Piecu minūšu laikā Bauska nokārto uzvaru pār Jelgavu

2014-12-21 21:48

Latvijas florbola virslīgas čempionātā otro spēli divās dienās aizvadīja florbola klubs (FK) «Bauska» komanda. Atgādinām, ka sestdien pēcspēles soda metienos baušķenieki guva panāku pret «Kurši» komandu ar rezultātu 6:7, bet svētdien sporta namā «Mēmele», tikai spēles pēdējā trešdaļā baušķeniekiem izdevies nolauzt čempionāta vājāko komandu «Jelgavas novads,»  ar rezultātu 8:4. Jelgavnieki, līdz šim aizvadītajās 14 spēlēs vēl nav guvuši nevienu panākumu.

Spēle Bauskā iesākās ar mājinieku komandas vārtsarga Elvja Holsta atvairīto soda metienu, jeb izgājienu viens pret vienu, bet turpinājumā sekoja vārti mazākumā FK «Bauska» florbolista Edgara Liepas izpildījumā. Valdis Vāvers ātri dubulto baušķenieku pārsvaru, bet pēc mirkļa pirmie vārti arī viesu komandas izpildījumā un rezultāts pēc pirmās trešdaļas 2:1 «Bauskas» komandas labā. Spēles turpinājumā rezultāts nemainījās, par spīti tam, ka ļoti labas vārtu gūšanas iespējas bija tieši mājinieku komandas spēlētājiem.

Negaidīti sīva cīņa turpinājās arī otrajā trešdaļā. Vārtu momentu realizācija baušķeniekus pievīla arī otrajā trešdaļā, kurā neizdevās gūt nevienus vārtus. Par nelaimi, to paveica viesi, panākot neizšķirtu 2:2.  

Trešās trešdaļas ievadā, piecu minūšu laikā komandas «Bauska» florbolisti saliek visu pa plauktiņiem – gūti četri vārti, no kuriem divi vairākumā un rezultāts kļuva 6:2 mājinieku labā. Divas reizes abas komandas apmainījās ar rezultatīviem metieniem, pēc kuriem spēle noslēdzās ar rezultātu 8:4.

 

Par labāko šīs spēles spēlētāju FK «Bauska» komandā atzīts vārtsargs Reinis Kirilko.

Ar rezultativitātes punktiem FK «Bauska» komandā izcēlās-

Rolands Kovaļevskis, Valdis Vāvers 2+0

Andis Levītis, Edgars Liepa, Ņikita Maksurovs un Dinārs Vaitaitis 1+0

Toms Niedre, Gints Velmunskis 0+1

Pēteris Zeltiņš, Toms Rozentāls un Kristaps Namiķis 0+1

 

Ingus Panteļejevs, FK «Bauska» komandas galvenais treneris par spēli.

Kas pa mocīšanos pirmajos divos periodos?

„Nepratām izmantos savas izdevības. Otrajā periodā neiemetām nevienu no trim vairākumiem. Vispār jau diezgan bēdīga situācija, ja nākas mocīties divus periodus pret šādu pretinieku. Labi, ka trešajā trešdaļā viss sakārtojās savās vietās, lai gan uzskatu, ka nokārtot visu varējām jau krietni ātrāk.”

 

Trešajā periodā cita aina.

„Trešajā periodā sākām mest savus momentus. Arī fiziski bijām spēcīgāki, bet gribu teikt, ka šis nav tas pretinieks, pret kuru var objektīvi izvērtēt savas komandas sniegumu. Šādas spēles drīzāk dod precīzāku ieskatu lietās, kuras komandai jāuzlabo.”

 

Šovakar uzreiz sākāt ar trim maiņām.

„Jā, devu iespēju spēlēt visiem un uzreiz. Pirmās divas maiņas neko neatšķīrās no iepriekšējās spēles. Arī trešie labi izskatījās. Vienīgais, kas mani neapmierināja bija nesaprašanās tieši dodoties uzbrukumos, uzsākot tos un noslēdzot. Trūkst sadarbības, bet, lai tā rastos, jāstrādā treniņos. Tas jau ir cits stāsts. Bet kā jau teicu, trīs punkti ir, tas pats galvenais.”

 

„Pietrūka Ģirta Laugaļa. Tieši uz viņa balstās spēle vairākumā un kā mēs šodien redzējām, tad vairākums bija ļoti neizteiksmīgs.”

 

Florbola klubs «Bauska», pateicoties šai uzvarai ar izcīnītajiem 21 punktiem ir ielauzusies starp labākajām astoņām komandām, ieņemot septīto vietu čempionātā.

 

Tikpat punktu arī nākamajam pretiniekam sporta klubam «Pārgauja,» ar kuru nūjas tiks krustotas sporta namā «Mēmele», 27.decembrī plkst. 18:00.

 

Informējam, ka 26.decembra spēle viesos pret florbola klubu «Rīga» nenotiks.

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Piecu minūšu laikā Bauska nokārto uzvaru pār Jelgavu

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija