Pret turnīra līderiem zaudējums

2014-02-16 22:55

Šovakar, 16.februārī ,savā pirmspēdējā cīņā regulārajā Latvijas florbola virslīgas čempionāta laukumā SN „Mēmele” devās FK „Bauska” florbolisti. Baušķenieki pie sevis uzņēma viesus no Rīgas- „RTU” florbolistus. Pirmajā tikšanās reizē šajā sezonā Rīgā baušķenieki zaudēja ar 10-11 un, diemžēl, arī šovakar zaudējums ar 4:13.

Jau no spēles sākuma „RTU” apliecina savā demonstrētajā spēlē to, ka baušķeniekiem pret čempionāta līderiem būs smagi jāstrādā, lai pienācīgi pretotos rīdzinieku spēkam. „Bauska” cīnās, tomēr nopietni apdraudēt pretinieka vārtus neizdodas. Vien 6 metienus pa „RTU” vārtu vīra sargātajiem vārtiem „Bauska” izdarīja pirmajā periodā. Viesiem 10.minūtē izdodas gūt divus vārtus, vēlāk pievienojot vēl divus un pēc perioda jau 0:4 „RTU” labā.

Baušķeniekiem otrajā periodā  izdevās gūt 4 vārtus, taču ikreiz baušķenieku panākumam atbildi deva arī „RTU” florbolisti. Otrā perioda sākumā baušķenieki izspēlē ļoti skaistu kombināciju vairākumā, kad pēc Ronalda Kovaļevska piespēles vārtus gūst Valdis Vāvers ,panākot 1:4. Otro panākumu baušķeniekiem atnes Toms Rozentāls ar spēcīgu metienu vārtu augšējā stūrī. Vārtu guvumu numur trīs „Bauska” gūst pretuzbrukumā. Pēteris Zeltiņš, izskrienot divatā ar Gintu Velmunksi, pret vienu „RTU” aizsargu izdod piespēli īstajā brīdī un Gints nekļūdīgi raida bumbiņu jau praktiski tukšajos rīdzinieku vārtos. Pēdējos šīs spēles vārtus baušķenieku labā gūst Toms Niedre, kuŗš nodemonstrē lielisku bumbas pārvaldīšanas tehniku. Bumbiņai palecoties no grīdas ,Toms maina tās lidojuma virzienu uz vārtu pusi, nenolaižot bumbiņu zemē, ar otro sitienu izdodas tikt garām „RTU” aizsargam un jau ar trešo pieskārienu no gaisa Toms gūst skaistus vārtus „Bauska” labā. Kā jau minējām, uz katriem baušķenieku gūtajiem vārtiem „RTU” arī atbildēja  ar precīzu raidījumu un pēc otrās trešdaļas 4:8 rīdzinieku labā.

Pēdējās 20 minūtes komandas izcēlās ar īpaši agresīvu spēli vienam pret otru. Tiesa, ne bez tiesnešu līdzdalības šāds spēles stils tika atļauts. Spēlētāji nereti pielietoja cīņas mākslas paņēmienus grūzdami un gāzdami savus pretiniekus, kā vienas tā otras komandas izpildījumā.  Spēles sākumā Pēterim Zeltiņam tika dota iespēja izpildīt soda metienu, kuru , diemžēl, realizēt neizdodas. Baušķenieku zaudējumam punktu pieliek „RTU” florbolistu divi gūtie vārti skaitliskajā mazākumā. Pēc šādas demosntrētās spēles baušķenieku izpildījumā, skatītāju zālē palika acīm redzami mazāk. „RTU” pieliek punktu, uzvarot baušķeniekus ar 4:13.

„RTU” komandas pārstāvis Kristiāns Lisovskis par spēli.

Kādā noskaņojumā devāties uz Bausku šovakar?

„Braucām uz Bausku kaujinieciskā noskaņojumā. Kā zināms, pret Bausku spēlēt ir smagi. Tāpat arī pirmajā spēlē mēs knapi uzvarējām 11-10.Bauska ir komanda, kura ir jānovērtē.”

„izcīnītā uzvara, trīs punkti. Esam uzvarējuši un izpildījuši spēles plānu. Iesitām 13 vārtus, kas ir daudz, ielaidām 4 , kas savukārt ir maz. Tā kā pa lielam viss izdevās. Spēle ,domāju, bija interesanta arī skatītājiem- agresīva spēle.”

„Asumu netrūka. Jūsuprārt, kurai no komandām šī agresivitāte nāca par labu?

„Mēs nebijām tā plānojuši, bet gribējām spēlēt play-off florbolu. Lai uzvarētu play-off spēlēs, tur tikai tā ir jāspēlē. Nedrīkst žēlot ne sevi, ne pretiniekus. Vienā no epizodēm, kurā saskrējās mūsu abi florbolisti, viņiem abiem tagad jāliek šuves. Tā notiek. Neko neizdarīsi.”

Atlikusi pēdējā spēle pret „Cēsu alus/ Lekrings” komandu.

„Ja uzvaram cēsiniekus, esam pirmie. Patīkamāk būtu beigt kā pirmajiem, taču, viss izšķiras play-off. Ja paliksim otrie, nekas slikts nebūs noticis. Kā zināms, par regulāro čempionāta pirmo vietu medaļas nedod.”

 

FK „Bauska” treneris Ingus Panteļejevs par spēli.

„Spēles rezultāts uz doto brīdi atbilstošs meistarības līmenim kāds ir abām komandām.”

„Mēs fiziski pretiniekam zaudējām minimāli. Šoreiz visu izšķīra šī meistarība. Pozitīvs rezultāts var būt tikai treniņu rezultātā. Mēs atkārtojam vienas un tās pašas kļūdas no spēles uz spēli. Es visus kopā viņus redzu tikai pirms katras spēles. Tad arī izrunājam iepriekšējā spēlē pieļautās kļūdas. Taču ,lai ko izlabotu, to visu ir jāatstrādā treniņos, jāizspēlē situācijas u. t.t., taču tas nav iespējams, ja puse komandas vienkārši netrenējās. Tad nebrīnaties par rezultātiem, „ stāsta treneris.

„Agresīva spēle bija abu komandu izpildījumā.Es nezinu, vai uz šādu spēli regulārā čempionāta beigās, kur kādai komandai vairāk vai mazāk kas izšķiras, vajadzēja piesaistīt konkrēto tiesnešu brigādi. Izlaida spēli no rokām, nekontrolēja spēles gaitu jau spēles vidū. Apšaubāmi noraidījumi, nevajadzīgi asumi, bet, protams, spēles iznākumu tas neietekmē.”

Divi vārti vairākumā.

„Kauns par trešo periodu. Divi vārti vairākumā zaudēti. Nospēlējām ļoti slikti, bezzobaini. Pret tādu pretinieku tā spēlēt nedrīkst.”

Holsts nav. Reinim švaks sniegums.

„Elvis brīdināja ka nebūs. Iemeslus nezinu. Reinis bija slims nedēļu, nebija treniņos. Tagad uzreiz pret šādu pretinieku Reinis, jāsaka godīgi, nevar pavilkt. Protams, bija vārtu guvumi, kurus izspēlēja uz tukšiem, tur Reini vainot nevar, taču bija arī tādi, kurus Reinim bija jāņem.”

Pēdējā spēle pret „Ķekavu”.

„Spēle neko neizsaka. Paliksim septītie, bet cīnīsimies un, protams, vēlme būs uzvarēt. Par play-off tuvošanos, šaubos vai mēneša laikā pie šāda grafika mums izdosies ko mainīt. Pašiem spēlētājiem jāsaprot, ka play-off ir kas cits.”

 

FK „Bauska” šīs dienas labākais spēlētājs Valdis Vāvers par spēli.

„Nav treniņu apmeklējuma. Spēlējam tikai jaunieši. Kas tur var būt labs. Dažreiz kāds cits parādās un tas ir viss. Kopumā laukumā cīņa bija līdzvērtīga. Pirmajā periodā zaudējām vārtu priekšu, tas iegāza. Otrajā periodā spēle izlīdzinājās,savukārt trešajā, šķiet ,ka pagurām. Ielaidām divus vārtus vairākumā un līdz ar to morāli jau bija ļoti grūti nospēlēt līdz galam.”

Mums trūkst emocijas komandā. Agresīvā spēle, kāda bija šodien, mums dod emocijas, kuras dzen uz priekšu, taču komandai kā tādai trūkst emociju. Pietrūka arī meistarības šovakar. Viņiem vairāki no izlases, un pret tādiem ir grūti spēlēt. Jāgatavojas play-off. Viegli nebūs. Gribētos pret Lekringu, jo vienmēr sīvākas cīņas. Tad redzēs, kā būs. Play-off viss var notikt.”

 

FK „Bauska” rindās rezultativitātes punktus izcīnīja-

Valdis Vāvers, Toms Rozentāls, Toms Niedre, Gints Velmunskis 1+0

Rolands Kovaļevskis, Pēteris Zeltiņš, Pēteris Maziks 0+1

Lai arī „Bauska” vēl aizvadīs vienu spēli pret „Ķekava” komandu, turnīra tabulā izmaiņas nekādas notikt nevar un regulāro čempionātu baušķenieki noslēgs 7.vietā.

Spēle pret „Ķekava” komandu sestdien SN „ Mēmele” plkst. 18:00.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

Pret turnīra līderiem zaudējums

ass

Lokets | 2014-02-22

Top 4 komandās pavisam cita sistēma, tur grozās nauda, spēlētāji ir pieredzējušāki (precīzāk sakot labāki) un viss.

Ko te dirst, ka nav godalgas. Pirms play-off kaut ko var pateikt vispār?

Nestrebsim karstu. Ja nāk pretī lekrings, tad 4 spēlēs ieiesim FINAL4 :D

florbols

ass | 2014-02-19

Ko no amatieriem var gaidīt? Atnāk, savācās, uzspēlē. Nopietni to lietu ņem tikai retu retais. Ja paši negrib izcīnīt godalgotu vietu tad negrib. Bez treniņiem nekas tur nebūs, kā plika skraidīšana.

Kā tad Lielvārdes, RTU un Lekringa komandā visi vecie buki tiek uz treniņiem? Arī visiem ģimenes, arī visi strādā. tiek, jo vēlas ko sasniegt, vēlas būt labākie. A šitie, vietējie sportisti, tik aiziet uzskriet. Pagorīties- redz spēlējam virslīgā jau 20 gadus! Tas jau nekas, ka bez ievērojamiem panākumiem un kur nu vēl godalgām.

Ja paši negrib, tad negrib.

Komanda

Būšu uz playoffiem. | 2014-02-17

Līderiem šad tad var arī neiet, un labi, ka ir kāds no 2 - 3. maiņas kas iemet grūtā brīdī.
Bet kāpēc neviens neko nesaka tad kad līderi tikai met iekšā, bet pārējie ielaiž. Kāds ir tāds ir tas treniņa apmeklējums. Cilvēks nav robots, kuram jāpaspēj visu dienu nostrādāt, pabūt ar ģimeni un vēl pa vidu tam aiziet uz treniņu, kurā cik dzirdējis esmu, nekas prātīgs nenotiek. Bardaks Bauskas florbolā, nempiecišamas izmaiņas. Veči turās un lai veicas PLAY-OFF

Jauna diskusija