Panteļejevs dodas laukumā, Bauska 9 vīru sastāvā atspēlējas un uzvar Talsus

2015-03-08 23:08

«Elvi» florbola līgā vīriešiem četru izbraukuma spēļu sēriju turpina florbola kluba «Bauska» spēlētāji, kuri ar treneri sastāvā atspēlējās no 6:3 un svinēja uzvaru 7:10 pret «Talsi/Triobet» vienību.

Tā pat kā iepriekšējā mačā, arī šajā spēlē sastāva problēmu mocītā Bauskas komanda uz spēli devās vien astoņu vīru sastāvā un spēlētāja kreklu mugurā vilka arī vienības galvenais treneris Ingus Panteļejevs. Izņemot viņu un Tomu Niedri, pārējiem komandas dalībniekiem šī bija otrā cīņa šajā dienā. Uzvarā neliela pateicība arī talsiniekiem, kuri bumbiņu savos vārtos raidīja trīs reizes, lai protokolā minēti divi goli. Sportā bez veiksmes nevar un kā zināms — allaž veicas spēcīgākajam.

Mača sākumā vadībā ar 1:3 izvirzījās baušķenieki, tomēr līdz perioda beigām mājinieki krietni situāciju uzlaboja gūstot piecus vārtus pēc kārtas panākot 6:3 savā labā. Jāteic, ka ļoti neveiksmīgas pirmās spēles divdesmit minūtes bija Bauskas komandas vārtsargam Reinim Kirilko, kurš no desmit pretinieku metieniem atvairīja tikai četrus.

Pretēji mača sākumam, tās turpinājums bija lielisks kā vārtsargam Reinim, kurš atlikušajās 40 minūtēs atvairīja 23 no 24 metieniem, tā visai komandai. Vispirms Valdis Vāvers un Toms niedre guva divus vārtus vairākumā, bet pēc tam divus vārtus guva mājinieki, no kuriem vienus savos. Otrā perioda izskaņā Rolands Kovaļevskis Bauskas komandas labā guva savus pirmos, bet vienības septītos vārtus izlīdzinot rezultātu 7:7.

Pēdējā periodā vārtus guva tikai viesi no Bauskas. Toms Niedre pretinieku vārtos raidīja astoto un desmito bumbiņu, nokārtojot sev pokeru, bet reizi precīzs bija Ņikita Maksurovs.

 

Ingus Panteļejevs, FK «Bauska» komandas galvenais par spēli.

Reinim sākums neveiksmīgs, bet turpinājums lielisks.

«Pirmajā periodā viņam negāja. Laida iekšā visu pēc kārtas. Turpinājumā, laikam nostrādāja pretinieku vārtsarga dueļa psiholoģija, jo pretējos vārtos darbojās tiešais konkurents Latvijas U19 valstsvienībā. Reinis otrajā un trešajā periodā ielaida tikai vienu bumbiņu. Viņš nospēlēja lieliski, pavilka komandu grūtā brīdī. Malacis.»

 

Par spēli. Atspēlējāties no 3:6.

«Sākums neveiksmīgs bija kā vārtsargam, tā visai komandai. Turpinājumā mums izdevās nostrādāt aizsardzībā, nepatraukti slāpējām spēles tempu. Pretinieks gribēja skriet, bet mēs to neļāvām. Realizējām savus momentus un izdevās uzvarēt. Vīri malači. Spēlējām ar trim aizsargiem un pieciem uzbrucējiem. Principā, kuru sanāca nomainīt, tajā pozīcijā arī nācās spēlēt. Izturējām, par spīti, ka sešiem spēlētājiem šī bija otrā spēle dienā. Fiziski izskatījās, ka viņi varēja paskriet, protams, pie pirmā svaiguma būtu savādāk. Bet vīri izturēja. Malači. »

 

Kādas tev bija sajūtas, spēlējot laukumā, kā spēlētājam? Pagājis ilgs laiks, kopš devies laukumā kā Bauskas spēlētājs, toreiz jau virslīgā.

«Jā, kad pēdējo reizi spēlēju čempionātā, es neatceros. Vasarā turnīrā vienu spēli aizvadīju kopā ar komandu, bet tas bija savādāk. Šovakar bija labi. (smaida) Jutos labi, bet šāds pretinieks nav tāds, pēc kura jāspriež par savām spējām. Droši vien pret spēcīgāku pretinieku un ātrāku spēli, fiziski būtu grūtāk.»

 

Nācās vadīt komandu atrodoties laukumā. Vai ir liela atšķirība, kad komandē no soliņa vai atrodoties uz laukuma kopā ar spēlētājiem?

«Jāsaka, ka vadot spēlētājus atrodoties laukumā, var precīzāk izprast spēlē notiekošo. Tu esi kopā ar viņiem, izjūti to spēli labāk. Arī paši spēlētāji šovakar krietni labāk izpildīja to, ko viņiem liku. Laikam tāpēc, ka biju laukumā. Tad ir vieglāk. Viņi vairāk ieklausās, dzird tevi. Man esot aiz borta, iespējams, spēlētājiem nav tik liela bijība pret mani, neizjūtam viens otru. Esot laukumā, viss ir savādāk.»

 

Ņikita Maksurovs, Bauskas komandas spēlētājs par spēli.

«Spēle sākumā negāja. Reinis arī nevilka. Pēc tam, Reinis sāka celt ārā visas bumbas un spēle aizgāja. Realizējām savus momentus un noturējām aizsardzību.»

 

Otrā spēle dienā. Kā tas ietekmēja pašsajūtu?

«Uzvarējām, tad jau nekā. Jutāmies labi. Mazliet nogurums bija, bet savādāk viss kārtībā.»

 

Kā bija ar treneri kopa spēlēt?

«Labi. Vieglāk saprasties, izpildīt viņa norādes. Viņš labi nospēlēja (smaida).»

 

Labākais spēlētājs baušķenieku komandā — Ņikita Maksurovs

 

Rezultativitātes punktu FK «Bauska» komandas labā guva –

Toms Niedre 4 + 1

Rolands Kovaļevskis 1+3

Aivis Barkovskis 0+4

Valdis Vāvers 2+0

Ņikita Maksurovs 1+0.

 

Nākamā spēle Bauskas komandai 13. martā Stalbē pret vietējo vienību «Pārgauja.»

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Panteļejevs dodas laukumā, Bauska 9 vīru sastāvā atspēlējas un uzvar Talsus

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija