Reinim Paeglem Eiropas čempionāta bronza

2015-09-07 13:34

 

foto:Viesturs Lācis

 

Polijas pilsētā Vloclavekā 5. un 6. septembrī notika Eiropas čempionāts T-550 klasē, kur Latviju pārstāvēja divi «Mēmeles sports» komandas ātrumlaivu piloti.
 
Eiropas čempionāta posmā T-550 klasē startēja Reinis Paegle un Dmitrijs Anikejevs, bet OSY-400 klases braucējs Viesturs Lācis piedalījās Polijas atklātajā čempionātā, informē komandas «Mēmeles sports» braucējs Kristaps Paegle.
 
Pagājušajā piektdienā Bauskas komanda ieradās Vloclavekā un veiksmīgi sagatavojās sacensībām, veicot tehniskās komisijas pārbaudes. Sestdienas rīts sakās ar mierīgiem treniņiem, bet dienas turpinājumā laikapstākļi krasi mainījās, parādoties lielam vējam. Reinis Paegle, vēl mierīgajos ūdeņos kvalifikācijā izcīnīja augsto 4.vietu, bet Dmitrijs Anikejevs šoreiz sestais.
 
Diemžēl jau pāris stundu vēlāk sakās stiprs vējš, kas sacēla lielus viļņus, tāpēc drošības apsvērumu dēļ braucieni tika atcelti. Tikai sešos vakarā tika dots pirmais Eiropas čempionātā starts. Jau pirmajā likumā Reinim Paeglem sadursme ar poļu braucēju, bet par laimi avārija neietekmēja nedz tehniku nedz Reini un viņš turpināja sacīksti. Pēc pirmā brauciena Reinim 5.vieta, bet otram Bauskas sportistam un Latvijas pārstāvim, laivas motora ķibeles dēļ, sestais labākais rezultāts.
 
Otrais brauciens tika aizvadīts ar pēdējiem saules stariem, vēlu vakarā. Tā sākums ļoti veiksmīgs izvērtās mūsu braucējam Dmitrijam Aņikējevam, kurš lielāko braucienu daļu bija trešajā vietā, bet diemžēl pēdējos apļos konkurenti izrādījās ātrāki un sasniedzot finišu Dmitrijam piektā vieta. . Reinim otrajā braucienā nepadevās starts, tāpēc tikai sestā vieta otrajā braucienā.
 
Organizatori nebija parūpējušies, lai viss notiktu pietiekami raiti un arī citas klases aizvadītu braucienus, tāpēc OSY-400 klasē netika dots starts un mūsu pilots Viesturs Lācis uz startu neizgāja. Ar šādiem notikumu pavērsieniem tika noslēgta sacensību pirmā diena.
 
Sestdienas vakarā tika atrisinātas vairākas tehniskas ķibeles un veikti vairāki uzlabojumi, lai jau svētdien latviešu braucēji sasniegtu vēl augstākus rezultātus. Diemžēl, sacensību otrā diena iesākās ar nepatīkamām ziņām OSY-400 klases braucējiem, to starpā mūsu Viesturam Lācim. Bīstamo laikapstākļu dēļ OSY-400 klases braucēji tā arī neizgāja uz starta un Viesturam Lācim pirmās starptautiskās sacīkstes krietni plašākā konkurences lokā tā arī beidzās nesākoties. Neskatoties uz to, ka nenotika neviens brauciens, diena bija pilna ar kaislībām un emocijām, jo sacīkstes turpinājās krastā. 
Apstiprinājās aizdomas par Poļu braucēja Muhas negodīgo ciņu, kurš trasē bija daudz pārāks par citiem braucējiem. Tehniskā komisija pieņēma lēmumu braucēju diskvalificēt, bet ar to viss kaislības nebeidzās. Poļu komisija bija neapmierināta ar Muhas diskvalifikāciju, tāpēc tās pārstāvji centās darīt visu iespējamo, lai diskvalificēti tiktu arī citi braucēji ar domu, lai zeltu iegūtu kāds no poļu braucējiem. Mājinieku centieni nevainagojās ar panākumiem un par čempionu kļuva Igauņu braucējs Aivar Kommissar. Par komisijas upuriem kļuva igauņu braucējs Art Raudva un mūsu Dmitrijs Anikejevs, kuri, mūsu prāt, tika nepamatoti diskvalificēti. Iepriekšējos gadus braucēji braukuši ar to pašu tehniku un sasnieguši augstvērtīgus rezultātus un komisija atdzinusi tehniku atbilstoši noteikumiem, bet ne vairs šogad.
 
Vairāku diskvalifikāciju dēļ, Bauskas komandas «Mēmeles sports» un Latvijas pārstāvim, Reinim Paeglem, augstā trešā vieta.
 
Reiņa komanda un ģimene priecājas par braucēja sasniegto rezultātu – pirmo UIM (starptautiskā ūdens motorsporta federācijas) medaļu, bet pats sportists novērtē iegūto pieredzi šāda līmeņa sacīkstēs. «Man paveicās ar kvalifikāciju. Varējām braukt stundu, cik apļus vēlamies. Pieņemts, ka piloti veic divus apļus, bet es izmantoju doto laiku un veicu četrus, kas deva vēlamo rezultātu, jo labāko laiku uzrādīju pēdējā mēģinājumā. Neatsverama pieredze ir sacensties starp prasmīgākajiem šīs klases braucējiem. Startā cīnījos ar Pasaules vairākkārtējo čempionu un pērnā gada uzvarētāju. Otrā brauciena pirmajā līkumā mani iespieda starp dalībniekiem, ko varētu izskaidrot ar pieredzes trūkumu,» tā sportists. Viņš stāsta, ka grūti bija braukt trasē ar četrām bojām. «Latvijā mums ir divu boju trases, tur četras. Tas nozīmē, ka jāveic par diviem pagriezieniem vairāk, kas prasa daudz spēka un lielāka iespēja zaudēt laiku. Mums laivas nebija no tām ātrākajām, tāpēc katra kļūda pagriezienā varēja maksāt dārgi,» uzskata Reinis.  
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 
 

Reinim Paeglem Eiropas čempionāta bronza

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija