Noslēdzies Bauskas novada atklātais čempionāts basketbolā

2015-03-17 13:23

Aizvadītās nedēļas nogalē ar pārliecinošu «BJSS II» komandas triumfu finālā finišēja Bauskas novada atklātais čempionāts basketbolā.

    Sacīkstēs piedalījās sešas komandas. Četras labākās vienības sacentās play-off spēlēs, kurās divu spēļu summā tika sadalītas medaļas un kausi. Uzvarētāju godā «BJSS II» komanda, aiz viņiem vienība «Code,» bet bronza kaimiņu novada komandai «Iecava.»

    Kopumā čempionātā nospēlētas 34 spēles, no kurām 30 bija grupu cīņas. Grupu spēlēs komandas katra ar katru tikās divas reizes. Labākas četras vienības tikās play-off mačos, kuros sākās ciņa par medaļām. Pēc pamatturnīra beigām, divas spēcīgākās komandas divu spēļu summā noskaidroja zelta medaļu likteni, bet par bronzu cīnījās trešās un ceturtās vietas ieguvēji.

    Uzvarētāju godā pēc nospēlētajām grupu spēlēm bija Codes komandas basketbolisti. Viņi pamatturnīrā piedzīvoja trīs zaudējumus. Negaidītākais no tiem bija jau pirmajā čempionāta spēlē pret Īslīces komandas basketbolistiem, 62:55. Spēcīgāki par codiešiem vēl izrādījās «Gailīši,» 78:85 un «Iecava,» 85:89. Jāpiemin, ka vienības sastāvā spēlēja arī Latvijas Basketbola trešās divīzijas komandas «Bauskas BJSS» spēlētājs Ivars Zemītis, kurš gan fināla mačā nepiedalījās.

    Otrajā vietā ar tik pat neveiksmēm cik codiešiem finišēja «BJSS II» komanda. Basketbolisti divas reizes atzina vienības «Code» pārākumu, 51:68 un 50:65, bet lielākais pārsteigums bija zaudējums pret pastarīšu komandu «BJSS I» uzdāvinot viņiem vienīgo uzvaru čempionātā ar rezultātu 91:93. Šo maču «BJSS II» komanda noslēdza četru vīru sastāvā, jo viens no komandas biedriem saņēma piecas piezīmes, bet rezervistu tobrīd nebija.

    Trešajā vietā pamatturnīrā ierindojās Iecavas basketbolisti.Viņi divas reizes kapitulēja «BJSS II» komandai, 87:89 un 73:82, bet reizi atzina komandu «Code» 68:86 un «Īslīce» pārspēku 70:71.

    Pēdējo iespēju cīnīties par medaļām un startēt play-off spēlēs izcīnīja komanda «Gailīši.» Viņi grupu spēlēs uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm. Divas reizes zaudēts «BJSS II» komandai ar 68:70 un 80:116, kā arī iecavniekiem ar 79:95 un 77:81, bet reizi kapitulēts «Codei» ar 65:67.

Cīņā par zeltu spēlēja «BJSS II» un «Code» komandas. Pirmajā tikšanās reizē laukumā spēle ritēja punkts punktā. Aizraujošā mača galotnē minimālu uzvaru ar 70:69 izcīnīja Codes komandas basketbolisti un bija skaidrs, ka čempions tiks noteikt komandu otrajā duelī. Tajā ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja baušķenieki, sakaujot pretiniekus ar 95:67. Svinot uzvaru divu spēļu summā ar 164:137 Bauskas novada atklātajā čempionātā basketbolā triumfēja «BJSS II» komanda. Jāatzīmē, ka grupu spēlēs jaunieši abas reizes visai pārliecinoši atzina komandas «Code» pārākumu.    

    Bronzas medaļas liktenis starp «Gailīši» un «Iecava» komandām, principā tika izšķirts jau pirmajā tikšanās reizē, kurā ar 62:77 pārāki bija iecavnieki. Arī otrajā piegājienā Iecavas basketbolisti svinēja uzvaru ar 76:83 un divu spēļu summā pārliecinoši ar 160:138 nodrošināja sev bronzas medaļas čempionātā.

    «BJSS II» komandas spēlētājs Elvis Simanovičs fināla otrajā spēlē guva 26 punktus. «Pirmo reizi spēlējām finālā, kas arī deva papildus motivāciju uzvarēt. Ir liels prieks par pirmo zeltu Bauskas novada čempionātā. Finālā visi nocīnījāmies, spēlējām ātri un precīzi,» tā Elvis. Basketbolists stāsta, ka čempionāts bija interesants un cīņas bijušas aizraujošas. «Pamatturnīrā bija pārsteidzošas uzvaras un negaidīti zaudējumi. Uzskatu, ka komandas kļuvušas spēcīgākas,» tā Elvis.

    Mārtiņš Zirnis, Codes komandas spēlētājs otrajā fināla mačā guva 28 punktus. Viņš pēc fināla spēles atklāja, ka pietrūcis spēlētāju resursu, lai pacīnītos par uzvaru. «Dažiem spēlētājiem bija traumas, citi devās darba gaitās. Protams, gribējās pirmajā vietā finišēt, bet arī šāds rezultāts ir labs, ņemot vērā, ka mums trūka daži pamatsastāva spēlētāji,» tā Mārtiņš. Spēlētājs uzskata, ka čempionāts kļuvis spēcīgāks. «Pamatturnīrā komandas nospēlēja ļoti līdzvērtīgi. Spēku samēru sadalījums pa vienībām ir izlīdzinājies un praktiski katrā spēlē prognozēt uzvarētāju bija ļoti grūti, ko pierāda blīvie rezultāti,» uzskata Mārtiņš.

    Iecavas komandas spēlētājs Artūrs Sidorenkovs atklāj, ka komandas mērķis bijis zelts. «Domājām, ka spēlēsim par 1. vietu, bet diemžēl tā nenotika, jo čempionāta beigās zaudējām pēdējās trīs no četrām cīņām. Tas tikai norāda uz to, ka komandas ir līdzvērtīgas un līdz pat turnīra beigām prognozēt uzvarētāju bija ļoti grūti,» tā Artūrs. Viņš stāsta, ka spēlē par trešo vietu komanda nospēlēja savu spēli. «Lai arī pirmo maču uzvarējām ar +15, komandas biedriem teicu, ka nekas vēl nav izcīnīts un viss izšķirsies otrajā mačā. Tajā mēs turpinājām demonstrēt stabilu sniegumu un izcīnījām godalgu,» teic Artūrs Sidorenkovs.

 

1. vieta «BJSS II» — Jānis Rācenis, Elmārs Arcimovičs, Elvis Simanovičs, Anrijs Janševskis, Roberts Cers, Rinalds Ņikaņins.

2. vieta «Code» — Jānis Goldmanis, Antis Mediņš, Reinis Rozenblats, Mārtiņš Zirnis, Jānis Zirnis, Mārcis Bergmanis, Raivis Trenko.

3. vieta «Iecava» — Kevins Mors, Ritvars Priede, Artūrs Sidorenkovs, Ēriks Naumenko, Ginters Plukass, Jānis Pelēcis, Helvijs Meļķis, Elnurs Muļars.

 

4. vieta «Gailīši»

5. vieta «Īslīce»

6. vieta «BJSS I»

 

Rakstu sagatavoja: A. Dulbe

Foto: E. Gruncka 

 

Noslēdzies Bauskas novada atklātais čempionāts basketbolā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija