Precīzs metiens pāri visam laukumam pieliek skaistu punktu Bauskas uzvarai

2014-01-10 14:03

Vakardien, 9.janvārī, kārtējo spēli Latvijas basketbola trešās līgas čempionātā aizvadīja „Bauskas BJSS” basketbolisti. Uzņemot komandu „Pārdaugava”, uzvaru izcīnīja „Bauska” vienība ar rezultātu 89-71.

Pirms spēles sākuma tika apbalvots Ivars Zemītis, kurš ieguva decembra MVP, mēneša vērtīgākā spēlētāja, balvu. Decembrī Ivars laukumā pavadīja vidēji 38:21 minūtes, guva 28.8 punktus, iedeva 1,3 piespēles, izcīnīja 13 atlecošās bumbas un izprovocēja 6.5 pārkāpumus. Un nu par spēli.

Pirmā ceturtdaļa abu komandu izpildījumā saraustīta. Te vienai ,te otrai komandai gūstot vadību spēlē, tomēr ar nelielu pārsvaru 24-21 ceturtdaļu uzvar „Bauska”.

Otrajā ceturtdaļā viss tiek sakārtots, lai tiktu izcīnīta uzvara. Komanda daudz veiksmīgāk darbojas aizsardzībā ,neļaujot pretiniekiem gūt punktus. Lieliska trešdaļa ar 23-8 un pēc puslaika 47-29 par labu mājiniekiem.

Atlikušajā spēles laikā „Bauska” turpina veiksmīgi iesākto spēles gaitu, trešo trešdaļu uzvarot ar 22-14. Tiesa ,pēdējā ceturtdaļā komanda nedaudz atslābinās, taču tas nemaina spēles gaitu un tiek svinēta pārliecinoša uzvara.

Lai arī Ivars Zemītis piedalījās tikai spēles pirmajās divās ceturtdaļās, tas netraucēja gūt visvairāk punktus komandā, šoreiz 23 un pievienot 6 atlecošās bumbas zem groziem.

Dāvis Kravalis 19 pts., 12 atl.b.; Edgars Markūns 12 pts., 7 atl.b.; Renārs Rupkus 11 pts., 5 atl.b.; Elvis Simanovičs 8pts.; Juris Ojāru 3 pts., 5 atl.b.; Arnis Simsons 3 pts., 4 atl.b.; Rinalds Ņikaņins 3 pts.; Mārcis Žabovs 3 pts.; Toms Vilks 2 pts., 2 atl.b., 7 piesp.; Miks Cepure 2 pts.

 

„Bauskas BJSS” spēlējošais treneris Juris Ojāru par spēli.

„Spēli iesākām kā pa kalniem. Tad ielaidām, tad atrāvāmies un tā visu ceturtdaļu. Sākoties otrajai ceturtdaļai ,sākām spēlēt daudz precīzāk, pārliecinošāk darboties aizsardzībā. Žēl, protams, ka Ivars aizvadīja tikai divas ceturtdaļas, darba dēļ, bet visi spēlētāji šodien darbojās ļoti labi, kompensējot Ivara prombūtni. Visi spēlētāji iekļāvās spēlē ļoti labi, guva punktus, cīnījās.”

„Pretinieks, protams, nebija tas spēcīgākais, taču izbraukumā mums arī viegli negāja. Tikai spēles pēdējā ceturtdaļā izdevās viņus nolauzt. Zinājām, kā pretinieks spēlē, to izmantojām un viss aizgāja,” turpina Juris.

„Zemītis, protams, kā allaž, līmenī. Dāvis Kravalis ļoti labi darbojās zem groziem kā uzbrukumā tā aizsardzībā. Prieks par Elvi Simanoviču, kurš iesaistījās spēlē, gūstot divus trīspunktniekus pēc kārta, roka nenotrīcēja. Jauniem spēlētājiem tas ir svarīgi. Komanda nospēlēja ļoti labi. Esam apmierināti ar sniegumu un, protams, ar rezultātu,” stāsta Ojārs.

Pieminēšanas vērts notikums šajā spēlē bija mirklis, kad līdz spēles beigām bija atlikušas 3 sekundes. Juris Ojāru izdarīja metienu no sava groza soda metienu līnijas un ticiet vai nē, bumba ielidoja pretinieka grozā!!! Lielisks nobeigums šai spēlei.

Pašlaik baušķeniekiem 14 aizvadītajās spēlēs ir izdevies uzvarēt 10 reizes. „Bauskas BJSS” komanda patreiz atrodas 4.pozīcijā ,dalot vienādu punktu skaitu ar „Carnikava” komandu. Tuvākie sekotāju baušķeniekiem „RTU” un „Sigulda” ir nieka punkta attālumā.

 

Tieši ar tuvāko konkurentu „Sigulda” baušķeniekiem nākamā cīņa. SN Mēmele, 16.janvārī, pulksten 19:00.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

Precīzs metiens pāri visam laukumam pieliek skaistu punktu Bauskas uzvarai

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija