Panteļejevs atkāpjas no FK «Bauska» galvenā trenera amata

2016-11-21 15:28

Latvijas florbola virslīgas komandas FK «Bauska» nu jau bijušais treneris Ingus Panteļejevs  par savu atkāpšanos paziņoja pēc šīs nedēļas nogales piedzīvotajiem diviem  bezierunu zaudējumiem pret vienībām «Valmiera» – 3:12 un «Lielvārde» –7:21.
 
Treneris par atkāpšanās iemesliem, galvenokārt min spēlētāju attieksmi pret treniņu procesu, līdzjūtējiem, treneri un pašiem pret sevi.
 

Ingus Panteļejevs skaidro atkāpšanās iemeslus:

-Pirmkārt, es gribu atvainoties visiem līdzjutējiem un komandas sponsoriem par to spēli, ko mēs rādījām laukumā viesos pret «Lielvārdi». Kā komandas treneris, uzņemos pilnu atbildību par spēlētāju sniegumu.
 
-Spēli var zaudēt dažādi – cīnoties, spēlētājiem sevi nežēlojot, ar godu turēties pretī spēcīgam pretiniekam arī lielā zaudējumā, pēc kura līdzjūtēji pateiksies par atdevi laukumā. Tomēr spēlē Bauskā 19.novembrī pret Valmieras komandu un arī dienu vēlāk Lielvārdē,  Bauskas komandas florbolisti laukumā spēlēja bezzobaini un pavirši izpelnoties lielu nosodījumu no līdzjūtēju puses.
 
-Tas, ko komandas spēlētāji darīja spēlē pret «Lielvārdi», it sevišķi jau pēdējā periodā, ir necieņas izrādīšana, pirmkārt – pret saviem līdzjutējiem, otrkārt – pret treneri un treškārt – pašiem pret sevi. Un godīgi sakot, arī par pēdējo vēl varu šaubīties, jo pēc sagrāves likās, ka pašcieņa pašiem pret sevi, kā florbolistiem un nožēla par rezultātu ir tikai atsevišķiem spēlētājiem.
 
-Esmu pārliecināts, ka šobrīd komandā ir spēlētāji, kas nav apmierināti ar manām darbībām trenējot komandu. Visiem komandas florbolistiem iesaku ļoti nopietni pārdomāt savu spēli ne tikai Lielvārdē, bet arī izvērtēt komandas sniegumu visā čempionātā, padomāt par to,cik bieži spēlētāji apmeklē treniņus, lai komanda progresētu un tiktu sasniegti pozitīvi rezultāti un kāda ir attieksme nodarbībās. Ņemot vērā šī brīža situāciju, uzskatu, ka komandai ir vajadzīgs jauns treneris. Paldies vienībai par uzticību savai pilsētai. Spēlētājiem vēlu veiksmi turpmākajā sezonā.
 

Sporta centra (SC) «Mēmele» direktore Līga Rimševica:

-Ārkārtas sapulcē, 21. novembrī, uzklausot treneri, vienojāmies par sadarbības pārtraukšanu.
 
-Kluba vadība un novada dome ir darījusi visu, lai Bauskas pilsētas klubs spēlētu virslīgā un ir nodrošināti visi apstākļi, lai vienība varētu aizvadīt pilvērtīgus treniņus. Uzskatu, ka spēlētāji nenovērtē to, kas tiem dots. Tā ir necieņas izrādīšana pret vadību, treneri un pirmāmkārtām – līdzjūtējiem. Spēlēt virslīgā ir prestiža lieta, kas prasa lielus finansiālos līdzekļus. Zinot to, ka Bauskas pilsētas komanda ir viena no divām vienībām, kas augstākajā florbola apritē spēlē kopš čempionāta pirmsākumiem, atrasties pēdējā pozīcijā ir kauns. Šī situācija ir necieņa pret tiem spēlētājiem un treneriem, kuri tik ilgus gadus komandu ir noturējuši virslīgā un spējuši cīnīties par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.
 
-Bauska ir praktiski vienīgā komanda, kura spēlē tikai un vienīgi ar savas sporta skolas audzēkņiem. Nav mums neviena viesspēlētāja. Šogad spēlētājos ir ieguldīti lielāki līdzekļi kā jebkad agrāk. Ir nopirktas jaunas formas, iesildīšanās tērpi, nūjas, apavi un citas lietas, bet rezultāti ir vissliktākie.

- Šajā sezonā komandas sastāvā ir pieteikti trīs treneri – Ingus Panteļejevs, Agris Grandovskis un Normunds Grunckis. Panteļejevs ir aizgājis, Grunckis gatavojas pasaules čempionātam. Paliek Grandovskis, kuram arī līdz sezonas beigām būtu jābūt kopā ar komandu. Pēc sezonas izvērtēsim situāciju, meklēsim risinājumus par jauna trenera piesaisti vai dalību virslīgā.
 
 
Panteļejevs no florbola pavisam neaiziet. Viņš pievienojies Latvijas florbola 2.līgas čempionāta komandai SC «Mēmele/Code» treneru korpusam.

Trenera I. Panteļejeva iespētais  FK «Bauska» galvenā trenera amatā:

– Ingus Panteļejevs komandu vadīja kopš 2009./2010.gada sezonas;
– Bauskas pilsētas klubs I.Panteļejeva vadībā piecas reizes cīnījies izslēgšanas spēlēs;
– pēdējos divus gadus izslēgšanas spēlēs komandai nav izdevies iekļūt;
– labākā regulārā sezona bija 2012./2013., kad izdevās finišēt 6.vietā čempionātā;
– pirmo izslēgšanas spēļu kārtu, jeb 1/8 finālu izdevies pārvarēt divreiz – 2010./2011.gada sezonā, sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām ar 3:2 tika pārspēti «Talsi» un sezonu vēlāk ar 3:1 uzvarēti «Kurši.»
 
 
Patlaban Bauskas komanda ar deviņās spēlēs izcīnītajiem astoņiem punktiem ieņem pēdējo, 12.vietu turnīrā. 
 
Nākamā spēle FK «Bauska» komandai 25.novembrī 20:00 viesos pret «Ķekava» vienību. 
 
 

 

Panteļejevs atkāpjas no FK «Bauska» galvenā trenera amata

Treners!

Slanga! | 2016-11-21

Aivi vari nakt atpakalj. Vairs nebus nesaskanju ar treneri~. :D :D :D

Ingus

Kovaļevskis | 2016-11-21

Varam teikt tikai lielu paldies Ingusam par ieguldīto laiku un darbu! Tik daudz, cik Ingus ziedojās šim sporta veidam, klubam un komandai, uzskatu, ka visa komanda kopā nebija tik daudz laika ieguldījusi, lai pilnveidotos!
Ingu paldies par laiku,kas vienā komandā pavadīts, veiksmi jauniešu trenēšanā un veterānu sacensībās!
Cieņā R.Kovaļevskis!

Re:Ingus

Kūdra | 2016-11-21

Ziepes nevajag?

par to pašu

speciālists | 2016-11-21

komandu nevar saukt par komandu, viens uz otru burkšķ, spēlētāji aiziet uz atgriežas kā vieglas uzvedības meičas, visā nepārtraukti vaino fizisko, bet taktika un kvalitāte sliktāka par sporta skolas audzēkņiem, cīņas spara un gribasspēka nekāda, baigie patrioti- varbūt atbalstot vietējo alu! 2.līga rullē, iesaku veikt rotāciju kā ierēdņiem!

Jauna diskusija