Pirmssezonas intervija ar "FK Bauska" galveno treneri

2013-09-21 16:46

    Šajā nedēļas nogalē startē 21. Latvijas florbola virslīgas čempionāts vīriešiem. Pirmā spēle jau aizvadīta, kurā čempioni Lekrings savus vārtus atstāja neskartus, uzvarot Lielvārdi ar 6-0, kā arī sestdien notiks vairākas spēlēs.

Bet mums, protams, interesē kā sezonai gatavojās un kādas izmaiņas ir piemeklējušas mūsu pašu virslīgas komandu “ FK Bauska.” 

Lai to uzzinātu, aicinājām uz nelielu sarunu baušķenieku galveno treneri Ingusu Panteļejevu, kurš pastāstīja par sagatavošanās procesu, izmaiņām komandā un sezonas mērķiem.

 

-Pēc sezonas devāt vīriem atpūtu. Kad sākāt sanākt kopā un uzsākāt gatavošanos jaunajai sezonai?

Sanācām kopā vasarā, jūlija vidū šķiet. Uztaisījām sapulci, kurā izrunājām sasāpējušās lietas par aizgājušo sezonu. Apspriedām jaunās sezonas mēŗkus un sākām gatavoties.

-Par jauno sezonu. Kāds komandas uzdevums šogad?

Šogad komandas uzdevums ir aizkļūt līdz pusfinālam.

-Izrietot no mērķa, kāds būs gatavošanās process komandai?

Pastiprinātu uzmanību šogad veltīsim fiziskajai sagatavotībai. Jau no vasaras vidus mums ir fiziskās sagatavotības treniņi, kuri turpinās vēl šobrīd un turpināsies, līdz ārā būs gana daudz sniega, lai nevarētu paskriet.

-Fizsikā sagatavotība noderētu pret top komandām.

Tieši tā. Vairāk man interesē tas, vai fiziski mēs būsim līdzvērtīgi ar tādām komandām kā “ Lerings” vai “ RTU” , tieši šajās spēlēs tas ir galvenais. Ja fiziski būsim līdzvērtīgi, tad pārējais jau sakārtojās pēc iespēju realizēšanas un .t.t.

-Treniņu apmeklējums pietiekams?

Vienmēr jau gribās vairāk, bet es saprotu arī to, ka šis ir amatieru sports, un katram ir darbs un ģimene. Protams, no manis ir atkarīgs tas, kā es puišus savācu un motivēju treniņiem.

-Kas būtu pats svarīgākais, ko Jūs kā treneris, centīsieties šogad mainīt komandā?

Izmaiņas jau sākām veikt pagājušajā gadā kopā ar Normundu Gruncki. Kas ir svarīgākais mums, lai zēni saprot to, ka no pirmās, līdz pēdējai spēlei, visas 60 minūtes, nevis 50, vai 40, bet gan visas 60 minūtes ir jāspēlē maksimāli koncentrējušiem uz spēli. Neskatoties uz pretinieu vai spēles rezultātu.

-Kā ar komandas sastāvu? Jaunpienācēji, aizgājušie?

Vienīgais, kas oficiāli ir aizgājis ir Toms Mengots. Ar Tomu Gruncki mums ir viss sarunāts un viņš ir gaidīts komandā. Tad vēl Emīls Dzenis, kuram izteicu piedāvājumu, bet skaidru atbildi vēl šis spēlētājs nav devis.

Jaunpienācēji mums ir trīs. Ņikita Maksurovs, Aivis Barkovskis. Visu vasaru gatavojās arī Kristaps Kurpnieks, taču diemžēl pēdējā turnīrā “ Latvian open”  viņš guva smagu kājas traumu. Iespējams Kristaps pievienosies tikai otrajā aplī.

-Kā ar Jāni Akmentiņu?

Jānis vēl atlabst, pieteikts vēl nav. Pats Jānis arī saka, ja atgriezīsies, tad ne ātrāk kā uz otro rinķi.

-Pirmā spēle Svētdien, pret Bulldogiem. Neuztrauc fakts, ka nevarat treniņos izmantot visu zāli, sakarā ar remontu?

Zini nē. Es jau puišiem teicu, ka es pagaidām tik daudz nesatraucos, ja lieku minūti netiksim ar nūjām uzspēlēt. Šobrīd man svarīgāka ir šī fiziskā sagatavotība. Esmu gatavs iet ārā strādāt divas stundas bez nūjām.

-Bet neērtības šis zāles remontēšanas proces ir sagādājis?

Protams. Taču savlaicīgi federāciju par to brīdinājām. Cerēsim, ka darbi tiks veikti savlaicīgi, lai ātrāk varam aizvadīt mājas spēles.

-Pašlaik visas spēles izbraukumā?

Tieši tā. Mums ir kādas trīs nedēļas spēles tikai izbraukumos, gan Sestdienās, gan Svētdienās un tur jau arī parādīsies tā mūsu fiziskā sagatavotība. Ja izbraukumā var izturēt otro spēli, tad viss kārtībā.

-Ko liksiet pretī Bulldogiem? Komanda labi pazīstama.

Spēlēsim savu spēli. Pēc situācijas skatīsimies, varbūt būs iespēja eksperimentēt ar taktiskajiem zīmējumiem, kuri jau ir sagatavoti uz priekšdienām. Spēlēsim ar visām trijām maiņām.

-Maiņas jau sakomplektētas?

Pagaidām noteikts ir pirmais uzbrucēju trīnieks. (Laugalis, Niedre, Zeltiņš) Otro maiņu esmu tik pat kā nokomplektējis, bet vēl jāskatās. Iespējams būs rotācijas no trešās maiņas.

-Kā vērtējat Virslīgas jaunpienācējus?

“Madona” uzvarēja “Ķekavas Bulldogus”  diezgan pārliecinoši, domāju, ka “Madona” ir vērā ņemams pretinieks. Par “Rīgas” komandu neko daudz nezinu, tikai to, ka komandai pievienojušies ir trīs spēlētāji, kuri pārstāvējuši jau Virslīgu iepriekšējās sezonās citās komandās.

 

Tāds, lūk, neliels ieskats uz jauno sezonu no trenera Ingusa Panteļejeva skatu punkta.

Pirmā spēle “FK Bauska” komandai šo Svētdien, Ķekavā plskt. 19:00 pret “Ķekavas Bulldogiem”

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe