Pateicoties lieliskai aizsardzībai Bauska uzvar grupas līderu duelī

2015-12-05 20:42
 
Pateicoties lieliskai spēlei aizsardzībā «Bauskas BJSS» basketbolisti 4.decembrī Cēsīs ar 72:69 viesos uzveica grupas vicelīderus «Dārznieks/Cēsu sporta skola» basketbolistus.
 
Latvijas basketbola 3. līgas čempionātā (LBL3) abas komandas pirms mača atradās plecu pie pleca, jeb pirmajā un otrajā vietā B grupā.
 
Vidzemē baušķenieki ieradās sastāva problēmu mākti. Neskaitot trīs potenciālo līderu trūkumu – Kasparu Jakuboni, Oskaru Liepiņu un Māri Skrējānu, komandai nepalīdzēja arī deguna traumu guvušais Niks Konstantīns – Dibets un Roberts Cers.
 
Komandas šogad savā starpā tikās otro reizi. Pirmajā duelī, kurš bija «Bauskas BJSS» komandas pirmais mačs LBL3 čempionātā šogad, baušķenieki savās mājās cēsniekus «sasita» ar 79:48. Toreiz Bauskas pilsētas komandā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Ivars Zemītis. Lai arī Ivars neaizvada savu labāko sezonu LBL3 čempionātā, viņš arī Cēsīs bija galvenais pretinieku komandas «bende» ar gūtajiem 31 punktiem. 
 
Uzvara «Bauskas» komandai nenāca viegli. Pirmajā ceturtdaļā komandas spēlēja līdzīgi un vēl minūti pirms ceturtdaļas beigām rezultāts bija 19:19, taču pateicoties Anrija Janševska precīzajam trīs punktu metienam un Arņa Simsona gūtajiem trim punktiem, pēc pirmajām desmit minūtēm viesi no Bauskas atradās vadībā ar 25:20.
 
Tikpat līdzīgi komandas turpināja sacensties arī otrajā ceturtdaļā, kura gan bija mazrezultatīva. Tās ievadā mājinieki ieguva vadību ar divu punktu pārsvaru, bet pateicoties Arņa Simsona un Ivara Zemīša metieniem, baušķenieki pārtraukumā devās ar +4, jeb 34:38.
 
Spēles trešajā ceturksnī noteikumus laukumā diktēja mājinieki, kuri pārņēma spēles vadību savās rokās. Baušķenieki šajā ceturtdaļā neveiksmīgi uzbruka grozam, vairākas reizes kļūdoties no brīviem metieniem un pirmās četras minūtes viesi tā arī nespēja gūt punktus, kamēr cēsnieki meta precīzi. Trešās trešdaļas bez punktu sēriju ar diviem precīziem soda metieniem pārtrauca Ivars Zemītis, samazinot rezultāta starpību līdz 40:43. Pēdējos punktus ar divpunktu metienu ceturtdaļā guva Arnis Simsons, kurš samazināja baušķenieku deficītu līdz -3 punktiem – 49:52.
 
Cīņas pēdējās desmit minūtes laukumā valdīja kaujiniecisks noskaņojums. Vairāki Bauskas komandas spēlētāji ātri vien sakrāja četras personiskās piezīmes, liekot spēlētājiem spēlēt piesardzīgi un drīzāk baušķenieki ļāva pretiniekiem gūt punktus, nekā pārkāpa noteikumus. Pēdējās ceturtdaļas laikā neizšķirts rezultāts tika fiksēts četras reizes, bet liktenīgo izrāvienu pretī uzvarai viesi no Bauskas veica, kad astoņus punktus pēc kārtas guva Mikus Karlovs kopā ar Ivaru Zemīti izvirzot savu komandu vadībā ar 68:60. Mājinieki pietuvojās līdz -2, bet pateicoties sakārtotai spēlei aizsardzībā, baušķeniekiem izdevās neitralizēt cēsnieku centienus gūt punktus un viesiem no Bauskas izdevās nosargāt uzvaru ar 72:69.
 
«Bauskas BJSS» komandas treneris Juris Ojāru par spēli.
 
Komandai nesokas ar trīs punktu metieniem. Arī cēsnieki guva tikai 4 no 27 trīspunktu metieniem. Varbūt, par uzvaru jāpateicas pretinieku vājajai precizitātei?
«Nebūt, nē. Pretinieku komandas sastāvā ir trīs spēlētāji, kuriem augums pārsniedz 2 metru robežu. Mums garākais ar 1.95 metru augumu ir Zemītis. Pirms mača Zemītim un Karlovam liku tik galā ar konkrētiem spēlētājiem, kamēr pārējie komandas biedri ar sedzējiem drīkstēja mainīties. Visi savu darbu paveica lieliski. Spēlējām ciešu aizsardzību, pretiniekiem neļāvām izmest brīvus metienus, tāpēc arī viņi nevarēja iemest.»
 
«Mikus paveica milzīgu darba apjomu, lai neitralizētu pretinieku komandas līderi, kurš šajā mačā guva tikai 13 punktus. Arī Zemītis atbloķēja savu sedzēju. Prieks par Ivaru, kurš atkal spēlē rezultatīvi. Anrijs – jaunais spēlētājs neizkrita no spēles, Eliss Upenieks spēlēja par spīti traumām, arī Niks Gaigalietis lieliski vadīja saspēle Toma Vilka vietā. Diemžēl, bet Vilkam šī spēle neveiksmīgākā šajā sezonā, bet gadās arī tā. Viņam neko nevar pārmest. Uzvarējām spēli pateicoties raksturam.»
 
Spēle ļoti sīva. Daudz neizšķirtu. Ar ko bijāt labāki nekā pretinieks pēdējā ceturtdaļā, kurā izdevās atspēlēties un izraut uzvaru?
«Mēs lieliski darbojāmies aizsardzībā. Kā jau teicu – neļāvām pretiniekiem iemest. Treniņos uzsveru – ja būs aizsardzība, tad būs uzvaras. Iemest mēs iemetīsim. Liktenīgo izrāvienu veicām pēc aktīva presinga aizsardzībā.»
 
«Spēles beigās mēs spēlējām ļoti piesardzīgi. Vairākiem spēlētājiem bija četras piezīmes. Mēs ļāvām pretiniekiem gūt punktus, tā vietā, lai pārkāptu noteikumus.»
 
 
Rezultativitātes rādītājos «Bauskas BJSS» komandā izcēlās – Ivars Zemītis – 31 punkts (p.) 11 atlēcošās bumbas (a.b.), Mikus Karlovs – 20 p., 6 a.b., Niks Gaigalietis – 10 p., 7 a.b., Arnis Simsons – 8 p., 10 a.b., Anrijs Janševskis – 3 p.
 
Bauskas komanda ir pārliecinoši LBL3 B grupas līderi ar deviņiem panākumiem 11 spēlēs.
 
Nākamā spēlē baušķeniekiem 16. decembrī viesos pret «BJBS Rīga/ Rīdzene-2».
 
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 
 

 

Pateicoties lieliskai aizsardzībai Bauska uzvar grupas līderu duelī

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija