Pasaules čempionāts florbolā ar divu baušķenieku līdzdalību

2016-11-29 13:35

Starptautiskā Florbola Federācija (IFF) Latvijai pirmo reizi ir uzticējusi rīkot pasaules čempionātu florbolā vīriešiem, kas no 3. līdz 11.decembrim norisināsies Rīgā. Valstsvienību vadīs baušķenieks Normunds Grunckis, bet sarūgtināt pretinieku vārtsargus centīsies baušķenieks Rolands Kovaļevskis.

Par planētas spēcīgākās izlases titulu «Arēnā Rīga» un «Elektrum Olimpiskajā centrā» cīnīsies 16 komandas – Zviedrija, Somija, Šveice, Čehijas Republika, Latvija, Norvēģija, Vācija, Igaunija, Slovākija, ASV, Dānija, Kanāda, Polija, Austrālija, Singapūra un Taizeme.

Izlases galvenais treneris Normunds Grunckis šobrīd strādā ar jaunajiem Bauskas novada florbolistiem Bauskas bērnu un jaunatnes sporta skolā.
Normunds Grunckis
Foto: Elīna Gruncka
 
Viņš Latvijas izlasē strādājis jau iepriekš – 2002.gadā kā trenera asistents izcīnīja 7.vietu. Nākamajos trijos čempionātos N. Grunckis strādāja kā izlases galvenais treneris – 2004.gadā Latvija palika 6.vietā, bet nākamajos divos čempionātos – 2006. un 2008.gadā valstsvienība pirmo reizi ierindojās augstajā 5.vietā. Par piekto vietu izlase cīnījās arī pēdējos trijos čempionātos.
 
Pirmajā grupu un čempionāta atklāšanas spēlē latvieši uzņems pašreizējos pasaules čempionus zviedrus. Florbola pasaulē, ja nenotiks patiešām ļoti lieli brīnumi, ir tikpat kā skaidrs, ka tieši Zviedija un pasaules ranga otrā izlase Somija cīnīsies par zeltu. Galvenie pretendenti uz bronzu ir Šveice un Čehija, mazliet iepaliekot Latvijai un Norvēģijai. Latvijas izlases kontekstā šīs gads varētu būt «tagad vai nekad» gads, kad Latvija, demonstrējot pārliecinošu spēli, veiksmes lutināti un līdzjūtēju tūkstošu atbalstīti, vēsturiski varētu cīnīties arī par 3.vietu pasaulē uz ko noteikti cer arī paši spēlētāji un visa florbola sabiedrība.

Latvijas izlases galvenais treneris Normunds Grunckis:

- Cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē, neatkarīgi no pretinieka. Izlases vadība, treneri un spēlētāji, kopīgiem soļiem tiecās uz vienu mērķi – pasaules čempionāta medaļām.

- Aizvadītajā nedēļas nogalē komanda tikās pēdējā nometnē, lai jau 2.decembrī pulcētos Rīgā. Dažiem spēlētājiem šajā nedēļā vēl jāizpilda individuālā programma, bet varu apgalvot, ka izlase ir gatava čempionātam.
 
Izlases rindās spēlēs seši pasaules čempionāta debitanti. To vidū arī mūsējais, baušķenieks, Bauskas Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēknis Rolands Kovaļevskis. 
Rolands Kovaļevskis
Foto: floorball.lv

Latvijas florbola vīriešu izlases uzbrucējs Rolands Kovaļevskis:

- Par gaidāmo notikumu esmu patīkami satraukts. Tik lielā arēnā un pie tik liela skatītāju atbalsta vēl nebūšu spēlējis. Domāju, ka mentāli esmu gatavs. Cenšos pārāk daudz nedomāt par blakus lietām, bet koncentrējos un galvā pārdomāju trenera dotos norādījumus. Manuprāt, lielisks papildinājums mūsu komandā ir zviedru speciālists, kurš veic video analīzi. Viņš norāda uz skandināvu kļūdām, kuras izmantojot, mums viņi būtu jāuzveic. (smaida)
 
- Izlasē pavadītais laiks ir ļoti vērtīgs. Esmu krietni paplašinājis savu saprašanu un izpratni par florbolu kā tādu – taktiku,izvietojumu, pareizu pozīciju, lēmumu pieņemšanu un situācijas izvērtēšanu laukumā. Cik spēšu, izlasē iegūtās zināšanas noteikti izmantošu savā turpmākajā karjerā.
 
Latvijas izlases grupu turnīra kalendārs:
Latvija – Zviedrija, 3.decembrī plkst. 19:30, «Arēnā Rīga»;
Latvija – Čehija, 4.decembrī plkst. 18:15, «Arēnā Rīga»;
Latvija – Norvēģija, 6.decembris, plkst. 19:30, «Arēnā Rīga»

 

Pasaules čempionāts florbolā ar divu baušķenieku līdzdalību

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija