PrivatBank izceļ visu banku

2013-06-19 14:08

No 13. līdz 16. jūnijam Ukrainas pilsētā Ļvovā notika starptautisks florbola turnīrs „Ukraina Open 2013”, kas ir lielākais florbola turnīrs Ukrainā. Pēdējo trīs gadu laikā, pateicoties aktīvistu grupai, florbola līmenis Ukrainā ir ievērojami audzis un tagad regulāri notiek valsts čempionāti. Atceroties florbola attīstību Latvijā, kad spēlēts tika uz laukumiem, kur par laukuma apmalēm tika izmantoti garie soli, un florbola nūjas bija no ļoti lokana materiāla, Ukrainas florbola attīstības ceļš ir sācies krietni vien vieglāk, jo tiek piesaistīti Zviedrijas speciālisti, kā arī ir pieejams ļoti kvalitatīvs inventārs. Tāpēc iespējams, ka Ukraina, kurā ir 45 miljoni iedzīvotāju, drīz varētu kļūt par florbola lielvalsti, ar daudziem šīs spēles meistariem.

 

Protams atsevišķa stāsta vērts ir kolorīts, ar kuru ir jāsastopas iebraucot Ukrainā. Jau pirmās ceļa zīmes, kā ar laika mašīnu, atgriež pagātnē par pāris desmit gadiem un gribi vai nē, bet liek atcerēties Latviju 90-tajos gados, kad uz ielām pārsvarā bija sastopamas tādas auto markas kā Žiguļi, Moskviči, GAZ 53 un autobusi LAZ. Sastrēgumā pārvietoties ar auto pa Ļvovas ielām ir liels pārbaudījums, jo tur nezina, kas ir „rāvējslēdzēja princips”. Kā novērojām, tad tādos brīžos pat luksofora sarkanā gaisma netiek ievērota. Ļvovas ielās joprojām ir iespēja padzerties gāzēto ūdeni un sīrupūdeni no kopīgās „graņonkas”. Mums par simbolisu samaksu bija iespēja apmeklēt Ļvovas futbola stadionu, kurā notika 2012. gada Eiropas futbola čempionāta spēles. Stadionā ir vietas 33 000 skatītajiem un stadiona apkalpošanas izmaksas gadā ir 1,5 miljoni eiro. Kā mums pastāstīja, tad stadions nespēj šādu naudu atpelnīt un stadiona nākotne varētu būt visai bēdīga. Ļvovā ir 762 000 iedzīvotāji, no kuriem 88% ir ukraiņi un 9% krievi. Cilvēki ir ļoti sirsnīgi un izpalīdzīgi.

 

Bet nu vairāk par turnīru, kurš pulcēja dalībniekus no 7 valstīm - Krievijas, Ukrainas, Lielbritānijas, Serbijas, Baltkrievijas, Čehijas un Latvijas. Spēles notika dažādās vecuma grupās bērniem, kā arī Vīriešu (10 komandas) un Vīriešu Pro (11 komandas) grupās. Vīriešu Pro grupā piedalījās komanda „PrivatBank”, kura tika komplektēta no esošajiem un bijušajiem Bauskas spēlētājiem, kā arī brāļiem Malkaviem no Cēsu „Lekringa”. Pirmo vietu un skaistu kausu, augstākajā Vīriešu Pro grupā, ieguva komanda „PrivatBank”. Mūsu komandai pretestību varēja izrādīt tikai komanda no Balkrievijas un 2.vietas ieguvēja komanda no Čehijas. Jāatzīst, ka „PrivatBank” komanda visas spēles aizvadīja pārliecinoši un lielisku meistarību nodemonstrēja vārtsargs Elvis Holsts, kā arī spēlētāji Toms Niedre, Ģirts Laugalis un Andris Malkavs, kurš tika atzīts par turnīra labāko spēlētāju. Komandā „PrivatBank” spēlēja Elvis Holsts, Ingus Panteļejevs, Gints Vecelis, Agris Grandovskis, Aivars Melderis, Elvis Sakārnis, Artis Malkavs, Normunds Grunckis, Ģirts Laugalis, Gints Velmunskis, Pēteris Zeltiņš, Andris Malkavs un Toms Niedre. Puiši saka lielu paldies atbalstītājam - AS „PrivatBank” un personīgi Oleksandram Trubakova kungam!

Rakstu sagatavoja Gints Vecelis

Vairāk bildes