Panteļejevs pēc minimāla zaudējuma Rīgā uzsvaru liek uz komandas klimatu

2013-10-27 20:36

Florbola klubs „Bauska” šodien devās uz Rīgu, kur viņus uzņēma „RTU” vienība. Sīvā cīņā uzvaru spēles beigās izrāva mājinieki. Spēles rezultāts 11-10 par labu „RTU”

 

Spēle ritēja līdzvērtīgi un pēc otrās trešdaļas „Bauskai” +1. Rīdzinieki ātri izlīdzina rezultātu, bet baušķenieki atjauno pārsvaru. Izdodas izrauties ar rezultātu 8-10. Savu nospiedošo pārsvaru „RTU” pārvērš vārtu guvumos un beigās izcīna, ne to vieglāko uzvaru pār „Bausku” ar rezultātu 11-10.

 

Vārtos ne visai pārliecinoši darbojās Elvis Holsts, taču šķiet, ka viņam neliela mikro trauma un vārtus trešajā periodā sargāja Reinis Kirilko.

 

Baušķenieku rindās par labāko spēlētāju tika atzīts Pēteris Zeltiņš, kuram 3+2 šajā spēlē.

 

Ingus Panteļejevs, „FK Bauska” galvenais treneris, šodien daudz vairāk pastāstīja, ne tikai par spēli kā tādu, bet gan par iekšējo komandas klimatu un attiecībām.

 

„Ielaidām 11 vārtus. Par daudz, lai uzvarētu. Prieks par to, ka šoreiz spējām pretī samest gandrīz tikpat, gandrīz,” par spēli treneris.

 

„Pirms spēles papētīju „RTU” statistiskos rādītājus. Šodien aizvadījām spēli, pret pretinieku, kurš ir līgas līderis realizētajos vairākumos, savukārt mēs esam tie, kuri spēlē  visnedisciplinētāk un saņemam  visvairāk noraidījumus. Par šo faktu pirms spēles runāju ar spēlētājiem, lai tiktu ievērota disciplīna laukumā. Tas mums neizdevās, un uz soliņa sēdējām kādas 4 vai 5 reizes, no kurām, ja nemaldos, divus vairākumus pretinieks realizēja,” turpina treneris.

 

„Komandā šobrīd valda sekojošs klimats- esam komanda pozitīvos brīžos, kad iemetam vai esam vadībā. Pārējās epizodēs, ja tiek pieļauta kļūda vai zaudējam vārtus, spēlētāji norej viens otru, paceļ balsi utt., stāsta Ingus.

 

„Pašlaik komandā kā tādā, katrs ir par sevi. Nav iekšējā saskaņa,” turpina treneris.

 

„Man daudz laika paiet, lai uz soliņa esošos spēlētājus nomierinātu vai pārtrauktu viņu asās vārdu pārmaiņas pēc neveiksmīgas epizodes vai zaudētiem vārtiem. Nu tā nedrīkst! Spēlēsim labi, ja būsim vienoti arī tādos gadījumos, kad esam iedzinējos vai esam kļūdījušies.”

 

„Pēc spēles pateicu pavisam nopietni, ka turpmāk, ja kas tāds turpināsies un mēs viens uz otru tikai maurosim, tad neatkarīgi no rezultāta, no tā vai to pateica pieredzējis spēlētājs, vai jauniņais un neatkarīgi no tā, pret ko spēlēsim, tie cilvēki, kuri neievēros disciplīnu un cieņu vienam pret otru, tiks nosēdināti malā uz visu spēli.”

 

„Mums pašiem jārada komandas gars, vienotība un disciplīna. Lai esam vienoti, nevis katrs par sevi kā laukumā, tā uz soliņa. To es izmainīšu!” piebilst treneris.

 

Rezultativitātes punktus "FK Bauska" komandā guva-

Pēteris Zeltiņš 3+2

Ģirts Laugalis 1+4

Andis Levītis `1+2

Rolands Kovaļevskis 2+0

Gints Velmunskis, Toms Niedre, Dinārs Vaitaitis 1+0

Uģis Ritvars Jirgensons 0+1

 

 

Kārtējā izbraukuma spēlē baušķenieki dosies sestdien, 2.novembrī. plkst. 15:00 cīnoties pret "Ulbroku". 

 

Raksts tiks papildināts ar spēlētāju statistikas datiem.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe