Rekordliels tenisistu skaits sacenšas Bauskā

2014-10-10 09:48

4. un 5.oktobrī Bauskas novada pašvaldības sporta bāzes hallē risinājās tradicionālās sporta centra "Mēmele" balvu izcīņas sacensības galda tenisā. Aizraujošais turnīrs šajā reizē pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu. Abās sacensību dienās interesantu un meistarīgu spēli rādīja 97 galda tenisisti no Olaines, Vecumniekiem, Salaspils, Rīgas, Iecavas, Rundāles, Lietuvas republikas Jonišķu pilsētas un arī Vācijas pārstāvis - Tim Rozenbladt!
Pirmajā sacensību dienā sacentās I un II līgas spēlētāji. 43 dalībnieku konkurencē par medaļniekiem starp zēniem II līgā kļuva - Lietuvas pārstāvis Rokas Darbutas, baušķenieks Mārtiņš Bukšs un bērnu un jauniešu centra "Laimīte" pārstāvis no Rīgas Ernests Naglis. Meiteņu konkurencē spēcīgākās bija jaunās tenisistes no galda tenisa kluba "Namejs"- Aurika Pučkovska un Jana Steļmačenoka, trešajā vietā Iecavas galda tenisa skolas pārstāve Anna Ansone.
Par I līgas turnīra uzvarētāju 27 konkurentu vidū jauniešu grupā kļuva Ģirts Mucenieks, otrajā vietā olainietis Denis Drabovičs, bet bronzas godalgu saņēma bērnu un jauniešu centra "Kurzeme" pārstāvis Aigars Smaļķis. 

Paraugspēli klātesošajiem sniedza Lietuvas pārstāvji Romualdas Franckaitis un Justina Rimkevičiute, jo viņi savā meistarībā bija stipri pārāki par pārējiem dalībniekiem, un gatavojās otrās dienas turnīram.
Svētdien, 5.oktobrī, sacensības turpināja Augstākās līgas spēlētāji. Kopumā pie zilajiem galdiem stājās 27 dažādu paaudžu un meistarības sportisti. Diemžēl šajā reizē Bauskā neieradās tradicionāli spēcīgie spēlētāji no Dobeles un Jūrmalas, bet tas nemazināja sacensību augsto līmeni. 

Pēc neilga pārtraukuma Bauskā bija ieradusies viena no spēcīgākajām šī brīža galda tenisistēm valstī Aldona Homiča. Viņa rādīja lielisku spēli un izcīnīja turnīra zelta medaļu, otrajā vietā ierindojās meistarīgā, jaunā lietuviešu sportiste J.Rimkevičiute, bet bronzas godalga šajā reizē Ievai Mazjānei. 

Kungu vērtējumā pārliecinoši uzvarēja R.Franckaitis, aiz sevis atstājot sporta kluba "Namejs" dalībnieku Aleksandru Motorinu un baušķenieku Maksimu Garabu.
Jonišķu komandas treneris Romualdas Franckaitis seniors, kurš arī pats iesaistījās Augstākās līgas sacensībās, bija gandarīts par savu audzēkņu lieliskajiem rezultātiem un turnīra labo organizatorisko līmeni, ko, savukārt, jau daudzus gadus nodrošina galvenā tieneša Modra Indriksona pieredze dažāda līmeņa sacensību tiesāšanā.

 

Informāciju sagatavoja - I.Ūbele

Rekordliels tenisistu skaits sacenšas Bauskā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija