RTU sagādā baušķeniekiem trešo zaudējumu

2014-10-04 22:19

Latvijas Virslīgas čempionāta pirmo izbraukuma spēli aizvadījusi FK „Bauska” vienība. Tiekoties ar „RTU/Inspecta” komandu baušķeniekiem mačā zaudējums ar 13:8. Spēle bagāta ar noraidījumiem un asumiem. Vienā no tiem emocijas guva virsroku pār Tomu Niedri, kurš saņēma spēles 1.sodu, jeba sarkano kartīti.

Vadību pirmie ieguva mājinieki, taču divi vārti vairākumā deva vadību „Bauska” komandai. Pirmos vārtus šī vakara spēlē, kā arī pirmos Virslīgā, FK „Bauska” rindās guva Edgars Lujāns, kuram pievienojās Pēteris Zeltiņš. Abi vārti gūti pēc Ģirta Laugaļa piespēlēm.

Ejot pārtraukumā, rīdzinieki izlīdzināja rezultātu ,un, jau atsākoties spēlei, otrajā trešdaļā ātri ieguva divu vārtu pārsvaru. Rolands Kovaļevskis gūst divus vārtus, tiesa, to starpā precīzi met arī „RTU”,rezultātam esot 5:4. Otrās trešdaļas turpinājums neveiksmīgs baušķeniekiem un, ejot pārtraukumā,rezultāts 8:5 mājiniekiem par labu.

Valdis Vāvers guva ne tikai „Bauskas” piektos, bet arī sestos vārtus, to paveicot trešās trešdaļas sākumā. Turpinājumā rīdzinieki met precīzi divreiz, Bauska vienreiz un tad „RTU” vairākumā nokārto sev uzvaru,gūstot vēl divus vārtus. Kad uz tablo vēstīja jau 13:7, Rolands Kovaļevskis nokārto sev „hat-trick”. Spēles beigu rezultāts 13:8.

Ingus Panteļejevs, FK „Bauska” treneris, par spēli.

„Nav ko daudz stāstīt. Pirmo nospēlējām ļoti labi, bet tad sākās lejupslīde. Zaudējumu uzņemos uz sevi. Nespēju noskaņot komandu uz spēli otrajai trešdaļai.”

Kas bija galvenais klupšanas akmens spēlē?

„Divcīņas. Noteikti divcīņas. Zaudējām tieši tās svarīgākās divcīņas aizsardzībā,par ko arī mūs sodīja ar zaudētiem vārtiem. Un tā vairākkārt. Fiziski arī atpaliekam no pretiniekiem.”

Laugalis un Kovaļevskis pagaidām rāda labu sadarbību.

„Jā, tā ir. Tas priecē. Rolands ir individuāli ļoti spēcīgs,un arī fiziskā sagatavotība ir ļoti laba. Tādam kā Rolands ir vajadzīgs cilvēks, kurš dāļā piespēle, un tas ir Ģirts, kurš ļoti labi pārredz laukumu un spēj ļoti ātri pieņemt lēmumu.”

Nākamais pretinieks „Jelgava” izrādīja lielu pretestību „Lielvārde” komandai. Kādu spēli rīt paredzi pret jelgavniekiem?

„Grūti teikt, kā būs. Praktiski, par šo komandu neko nezinu. Ja būs pieejams video, noteikti paskatīšos. Tad redzēs. Šī būs pirmā reize šajā sezonā, kad aizvadīsim otro spēli divās dienās. Grūti teikt, kā būs. Ja komanda spēlē Virslīgā, tad noteikti vāja komanda tā nav.”

Rolands Kovaļevskis, FK „Bauska” komandas spēlētājs, par spēli.

„Daudz noraidījumu. Domāju, ka pati spēle nebija tik slikta, cik slikts ir rezultāts. Iegāza divcīņas, noraidījumi. Kad otrās trešdaļas sākumā zaudējām divus vārtus, tad komanda salūza. Abi vārti ielaisti ļoti muļķīgi. Zinājām, ka „RTU” vienmēr uzsāk ļoti agresīvi ar lielu presingu katru trešdaļu, taču nenospēlējām maksimāli koncentrējušies un par to tikām sodīti.”

 

FK „Bauska” rindās labākais spēlētājs šovakar – Ģirts Laugalis

FK „Bauska” komandas labā punktus guva-

Ģirts Laugalis 1+5

Rolands Kovaļevskis 3+1

Valdis Vāvers 2+0

Pēteris Zeltiņš 1+1

Edgars Lujāns 1+0

Andis Levītis 0+1

 

Nākamā spēlē FK „Bauska” komandai jau svētdien, 5.oktobrī, viesos pret „Jelgava” komandu. Spēles sākums plkst. 20:00.

 

Rakstu sagatavoja – A.Dulbe

RTU sagādā baušķeniekiem trešo zaudējumu

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija