Piekāpjoties Lielvārdei, noslēdzas florbola virslīgas sezona FK Bauska komandai

2014-03-08 22:40

SN „Mēmele” šovakar trešo un ,kā izrādījās, arī pēdējo 1/4fināla spēli aizvadīja FK „Bausa” komanda, kura ar rezultātu 7:11 piekāpās „Lielvārde” vienībai.

Lai arī Rolands Kovaļevskis atklāja spēles rezultātu, izvirzot vadībā „Bausku” ar 1:0, viesi līdz perioda beigām apslāpēja baušķeniekus un izvirzījās vadībā ar 1:2.

Spēles vidusdaļā otrajā periodā komandas cīnās līdzvērtīgi, plecu pie pleca katrā epizodē nocīnoties līdz pēdējam. Lai arī „Lielvārde” panāk 1:3, baušķenieki dara visu, lai atspēlētos, kas arī izdodas. Toms Niedre gūst divus vārtus, panākot izlīdzinājumu spēlē. Pēc otrā perioda rezultāts 3-3.

Sākoties trešajam spēles periodam, viss sākās no jauna. Dramatiski izvērtās spēles scenārijs, kurā baušķenieki sāk ar vadību 4:3. Viesi atspēlējas, bet Pēteris Zeltiņš atgūst pārsvaru „Bauskas” pusē. Turpinājumā divi bezatbildes vārti lielvārdiešu izpildījumā un jau „Bauska” iedzinējos ar 5:6. Taču atkal Pēteris Zeltiņš notur baušķeniekus, spēlē izlīdzinādams rezultātu, kad atlicis spēlēt 6 minūtes.

Tiesa, spēles pēdējās minūtes baušķeniekiem pagalam neveiksmīgas. „Lielvārde” vien ar 20 sekunžu intervālu panāk 6:8. Bauska ņem pārtraukumu, taču tas nepalīdz. Viesi gūst vēl trīs vārtus, tiesa, vienu no tiem gūst paši baušķenieki, raidīdami bumbiņu savos vārtos. Atlikušajā laikā vēlreiz iemet Bauska. Viesi atbild  ar precīzu raidījumu un „Bauskas” komandai nākas piedzīvot zaudējumu ar 7:11.

Komandas „Lielvārde” treneris Ilja Nazarovs par aizvadīto spēli un play-off kopumā.

Lai arī sērijā 3:0, viegli komandai negāja.

„Play-off ir un paliek play-off. Viegli nav nekad un, ņemot vērā, ka „Bauska” ir tā komanda, kas nekad nepadodas un vienkārši visu laiku kapājās tad jā, piekrītu, viegli mums negāja.”

„Šajā 1/4fināla sērijā man komanda „Bauska” sagādāja daudz pārsteigumus kā trenerim. Bija jādomā, kā spēlēt un tas man deva pārliecību kā trenerim, ka mēs varam. Bija mums nianses, kuras jāpieslīpē turpmākajām cīņām, bet kopumā „Bauska” parādīja man, kur vēl mums ir jāpieliek, kādas spraugas jāaizlāpa, lai turpmākā cīņa par titulu būtu vēl veiksmīgākā un komanda nepieļautu tās kļūdas, kādas pieļāvām pret „Bausku.”

Gaidījāt, ka tiksiet sveikā ar trijās spēlēm?

„Pārliecība par to, ka jābūt tikai trijām spēlēm mums bija, bet, tas nenozīmēja, ka tās būs vieglas. Principā, šodien bija tā diena, kad viss tikai sākās un to teicu arī pirms spēles. Šodien uztaisījām dubultsvētkus kā sev pašiem, tā arī mūsu meitenēm. Tagad var mierīgi atpūsties, iespējams, aiziet uz kādu krogu un pasēdēt (smejas).”

 

Principā, visas spēles uzvarētas spēles galotnē. Tad kas bija tas, ko jūs izdarījāt labāk tieši šajās spēles beigās, lai prastu izcīnīt uzvaru.

„Nevienā spēlē nesakāvām „Bausku”. Viņi visu laiku bija gatavi. Mēs maksimāli centāmies izspēlēt viens uz vienu piespēles. Mums daudz tehnisku spēlētāju, kuri var apvadīt un iemest viens uz viena epizodēs ar aizsargiem, kas arī bija galvenais iemesls lūzumam spēles gaitā. Toms Akmeņlauks mums ir lielisks. Laikam ir atpakaļ.”

 

Ingus Panteļejevs, FK „Bauska” treneris, par spēli.

„Viennozīmīgi „Lielvārde” uzvarēja a pieredzi. Šādās spēlēs ir jāprot nospēlēt spēles galotni. Tas arī bija šodien izšķirošais elements. Komandā mums bija viss kārtībā. Bijām noskaņojušies un gatavi”

Sērijā 3:0. Bez uzvarām.

„Teikšu tā, tas ir loģisks iznākums. Varbūt ne šis 3:0, bet tas, ka pusfinālā iekļūst „Lielvārde” ir loģiski. Nu nevar tagad pēkšņi ņemt un uzvarēt trīs spēles. Mums visa sezona kā pa viļņiem, trūkst mums stabilitātes, un tieši stabilitāte nosaka šos pastāvīgos panākumus. „Lielvārdes” komandai ir sistēma sakārtota, apmeklējums. Vienā spēlē var paveikties, izmantojot visas savas iespējas un cerot uz pretinieka neveiksmi, bet lai ilgtermiņā mēs spētu aizvadīt stabilas, vairāk nekā vienu spēli pret tik augsta līmeņa komandu, mums vēl ir krietni, krietni jāstrādā.”

Ikreiz, lai uzvarētu, pietrūka aizvadīt pārliecinošāk spēle beigas.

„Katrā spēlē bija momenti, kad esam vadībā vai ir neizšķirts. Tad ir jānospēlē aukstasinīgi, ar vēsu galvu. Mums ir daudz jaunu puišu, esam jaunākā komanda. Šīs īpašības mums vēl trūkst. Ja roka notrīc pat Andim, tad, ko var gaidīt no jaunajiem. Protams, ka vēl viss ir priekšā. Izaugsim, un viss ir tikai priekšā.”

Pēteris Zeltiņš, FK „Bauska” spēlētājs, par spēli.

„Komandā bija labs noskaņojums. Cik aprunājos ar savējiem, visi bija gatavi spēlei, bijām gatavi izcīnīt uzvaru un pacīnīties par visu play-off kopumā. Nesanāca. Pietrūka mums veiksmes, neiemetām savus momentus. Kaut kas nebija, pietrūka."

Pēc šādas sērijas iznākuma, var redzēt to komandu līmeņu atšķirības.

„Tā varētu būt. Viņi vairāk koncentrējās, domā līdzi, pieredze, spēlē ar lielāku atdevi. Vecāki, gudrāki. Mēs jauni un nesamies.”

„Vajadzēja izmantot izdevības, kuras bija spēles sākumā. Būtu drošāk. Cita spēle. Mums sīvas cīņas bija. Tikai Bauskā, regulārajā bija tukšā diena, kad zaudējām, bet kopumā mēs līdzvērtīgi cīnījāmies. Šoreiz nepaveicās.” tā Pēteris.

 

Labākais spēlētājs. FK „Bauska” rindās šovakar-Pēteris Zeltiņš.

FK „Bauska” rindās ar rezultativitātes punktiem izcēlās-

Pēteris Zeltiņš 2+2

Rolands Kovaļevskis 1+2

Toms Niedre 2+0

Rihards Mallons 1+1

Valdis Vāvers 1+0

Ģirts Laugalis, Elvis Holsts 0+1

 

Tas šai sezonai arī viss. Paldies līdzjutējiem un tiekamies nākamajā sezonā!

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

Piekāpjoties Lielvārdei noslēdzas florbola virslīgas sezona FK Bauska komandai

....

w1lo | 2014-03-08

nevis renars bet peteris!!!

Re:....

Artūrs | 2014-03-09

Paldies. Labots.

Zeltiņš

jibiorio | 2014-03-08

Renārs - labākais!

Jauna diskusija