Baušķenieks Rolands Kovaļevskis cīnīsies par Latvijas florbola Elvi līgas čempiona kausu

2018-04-11 13:29

Bauskas Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēknis, kādreizējais FK «Bauska» florbolists, Latvijas izlases spēlētājs un baušķenieks Rolands Kovaļevskis sestdien, 14.aprīlī, Arēnā «Rīga» spēles Latvijas florbola «Elvi» vīriešu virslīgas finālā.
Foto: FS Masters «facebook» konts

Rolands pēdējo reizi FK «Bauska» komandas kreklā spēlēja 2015./2016.gada sezonā. Vēlāk viņš pievienojās Liepājas «Kurši» vienībai, bet kopš šīs sezonas sākuma viņš spēlē «Betsafe/Ulbroka» komandā, kura pērn triumfēja čempionātā.

Šogad, regulārajā sezonā, «Ulbroka»palika otrā. Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā jeb 1/4finālā, «Ulbroka» sērijā ar 4:1 pārspēja «Talsu NSS/Krauzers» vienību. Rolands ar rezultativitātes punktiem izcēlās četrās no piecām spēlēm, bet par sevi viss skaļāk lika runāt tieši abu komandu pēdējā tikšanās reizē, kad «Ulbroka» uzvarēja talsiniekus ar 8:4 un Kovaļevskis šajā cīņā guva piecus vārtus.

Pusfinālā «Betsafe/Ulbroka» sacentās ar «Rubene» vienību. Arī šajā duelī sērijā ar 4:1 uzvarēja baušķenieka pārstāvētā komanda. Arī šajā duelī Rolands rezultativitātes punktu ailītē atzīmējās četrās no piecām cīņām.

Baušķenieks ir komandas «Betsafe/Ulbroka» līderis. Viņš ir vienības rezultatīvākais spēlētājs, kurš 32 spēlēs guvis 38 vārtus un atdevis 26 rezultatīvas piespēles. Visā līgā Rolandam rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ceturtā vieta. Viņš no līgas bombardiera Pāvela Semenova no Igaunijas «EMU SK» atpaliek par 12 punktiem. Skaidrs, ka Rolands Pāvelu nepārspēs, bet gūstot vienu punktu finālā, viņš var pakāpties uz trešo vietu, ja vien punktus spēlē par turnīra bronzu negūs vienības «Rubene» spēlētājs Ingars Matisons.

Rolands Kovaļevskis var kļūt par ceturto Bauskas novada florbolistu, kurš ir izcīnījis Latvijas florbola savienības virslīgas čempionāta zeltu.

Pērn, ceraukstietis Rihards Mallons, kļuva par trešo mūsu novada florbolistu, kurš virs galvas cēlis čempiona trofeju. 2008./2009.gada sezonā baušķenieki Ģirts Laugalis un Andis Levītis ieguva zeltu Cēsu «Lekrings» sastāvā. Gadu vēlāk Levītim Cēsu komandas sastāvā sudrabs.

2015./2016.gada sezonā sudrabu «Mogo-RTU Rockets» rindās izcīnīja baušķenieks Dinārs Vaitaitis, bet Toms Niedre spēlējot «Ulbroka/FS Masters» tajā pašā sezonā, cīņā par trešo vietu, zaudēja.

Sestdien, arēnā «Rīga» par Elvi florbola līgas bronzas medaļām cīnīsies «Rubene» un «Pārgauja», bet lielais fināls īsi pēc septiņiem vakarā starp «Betsafe/Ulbroka» un FBK «Valmiera» komandām.


 

Baušķenieks Rolands Kovaļevskis cīnīsies par Latvijas florbola Elvi līgas čempiona kausu

s

ed | 2018-04-12

izdevīgas vietas meklētājs, karjērists un vēl ja neteiktu vairāk,bet kā cilvēks labs...

Jauna diskusija