Pagarinājumā pieveikti Talsi

2014-10-24 11:50

Florbola klubs (FK) «Bauska» turpina dalību Latvijas florbola virslīgas čempionātā. Šoreiz viesojoties pie «Talsi/Triobet» vienības, izcīnīta uzvara spēles pagarinājumā ar rezultātu 4:5.

Jau spēles sākumā viesi no Bauskas ieguva divu vārtu pārsvaru, kad precīzs bija Toms Niedre, kuram otrie iemestie vārti gūti komandai spēlējot vairākumā.

Mača otrā trešdaļa «Bauska» komandai pārvērtās murgā. Mājiniekiem izdodas gūt trīs vārtus pēc kārtas un panāk «Talsi/Triobet» vienībai vēlamo 2:3 rezultātu. Baušķenieku labā vārtus guva un izlīdzinājumu panāca Gints Velmunskis, taču līdz trešdaļas beigām talseniekiem atkal izdodas panākt izlīdzinājumu 3:3.

Trešajā periodā «Bauska» lēni un pacietīgi centās nolauzt «Talsu» vienību. Kopējiem spēkiem tas izdevās. Skaitlisko vairākumu realizēja Rolands Kovaļevskis pēc Toma Niedres piespēles panākot izlīdzinājumu, kam sekoja papildlaiks.

Papildlaikā veiksme uzsmaidīja baušķeniekiem. Pēteris Zeltiņš ar rikošeta palīdzību no talsenieku vārtsarga, praktiski no nulles leņķa raidīja bumbiņu sāncenšu vārtos izraujot laimīgu uzvaru «Bauska» vienībai ar rezultātu 4:5

 

FK «Bauska» treneris Ingus Panteļejevs par spēli.

«Uz spēli devāmies ar pilniem trijiem uzbrukuma trijniekiem, tomēr, dažādu apstākļu dēļ mums nācās ieviest korekcijas. Iespējams, tas mazliet ietekmēja tālāko spēles gaitu. Talsi mums vienmēr ir bijis neērts pretinieks, īpaši viesos.»

 

Aizsardzība, uzbrukums.

«Aizsardzībā nospēlēja vāji. Lai arī ielaisti tikai četri vārti, ar sniegumu neesmu apmierināts. Ļoti daudz kļūdas, īpaši vārtu priekšā, kur zaudējām teju visus vārtus. Pārāk daudz ļāvām pretiniekam mest no distances ārējās līnijas kam sekoja zaudēta divcīņa. Pretinieks tiek pirmais pie bumbiņas un iemet mums.»

«Uzbrukumam slikta realizācija. Problēma ir tā, ja vadošajiem spēlētājiem spēle neaiziet, tad arī komanda nevar iemest. Mums ir šie 3-4 spēlētāji, kuri krāj punktus. Tas ir bēdīgi. Jāmet arī citiem iekšā, bet diemžēl, pagaidām punktus krāj atsevišķi vadošie spēlētāji. Jāuzteic arī pretinieku komandas vārtsargs par ļoti labu aizvadītu spēli.»

 

Vairākuma realizācija turpinās ļoti labi.

«No četriem šodien iemesti divi. Esam čempionāta līderi, skaitlisko vairākumu realizācijā. (16vārti) Tas ļoti priecē. Puiši malači. Tas viss ir pateicoties treniņu darbam, jo lielāko daļu vārti tiek gūti pēc taktiskā zīmējuma, kuru spēlētāji spēj izpildīt. Varbūt jāmin tas, ka realizācija pietrūkst pacietības. Ja pirmajā minūtē neizdodas vairākumu realizēt, spēlētāji neapzināti atkāpjas no spēles plāna cenzdamies paši ko izdarīt lai iemestu. Vai spriedze dara savu vai kas cits, nemāku teikt.»

 

Komanda nospēlēja disciplinēti?

«Noteikti. Bija divi noraidījumi, bez tā nevar. Bet kopumā nekādu problēmu. Trešdien, pēdējā treniņā pirms spēles pastiprināti runājām par spēles disciplīnu. Turpināt, kā iepriekš nevaram ,jo esam pirmajā vietā pēc divu minūšu noraidījumiem visā virslīgā. Šī situācija ir jālabo, savādāk ies grūti arī turpmāk.»

 

Labākais FK «Bauska» rindās - Toms Niedre.

Rezultativitātes punktus «Bauskas» labā guva -

Toms Niedre 2+1

Pēteris Zeltiņš, Gints Velmunskis, Rolands Kovaļevskis 1+0

Dinārs Vaitaitis, Ģirts Laugalis 0+1

 

Patreiz FK «Bauska» ar astoņiem izcīnītajiem punktiem septiņās spēlēs ieņem devīto vietu čempionāta tabulā.

Čempionāta rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā atrodami trīs FK «Bauska» vienības spēlētāji.

Pēteris Zeltiņš ar 14 vārtiem un 7 piespēlēm ieņem trešo vietu, kuram seko Ģirts Laugalis ar 6 vārtiem,14 piespēlēm un arī Toms Niedre ar 13 vārtiem un 6 piespēlēm.

Nākamā spēle florbola klubam «Bauska» svētdien, 26.oktobrī plkst. 18:00 sporta namā «Mēmele» pret «Pārgauja» vienību.

 

Rakstu sagatavoja - A.Dulbe

Pagarinājumā pieveikti Talsi

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija