Regulārajā čempionātā 7. vieta. Play-off pret Lielvārdi

2014-02-23 22:13

    Sestdien, 22.februārī, pēdējo spēli Latvijas florbola virslīgas regulārajā čempionātā SN „ Mēmele”  aizvadīja FK „ Bauska” florbolisti, spēkojoties ar viesu komandu „Ķekava”. Aizraujošā un sīvā cīņā uzvaru izcīnīja baušķenieki, noslēdzot regulāro čempionātu 7.pozīcijā.

Nonākot iedzinējos, jau spēles pirmajā minūtē „Bauska” florbolisti  līdzjūtējiem sagādāja nepatīkamus mirkļus, ļaujot padomāt, ka nu tik sāksies. Taču nē. Pakāpeniski baušķenieki uzlaboja savu sniegumu un jau visai ātri izdodas atspēlēties ,panākot 1:1, kad precīzs Rolands Kovaļevskis.

Otrajam periodam sākoties, otros vārtus gūst Rolands, kurš jau perioda pirmajā minūtē panāk 2:1 pēc Toma Niedres piespēles. Iespēja dubultot pārsvaru bija Pēterim Zeltiņam, izpildot soda metienu, taču vārtus gūt viņam neizdodas. Savu vainu Pēteris izpērk, kad pēc vairākuma izspēles viņš raida bumbiņu pretinieka vārtos, panākot 3:1. Iespēlējušies, baušķenieki drīz vien iemet ceturtos vārtus, kad šoreiz precīzs Dinārs Vaitaitis.

Trešajā periodā ,cenšoties atspēlēties, viesi vairāk kontrolē bumbiņu. Iemest „Ķekavai” izdodas. 4:2 un rezultāts ļoti slidens. Vienā no ķekaviešu uzbrukumiem Zeltiņš pārkāpj noteikumus, sagādājot soda izgājienu uz „Bauska” vārtiem. Šajā vakarā uzdevuma augstumos spēlējošais baušķenieku vārtsargs Elvis Holsts nepieļauj vārtu zaudējumu un nosargā vārtus neskartus. Turpinājumā baušķenieku komanda iztur divus noraidījumus, pēc kuriem, tiesa, vienu vārtus „Ķekava” gūst, taču kopumā „Bauska” notur pārsvaru uun izcīna uzvaru ar 4:3.

Ingus Panteļejevs dalījās savās pārdomās par spēli, gaidāmajiem pretiniekiem un play-off.

„Šī spēle mums neko neizšķīra, toties pretiniekam gan. Esmu pārliecināts, ka viņi demonstrēja labāko florbolu, jo uzvaras gadījumā pakāptos par vienu vietu augstāk turnīra tabulā, kas automātiski dod teorētiski vājāku pretinieku play-off spēlēs. Mums šī spēle bija ļoti svarīga psiholoģiski. Papildus emocijas, pārliecība bija tas, kas vajadzīgs.”

„Šodien ķekavieši spēlēja savā, praktiski, labākajā sastāvā ,kāds viņiem iespējams. Play-off sastāvs ar spēcīgiem papildinājumiem, kā Juškēvičs un Balodis. Uzvara pār šo pretinieku mums dod pārliecību, kura noderēs cīņā pret „Lielvārdi,” turpina treneris.

Pirmajā play-off kārtā pret „Lielvārdi”. Labāk būtu pret citu komandu, kā piemēram „RTU” vai „Cēsīm”?

„Grūti teikt. Uzskatu, ka šobrīd starp šīm pirmajām četrām, piecām pirmajām komandām lielas atšķirības nav. Visas viņas ir spēcīgas un visās spēlē labi spēlētāji. Viņu savstarpējās spēles allaž ir bijušas sīvas, blīvi rezultāti, kas pierāda, ka liela atšķirība starp šīm komandām nav.”

Pirmās divas spēles ir Lielvārdē jau pēc nedēļas.Regulārajā turnīrā tieši viesos nospēlējāt pārliecinošāk nekā mājās. Varbūt tas nāks par labu.

„Jā, pirmās divas „Lielvārdē”, tad pie mums. Spēlēsim līdz vienas komandas trim uzvarām. Toreiz Lielvārdē zaudējām minimāli ar 10:9 vai kas tāds. Jā, mēs noteikti cīnīsimies par uzvaru. Daudz kas būs atkarīgs no vārtsarga. Elvis pret „Ķekavu” nospēlēja tā, kā viņam ir jānospēlē. Tādu sniegumu gaidām visu laiku, tomēr fiziski tas ir grūti un Elvim, diemžēl, tāda fiziskā sagatavotība nav. Pret ķekaviešiem spēlējām ar optimālo sastāvu, principā ar visiem spēlētājiem, jo citu rezervju mums vienkārši nav. Nedēļa ir laiks. Skatīsimies iepriekšējās spēles, analizēsim, domāsim. Ceru, ka uz treniņiem pirms play-off sanāks lielākā daļa, lai varam izspēlēt kļūdas un situācijas.”

„Uz papīra „Lielvārde” ir neapšaubāma līdere, taču tas ir tikai uz papīra. Mēs spēlēsim, darīsim visu, lai uzvarētu. Domāju, ka šis pārliek lielais favorīta statuss viņiem nes papildus slogu un atbildību psiholoģiski. Mēs varam justies brīvāk, nepiespiestāk. Cīnīsimies, spēlēsim. Viss ir pašu rokās!” tā treneris.

 

Par spēles labāko spēlētāju FK „Bauska” rindās tika atzīts Elvis Holsts.

Rezultativitātes punktus FK „ Bauska” rindās guva-

Rolands Kovaļevskis 2+0

Toms Niedre 0+2

Pēteris Zeltiņš, Dinārs Vaitaitis 1+0

Toms Rozentāls 0+1

 

FK „Bauska” regulāro čempionātu noslēdza 7. pozīcijā. 26 spēlēs tika izcīnītas 15 uzvaras, piedzīvoti 11 zaudējumi un sakrāti 44 punkti.

Pirmo 1/4fināla spēli „Bauska” aizvadīs sestdien, 1.martā, Lielvārdē plkst. 19.00

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

Regulārajā čempionātā 7. vieta. Play-off pret Lielvārdi

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija