vārtiem un 8 rezultatīvām piespēlēm, kā arī Andis Gailis ar 11 vārtiem, 9 rezultatīvām piespēlēm un Edgars Petrauskis, kurš guva 9 vārtus un izdarīja 6 rezultatīvas piespēles.

Medaļas pēdējo komplektu kaklā kāra komandas „Ceraukste” spēlētāji, kuri čempionātu aizvadīja savu spēju robežās. Kā vienīgo klupšanas akmeni un automātiski zaudētu iespēju cīnīties par čempiona godu, ceraukstieši var minēt zaudējumu čempionāta lejasgala komandai „Policija”. Komandas vārtsargs Ingars Bērziņš šajā čempionātā komandu vilka itin bieži, un tikai pateicoties labajam vārtsarga sniegumam, ceraukstieši izspruka no iespējami vairāk zaudējumiem turnīrā. Laba sadarbība izveidojās starp aizsargiem Elviju Vīlipu un Raiti Cirveli, kuri kopā ar Nauri Jātnieku bija galvenie komandas aizsardzības turētāji. „Ceraukstes” komandas uzbrukumā šogad labāk veicās Artūram Dulbem, kurš guva 17 vārtus un izdarīja 7 rezultatīvas piespēles, un kopā ar Artūru Zomerovski, kurš guva 10 vārtus un izdarīja 8 rezultatīvas piespēles, ir vienīgie komandas pārstāvji čempionāta labāko snaiperu TOP20.

Ceturto vietu, tikai par punktu atpaliekot no godalgas, izcīnīja „EVA Autonams” komanda. Šī komanda, varētu teikt, pati sev sabojāja čempionātu ,izlaižot uzvaru praktiski uzvarētā spēlē, liedzot jebkādas teorētiskas izredzes uz godalgu. Izšķirošās spēles pēdējās 90 sekundēs komanda ielaida 3 vārtus un nospēlēja neizšķirti 3:3 ar nevienu citu vienību, kā ”Zaļvegasa”. Sakritības vēl sameklēt var daudz, kāpēc komandai šāds sniegums, jo labu spēlētāju šai komandai netrūkst. Tomēr, par spīti tam, ka komandā bija gana daudz labu spēlētāju, komanda nespēja tā līdz galam saspēlēties un saprasties, lai varētu pacīnīties par medaļām. Komandā uz izšķirošajām spēlēm noteikti pietrūka viens no līderiem Armands Landorfs. Komandas spēles veidotājs Emīls Dzenis vadīja komandu pārliecinoši un pildīja aizsardzības balsta funkcijas, ar tendenci pieslēgties uzbrukumam. Emīlam otrs labākais statistikas rādītājs komandā, 6 vārti un 7 rezultatīvas piespēles. Edgars Ruželo ar savu cīņas sparu un aktivitāti bija labākais komandas uzbrucējs, kā arī rezultatīvākais spēlētājs ar gūtajiem 10 vārtiem un 3 rezultatīvām piespēlēm. Bez šiem abiem spēlētājiem ,komandā kodolu veido vēl trīs spēlētāji, vārda tiešākajā nozīmē, jo Sandis Belte, Mārtiņš Beinerts un Juris Ojāru katrs guva 7 vārtus un izdarīja 4 rezultatīvas piespēles.

Piektās vietas ieguvēji, komanda „Code” ,bija vieni no galvenajiem pretendentiem, ja ne uz čempiona titulu, tad uz medaļām noteikti. Tiesa, tik ilgi, kamēr komandā spēlēja Raivis Miļūns un Marks Kuncevičs. Raivis Miļūns savās 8 spēlēs guva tik daudz vārtus un atdeva pietiekami daudz piespēles, lai nodrošinātu rezultatīvākā spēlētāja godu visā čempionātā. Nevienam pārspēt Raivi tā arī neizdevās. Arī Marka rezultāti ir iespaidīgi- 6 spēlēs(!!!) gūtie 11 vārti un 12 rezultatīvas piespēlēs dod 8. vietu starp visa čempionāta rezultatīvākajiem spēlētājiem. Pametot komandu, šiem abiem spēlētājiem, šķiet, neviens cits, kā iespējams paši komandas spēlētāji, neticēja, ka „Code” būs tā komanda, kurai izdosies izcīnīt medaļas. Atlikušie komandas līderi, Juris Kopilovs, kurš guva 19 vārtus un atdeva 7 rezultatīvas , kā arī Jānis Veiss, kuram 5 vārti un 7 rezultatīvas piespēles nespēja pavilkt komandu, un līdz ar to sekoja straujš kritums, kurš komandu atmeta aizvien zemāk turnīra tabulā.

Komanda „Gailīši” ierindojās 6 vietā. Šīs komandas sniegumu ir grūti raksturot. Komandā ir lielisks vārtsargs, Āris Paužolis, kurš tika atzīts par čempionāta labāko vārtsargu. Bez Āra rezultāti būtu ievērojami bālāki. Komandā netrūkst spēlētāji, kuri ir labi futbolisti un bumbu pārvalda brīvi un tehniski, tomēr, arī šai komandai, tāpat kā „EVA Autonams”, kas pietrūkst, lai līdz galam cīnītos par medaļām čempionātā. Komandas labākais vārtu guvējs Edmunds Bērziņš ar 10 vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli. Gailīši ir vienīgā komanda, kuras kāds no pārstāvjiem nav sastopams rezultatīvāko spēlētāju TOP20.

7.vietu izcīnīja komanda „Policija.” Komanda čempionātu iesāka skaļi, uzvarot „EVA Autonams”, kā arī vēlāk komandu „Ceraukste”, taču tālākais sniegums un izcīnītā vieta atbilstošs komandas spējām. Neapšaubām komandas līderis Juris Ručkānovs, kuram 20 vārti un 9 rezultatīvas piespēles. Komandā ir pamatspēlētāji, kuri spēj gūt vārtus un izveidot spēli, tomēr, komandai vēl tāls ceļš ejams, lai iekļūtu labāko pieciniekā un būtu pietiekoši konkurēt spējīgi ar pārējam čempionāta augstāk esošajām komandām.

Turnīra 8.vietā viesi no Jelgavas puses, komanda „Zaļvegasa." Šī komanda, praktiski uz neko augstāku cerēt nevarēja, tomēr, gaisu pajauca pamatīgi un svarīgus punktus citām komandām izdevās atņemt. Komandas līderis Eduards Avertjans , kura kontā 12 vārti un 5 rezultatīvas piespēles.

 

Čempionāta noslēguma tabula!

Spēles protokoli!

Spēlētāju statistika!

 

Tāds, lūk, ieskats uz aizvadīto Bauskas novada atklāto telpu futbola čempionātu 2014. Komandas saka lielu paldies organizatoriem un spēles tiesnešiem.

 

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

Noslēdzies Bauskas novada atklātais telpu futbola čempionāts

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija