Pēdējā pamatturnīra spēlē Bauskas basketbolistiem uzvara

2015-04-11 11:27
    Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas otrā posma spēlē pēdējo maču pirms izslēgšanas spēlēm 9. aprīļa vakarā aizvadīja «Bauskas BJSS» basketbolisti, kuri savās mājās ar rezultātu 89:70 uzvarēja BK «Madona/BJSS» komandu.
Pirmajā tikšanās reizē Madonā, baušķenieki uzveica savus pretiniekus ar rezultātu 81:101 un arī šajā mačā spēles gaitu kontrolēja Bauskas spēlētāji.
    Cīņas sākumā mājinieki pirmo ceturtdaļu uzvarēja ar 17:13, bet otro zaudēja ar 17:18 un pēc puslaika minimāls pārsvars Bauskas basketbolistiem ar rezultātu 34:31.
    Neierasti trešajai ceturtdaļai, kurā lielāko daļu spēles baušķenieki nospēlē ļoti vāji, šajā mačā spēlētāji rādīja pretēju sniegumu, uzvarot to ar 33:19. Ivars Zemītis pirmajās divdesmit spēles cīņās guva vien četrus punktus, taču tad nodemonstrēja līdera dotības un spēles otrajā daļā kopumā guva 24 punktus.
    Mača pēdējās desmit minūtēs, mājinieki turpināja spēlēt pārliecinoši un uzvarot ceturto ceturtdaļu ar 22:20 svinēja pārliecinošu uzvaru spēlē ar rezultātu 89:70.
Rezultatīvākais «Bauskas BJSS» komandā ar 24 punktiem (p.) bija Ivars Zemītis, kuram arī labākais rādītājs atlecošo bumbu (a.b.) statistikas ailītē — 7.
Bauskas komandā rezultatīvi spēlēja — Renārs Rupkus 15 p., un 6 rezultatīvas piespēles (r.p.), Arnis Simsons 13 p., 6 r.p., Toms Vilks 11 p., 5 a.b., 5 r.p., Māris Skrējāns 10 p., 4 a.b., 4 r.p., Sandis Balodis 8 p., 4 a.b., 3 r.p., Mikus Karlovs 6 p., 5 a.b., 5 r.p., Roberts Cers 2 p., 2 a.b.
 
Līga Rimševica, «Bauskas BJSS» komandas trenere par spēli.
«Šī spēle neko mums neizšķīra, tāpēc spēlējām brīvi, atklātu basketbolu. Pirmais puslaiks bija vājš, spēlējām gausi, miegaini. Arī Ivars iemeta tikai četrus punktus. Otrajā puslaikā pamodāmies, sākām iemest, labāk darboties aizsardzībā.»
 
«Pamainīju virknējumus, ļaujot basketbolistiem izmēģināt saspēlēties ar citiem komandas biedriem, nekā ierasts. Bija labi. Visi nospēlēja labi un pārliecinoši. Spēle bija viegla.»
 
«Prieks par trešo ceturtdaļu, kurā neierasti, bet spēlētāji prata saņemties un lauzt spēles gaitu. Parasti, šī ceturtdaļa mums ir sliktākais posms spēlē.»
 
«Vienīgi, negatīvi varu teikt par spēli to, ka netikām galā ar pretinieku komandas spēlētāju Edgaru Saulīti, taču, par laimi, mūsu komandas līderi prata to visu kompensēja spēlējot rezultatīvi.»
 
Čempionāta nolikums paredz, ka pirmās četras komandas ir brīvas no pirmās play-off kārtas. Savā starpā sacentīsies komandas, kuras ierindojušās tabulā no 5.-12.vietai. Uzvarētājs tiks noskaidrot divu spēļu summā, bet tālāk sekos ceturtdaļfināls, kurā spēlēs komandas, kuras ierindojušās no 1.-8.vietai.
«Bauskas BJSS» komanda pamatturnīrā finišēja 7.vietā, izcīnot septiņas uzvaras 18 mačos. Baušķenieku pretinieki pirmajā play-off kārtā būs komanda «VIA /Valmiera Glass 2.»
Iepriekšējās tikšanās reizēs komandas uzvaras dalījušas uz pusēm. Viesos baušķenieki valmieriešiem zaudēja ar 74:68, taču mājās Bauskas basketbolisti bija pārāki ar 70:62.
Spēles datums tiks paziņots tuvākajās dienās. 
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Pēdējā pamatturnīra spēlē Bauskas basketbolistiem uzvara

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija