Pirmajā spēlē basketbolistiem uzvara

2014-10-03 15:25

„Bauskas BJSS” komanda Latvijas basketbola trešās līgas čempionāta pirmajā spēlē, SN „Mēmele” uzvarējusi komandu „Rīga/Rīdzene/Turība 2” ar rezultātu 72:54. Rezultatīvākais Bauskas vienībā ar 21 punktu, Sandis Balodis.

Spēle iesākās ļoti miegaini abu komandu izpildījumā. Daudz kļūdas, zema precizitāte un nesaprašanās bija galvenās problēmas, ar kurām saskārās baušķenieki. Pirmajā ceturtdaļā mājiniekiem minimāls pārsvars 20:18, savukārt otrā ceturtdaļa noslēdzas neizšķirti 16:16. Pēc puslaika 36:34 Bauskas labā.

„BJSS” vienība pēc pārtraukuma manāmi uzlaboja savu spēli un trešās ceturtdaļas laikā izdodas atrauties no viesiem ar rezultātu 57:45, bet visā spēlē svinēt uzvaru ar 72:54.

Sandis Balodis 21 pts., 4 atl.b., 3 piesp. Ivars Zemītis 19 pts., 17 atl.b., 1 piesp., Ivars Puļķis 12 pts., 3 atl.b., 2 piesp., Mikus Karlovs 10 pts., 13 atl.b., 6 piesp., Renārs Rupkus 5 pts., 3 piesp., Arnis Simsons 3 pts., 5 atl.b., 2 piesp., Roberts Cers 1 pts., 3 atl.b., Miks Cepure 1 pts.

Viesu komandas treneris, Aigars Brigmanis par spēli.

„Spēlējām ar pieaugušiem vīriem pirmo reizi. Pirmajā puslaikā iekritām zonas aizsardzībā. Pietrūka pārliecība.”

„Sliktākais spēles elements bija cīņa zem groza. Grūti pagrūstīt lielos baušķeniekus. Ir mums viens, kas varētu pacīnīties, bet šodien viņš spēlē nepiedalījās.” turpina treneris.

„Mēs krāsim pieredzi. Lai spēlē zēni, lai cīnās. Domāju, ka pēc jaunā gada, mums izdosies mājās izcīnīt kādu uzvaru.” tā treneris.

 

Līga Rimševica, „Bauskas BJSS” trenere par spēli.

Kā vērtējat Sandi Balodi, kurš šodien rezultatīvākais komandā?

„Esmu ļoti apmierināta. Jau draudzības spēlē Balodis prata sevi parādīt kā spēcīgu un gudru spēlētāju. Daudz strādājis arī vasarā, to var redzēt.”

Pirmais puslaiks neizdevies.

„Jā, pirmajā puslaikā no gaidītā snieguma nebija ne kripatas. Aizmiguši, bet uz trešo ceturtdaļu pamodāmies. Pārrunājām spēli, mainījām taktiku, paraustījām aizsardzību un spēle aizgāja.”

„Komandā veidojās laba sadarbība. Domāju, ka būs labi. Otrajā puslaikā jau izskatījās, ka spēlētāji sadarbojas, veidojas sapratne. Tas ir vēlamais rezultāts.”

No groza apakšas precizitāte katastrofāla.

„Skatoties statistiku, procentuāli mēs trīs punktu metienus izpildām precīzāk nekā divu punktu metienus. Situācija šajā rādītājā ir bēdīga. Izskatījās, ka nebijām gatavi spēlei, nenoskaņojāmies.”

„Pret spēcīgāku pretinieku atkal būs cita spēle. Būs savādāka attieksme un ceru, ka šādas kļūdas vairs neatkārtosies un precizitāte uzlabosies. Ja mums ir šāds soliņš, kad varam nomainīt 12 spēlētājus, tad domāju, ka spēle aizies un rezultāti būs. Domāju, ka viss mums izodies.” tā trenere Līga Rimševica.

 

Sandis Balodis, rezultatīvākais baušķenieku komandas rindās par spēli.

„Galvenais, ka komandai uzvara. Pats pēc spēles jūtos mazliet noguris, ilgi nebiju spēlējis. Kopumā uzskatu, ka būs labi. Bija pārāk daudz sīkas kļūdas, nesaprašanās bet tas viss ir labojams. Pirmā spēle, vēl saspēlēsimies un uzlabosim komandas spēles kvalitāti.”

 

Nākamā spēle baušķeniekiem piektdien,10. oktobrī, 20:00 Krāslavas Varavīksnes vidusskolā pret BK «Krāslava» vienību.

 

Rakstu sagatavoja – A.Dulbe

Pirmajā spēlē basketbolistiem uzvara

aaaa

aaaaa | 2014-10-04

sandis ir atpakal uraaaa:):)

Jauna diskusija