Pēdējā minūte izšķir spēles rezultātu

2013-04-04 14:02

 

Trešdien, 3. aprīlī Kvēle/SC Mēmele komandas basketbolisti devās uz Jelgavu, kur aizvadīja pirmo spēli LBL2 play-off pret Jelgava-2 komandu.

Spēle ritēja līdzvērtīgi, punkts punktā un uzvaru izcīnīja Jelgavas basketbolisti ar rezultātu 83-77, kaut minūti pirms spēles beigām Bauskas basketbolisti atradās vadībā ar 76-77.

Spēle iesākās ar mājinieku komandas minimālu pārsvaru. 18-14 pēc pirmās ceturtdaļas.

Otrajā ceturtdaļā laukumā valdīja Bauskas basketbolistu dominance. Ceturtdaļa uzvarēta ar 21-29 un pēc pirmā puslaika rezultāts 39-43 Kvēles labā.

Atsākoties spēlei veiksmīgāk meta viesi palielinot savu pārsvaru līdz +5, Baušķenieki pēc trešās trešdaļas atradās vadībā ar 58-63.

Pēdējās desmit minūtēs Bauskai ļoti neveiksmīgas. Pēdēja ceturtdaļa tika zaudēta ar -11 un līdz ar to visā spēlē piedzīvots zaudējums ar -6 punktiem.

Kvēle/SC Mēmele rezultatīvākais komandas rindās bija Toms Straudovskis, kurš sameta 23 punktus un izcīnīja 15 atlecošās bumbas.

 

Kvēle/SC Mēmele galvenā trenera Kristapa Zeida komentāri par spēli.

Spēles beigas pazaudējāt.

„Kaut kur palūzām. Viss gāja ļoti labi, spēlējām stabili, bet pašas beigas nenospēlējām labi. Neizmantojām iespēju lauzt spēli, tādas bija šķiet divreiz. Ja vēl būtu iemetuši, un tikuši pāri +10, tad domāju arī uzvarētu.”

Seņkāns nebija, vēl pāris vīri.

‘’Jā, sastāvā problēmas, bet neuzskatu, ka tas ir zaudējuma iemesls. Visi, kuri spēlēja, to darīja ļoti labi. Nevaru nekur piesieties. Senķānam tieši ir ceļgala trauma, nekas liels un domājams, ka jau svētdien viņš būs laukumā.”

Vēl minūti pirms spēles beigām bijāt vadībā.

„Kā jau minēju beigas varējām nospēlēt savādāk. Varu pat teikt, ka tas lielā mērā bija atkarīgs no maniem lēmumiem, par to, ko segt, un kā segt.”

Nekas nav beidzies. Sērija līdz vienas komandas divām uzvarām.

‘’Protams, ka nekas nav beidzies. Šodien mums treniņš, visi būs. Strādāsim, darīsim. Esmu drošs, ka svētdien mājās uzvarēsim un vēl aizbrauksim uz Jelgavu.”

Cik man zināms, komandā notika treniņu laikā neliels incidents.

‘’Tu noteikti domā par to (smejas). Nu jā, Seņkānam nolauzts zobs un Straudovskim četras šuves un viegls smadzeņu satracinājums.”

Kā tad tā!

‘’Treniņā zēni bija tik ļoti iekarsuši, ka vienā no epizodēm Seņkāns ‘’iekodās’’ galvā Tomam. Saskrējās abi. Bet tas tikai liecina par to, cik ļoti mēs gatavojamies šīm izslēgšanas spēlēm (smaida).”

Straudovskim arī ar četrām šuvēm un smadzeņu satricinājumu krīt iekšā.

‘’Tas tiesa. Viņš nodemonstrēja labu spēli. Sameta ja nemaldos 23 punktu, un padsmits atlecošās bumbas. Malacis. Jā droši vien, ka pietrūka Seņkāns, un vis varēja būt savādāk, bet vēlreiz saku, ka ar komandas spēli un sniegumu laukumā esmu ļoti apmierināts. Zēni ir smagi un daudz strādājuši, un kā jau teicu- ticam, ka vēl aizbrauksim uz Jelgavu un uzvarēsim.”

 

Atbildes spēle notiks šo svētdien, SN "Mēmele" plkst. 16:00

 

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe