Noslēgušās ielu kaujas florbolā un basketbolā

2015-08-30 17:17
 
Bruģa slīpētāji, jeb ielu basketbola un florbola cienītāji, 29. augustā Bauskas pilsētas domes stāvlaukumā, tikās pēdējā sporta centra (SC) «Mēmele» kausa izcīņas posmā, sadalot arī kopvērtējuma kausus.
 
Ielu basketbola sacensības, šogad, lielu popularitāti neguva. Ierasti uz mačiem ieradās trīs līdz četras vienības, pēdējā posmā tikai divas. Lielisku stabilitāti nodemonstrēja komandas «Īslīce» spēlētāji. Puišu trio uzvarēja visās četru posmu spēlēs, pārliecinoši triumfējot kopvērtējumā. Tik pat lielu stabilitāti, tikai uz otro pozīciju katrā posmā un kopvērtējumā, nodemonstrēja vienības «Ceraukste» spēlētāji. Tikai šī komanda bija spējīga pabojāt nervus īslīciešiem, izrādot pretestību. Divās no četrām tikšanās reizēm «Īslīce» uzvaru pret ceraukstiešiem svinēja tikai ar punkta pārsvaru. Trešajā posmā basketbolistiem talkā nāca florbolisti, izveidojot divas komandas. Abas florbolistu komandas ciešot zaudējumus pret ceraukstiešiem un īslīciešiem, spēlē par trešo vietu tikās «Ātrā maliņa» un «sportsbauska.lv» komandas. Uzvaru mačā un trešo vietu ceturtajā posmā izcīnīja pirmie.
 
Komandas «Īslīce» spēlētājs, Arjoms Kotenkovs uzskata, ka noteikti būtu jācenšas piesaistīt vairāk komandas. «Pēdējā posmā ieradās tikai divas basketbola komandas, labi, ka florbolisti izlīdzēja, tad varēja uzspēlēt vairāk spēles. Iespējams, daudzi basketbolisti strādā, vasarā ir izbraukuši uz ārzemēm vai devušies atvaļinājumos. Kādam, iespējams, nepatīk organizētība. Grūti teikt. Cerams, ka nākotnē situācija uzlabosies,» tā Artjoms. Viņš par komandas panākuma atslēgu min daudzu gadu sadarbību. «Ar komandas biedriem kopā spēlējam kopš bērnības. Saprotamies bez vārdiem, pietiek vien ar acu skatienu, lai saprastu ko darīt. Spēlējam kopā arī telpās un citos turnīros,» komandu raksturo Artjoms.
 
Ielu florbolā, jaunākajā, U13 grupā, III posmā sacentās trīs komandas. Pirms šī posma praktiski neaizsniedzami kopvērtējuma galvgalī bija vienības «Baltie lāči» spēlētāji. Pēdējā, trešajā posmā komanda palika otrie, kas netraucēja uzvarēt kopvērtējumā ar 80 punktiem. Tuvākie sekotāji cīņā par kopvērtējumu bija «Snaiperi.» Puišu trio uzvarēja pēdējo posmu un sezonu noslēdza otrajā vietā ar 66 punktiem. FK «Krutie zēni» gan pēdējā posmā gan kopvērtējumā palika trešie.
 
Gustavs Pļevoks spēlēja vienībā «Baltie lāči.» Puisis ir priecīgs, par iespēju vasarā uzspēlēt ielu florbolu. Neesot jābrauc uz Rīgu. «Visus trīs posmus nospēlējām stabili. Dažās spēlēs nācās spēlēt vairāk fizisku florbolu, citās veiksme palīdzēja. II posmā bija viss interesantāk, jo piedalījās sešas komandas. Lielāka konkurence, vairāk spēļu. Spēlēt uz bruģa ir interesanti, krietni savādāk kā telpās uz līdzenas grīdas. Labi, ka Bauskā var uzspēlēt, savādāk būtu jābrauc uz Rīgu,» spriež puisis.
 
Ervīns Zīle guva komandas «Sprinteri» uzvaras un III posma pirmās vietas vērtus vārtus. «Šodien nospēlējām ļoti labi uzbrukumā, aizsardzība gan kliboja. Cīņas bija grūtas. Prieks spēlēt, bija ļoti interesanti,» stāsta puisis.
 
Pieaugušo grupā pēdējā posmā piedalījās sešas komandas. Pirms izšķirošā posma līderos ar 55 punktiem bija «Flinstoni,» otrie – «Code» ar 50 punktiem, bet trešie – «sportsbauska.lv» ar 36 punktiem. Lai codieši apsteigtu «flinstonus», viņiem bija jāuzvar, bet pretiniekiem jāpaklūp grupu spēles, kas gan nenotika. Trešā posma sacensībās A apakšgrupā uzvaras laurus plūca «sportsbauska.lv» komanda, otrie – «Code».
 
 B grupā labākie «3 kubā», bet otrie – «Flinstoni.» Pirmajā pusfinālā, par spīti spēcīgajam lietum laukumā izgāja «sportsbauska.lv» un «Flinstoni.» Rezultatīvā mačā ar 9:6 uzvarēja otrie. Otrajā pusfinālā «3 kubā» pēcspēles soda metienos ar 3:2 uzveica vienības «Code» spēlētājus. Mačā par trešo vietu spēlēja «sportsbauska.lv» un codieši. Spēles pamatlaiks noslēdzās 3:3, bet pēcspēles soda metienos uzvaru svinēja pirmie. Finālā pārliecinošu uzvaru ar 4:1 pret «Flinstoni» izcīnīja «3kubā.»
 
Kopvērtējuma rezultāti:
Ielu basketbols:
1.v. «Īslīce» – Rodions Kotenkovs, Artjoms Kotenkovs,  Aleksandrs Ivanovs.
2.v. «Ceraukste» – Niks Konstantīns Dibets, Matīss Gulbis, Anrijs Janševskis, Armands Segliņš
 
3.v. «Dāviņi» - Edgars Niedra, Andrejs Atkočuns, Mārtiņš Zvilna, Adrians Pridijs,
Artis Kaksis.
Ielu florbols U13:
1.v. «Baltie lāči» – Gustavs Pļevoks, Everts Janušauskis, Kristers Ķūrēns Repše, Rainers Bodnieks
2.v. «Snaiperi» – Valdis Valters Vanags, Ervīns Zīle, Pāvels, Seredickis.
3.v. «FK Krutie zēni» – Nils Zīriņš, Ralfs Akmentiņš, Denis Afanasjevs.
Ielu florbols U16:
1.v. «Vecsaule» – Armands Pudulis, Renārs Goldbergs, Ardis Māskis.
2.v. «Don’t Panic» – Everts Janušauskis, Linards Miļūns, Reinis Krīgalis.
Ielu florbols pieaugušie:
1.v. «Flinstoni» – Kristaps Kalniņš, Toms Niedre, Reinis Kirilko, Nikita Maksurovs
2.v. «Code» – Dinārs Vaitaitis, Artūrs Nerets, Ainārs Rumpāns, Vitālijs Ivanovs.
3.v. «sportsbauska.lv» – Aivis Barkovskis, Matīss Dulbe, Artūrs Dulbe, Tedijs Turks.
 
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 
 
 

Noslēgušās ielu kaujas florbolā un basketbolā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija