Pirmā uzvara viesos pār Talsiem pēdējo piecu gadu laikā

2013-10-13 21:46

Nedēļas nogalē Bauskas florbolisti devās divās izbraukuma spēlēs. Vsipirms tika veikts ceļs uz Liepāju, kur ar rezultātu 8-11 tika izcīnīta uzvara pār „ Kurši” komandu. Savukārt šodien, 13. oktobrī baušķenieki devās uz Talsiem, cīnoties pret „Talsi-Triobet” vienību.

Izbraukums nebija viegls. Spēlētāji mēroja kopsummā tuvu pie 800 km lielu attālumu divu dienu laikā. Tas ir, kā aizbraukt līdz Varšavai Polijā un paliek vēl nedaudz pāri. Taču pieveiktie kilometri netraucēja šovakar pārvest mājās trīs punktus. Lieliska pirmā trešdāļa, laba arī otrā, ne tik veiksmīgs noslēgums, bet uzvara ar rezultātu 6-5 pār talsiniekiem ir rokā. Jāpiemin, ka šī ir pirmā uzvara Bauskai spēlējot viesos pār Talsu vienību, pēdējo piecu gadu laikā. 

Spēles sākums līdzvērtīgs iepriekšējai spēlei. Iegūts trīs punktu pārsvars un pēc pirmajām 20 minūtēm rezultāts 3:0 par labu viesiem no Bauskas. Precīzi meta Toms Niedre, Toms Rozentāls un Rolands Kovaļevskis, kuriem asistēja Pēteris Zeltiņš un Dinārs Vaitaitis.

Otrajā trešdaļā Bauska met precīzi trīs reiz, mājenieki divreiz. Ejot pārtraukumā pirms izšķirošajām 20 minutēm, rezultāts 6-2, par labu „Bauskai”.

Spēles trešo trešdaļu mājenieki uzvarēja ar 3-0, taču tas neliedza „Bauskai” uzvarēt ar rezultātu 6-5 un izpildīt galveno uzdevumu- pievienot tabulā trīs punktus.

 

Ingus Panteļejevs,”Fk Bauska”  galvenais treneris par spēli.

Šodien par vārtu drošību atbildēja Reinis.

„ Jā, Reinis šodien stāvēja vārtos, jo vakar aizvadīja labu spēli. Maza varbūtība, ka vārtos Reinis nestāvēs bija, jo Reinim bija nelielas veselības problēmas, taču pirms spēles Reinis jutās labi un bija gatavs pildīt savus pienākumus” .

Nedaudz par periodu gaitu.

„Pirmajā viss kārtībā. Uzvarējām ar 3-0. Kontrolējām spēles gaitu, un tā īsti pretiniekam pat nebija tādu nopietnu izdevību, lai apdraudētu mūsu spēli. Otrajā tas pats, turpinājām spēlēt pārliecinoši. Trešajā puslaikā sāka zvanīt trauksmes zvans. Spēlētāji sāka kombinēt, pārāk sarežģīti  centās noslēgt uzbrukumu. Pārcentās, kas atkal radīja pretiniekiem labas pretuzbrukuma iespējas”.

Līdzīgi, kā Liepājā. Trešais periods vājšs.

„Jā, 4-0 zaudējām periodu. Analizējot spēles gaitu pēdējās divdesmit minūtēs, jāsecina, ka atsevisķas spēles  epizodes mūs iegāza. Mums jāmācās piebremzēt. Jāmācās saprast, kurā brīdī ir nepieciešams samazināt spēles tempu, kad piebremzēt un t.t. Pat ātrajos pretuzbrukumos, piemēram 3-2 ir jāzina īstais brīdis, kad lietderīgāk ir apstāties, piebremzēt. Tas mums vēl jāmācās.”

Negribās domāt, ka pēdējā trešdaļā tavi vīri sāka pastaigāties, vai spēlēja jau ar domu, ka ir uzvarējuši.

„ Nebūt nē. Pretinieks sāka vairāk aktivizēties, vairāk uzbruka, vairāk meta pa vārtiem. Nācās vairāk aizstāvēties. Protams, ļāvām pietuvoties ļoti tuvu pretiniekam ar rezultātu, taču, neteikšu arī tā, ka pretinieks mūs nospieda. Atevišķās epizodēs viņi nospēlēja veiksmīgāk, kas arī viss.”

Holsts iemanijies saņemt sodu, pat neatrodoties laukumā.

„Jā, bija tāda situācija. Laukuma spēlētāji iesaistījās asā cīņā, kuras rezultātā viens no mūsējiem pārvēlās pār bortu. Holsts metās atbildēt pretiniekam, par ko saņēma 2+10.”

Nevarētu teikt, ka ar šādu rīcību viņš komandai palīdzēja.

„Protams. Tā vietā, lai spēlētu vairākumā, spēlējām 4 pret 4.”

Nesaku, ka nevajadzētu aizstāvēt, bet tomēr..

„..ir jāmāk savaldīties. Emocijas ir vajadzīgas, taču noteiktos daudzumos un pareizajā virzienā vērstas. Ir jāuzslavē komandas biedri, jāatbalsta, ja vajag arī jāuzbļauj, bet ir jāatšķir epizodes, kad pārliek liels emociju daudzums var kaitēt komandai un ietekmēt tās sniegumu.”

Punktus guva liels daudzums spēlētāji šovakar, kas liek domāt, par katra spēlētāja produktivitāti laukumā.

„Par to ir liels prieks. Ja iepriekš bija pirmās maiņas trījnieks + viens vai divi no otrās maiņas, tad pašlaik ir tā, ka pirmo divu maiņu trījnieki ir ļoti produktīvi + viņiem pievienojas atsevišķi spēlētāji. Ir liels prieks par šiem rādītājiem, ka palielinās spēlētāju skaits, kuri gūst punktus katrā  spēlē.”

Rolands Kovaļevskis labākais šovakar. Kāpēc tieši viņš?

„Viņš maz kļūdās, gūst vārtus. Spēlē ļoti gudri un kvalitatīvi. Izvairās no liekas skriešanās vai liekām darbībām laukumā. Spēlē pārliecinoši, nebaidās. Viņš vienkārši labi nospēlēja.”

Pirmais divu dienu izbraukums galā. Udevums izpildīts- puiši ir fiziski kam tādam gatavi?

„ Temps ir labs. Fiziskā kondīcija arī. Protams, spēles beigās tas temps kritās, bet tas no tā, ka pārgājām uz divām maiņām, kas liedza ātrāk spēlētājiem atjaunoties. Bet varu teikt droši to, ka fiziski puiši ir labi sagatavoti. Esam uz pareizā ceļa un ejam pareizā virzienā šajā ziņā.”

 

Labākais „FK Bauska”  spēlētājs šovakar- Rolands Kovaļevskis.

Punktus šovakar  „FK Bauska” rindās guva-

Toms Niedre 2+0

Pēteris Zeltiņš 1+1

Rolands Kovaļevskis, Valdis Vāvers, Toms Rozentāls 1+0

Pēteris Maziks, Dinārs Vaitaitis, Ģirts Laugalis, Gints Velmunskis 0+1

Nākamājā cīņa baušķenieki metīsies jau šo Sestdien, 19. oktobrī, plkst. 16:00, Kocēnos, kur pretī stāsies „Rubene” komanda.

 

Rakstu sagatavoja- A. Dulbe