Sācies Bauskas novada atklātais telpu futbola čempionāts

2013-02-24 16:15

Foto E.Gruncka

    Šajās brīvdienās startējis futbola čempionāts telpās. Spēles pārsvarā norisināsies sestdienās un svētdienās, izņēmumu gadījumos piektdienu vakaros. Spēles norisinās SN Mēmele. Turnīrā piedalās septiņas komandas- Rundāle, Veterāni, Gailīši, DSTB, Ceraukste, Īslīce un Bauska. Šogad nestartē Brunava, Veselības grupa un Vecsaule, taču atsevišķi spēlētāji ir pievienojušies citām komandām. Jāpiemin, ka šajā sezonā veterāni drīkst spēlēt tikai pie vienas komandas, atšķirībā no pagājušās sezonas, kad varēja pārstāvēt savu pašvaldību un veterānu komandu.

Turnīra atklāšanas spēlē pagājušā gada čempioni Rundāle apspēlēja Veterānus ar 3-1. Rundāles komandai liels pastiprinājums ir Raivis Miļūns un Ingus Šekavs, kuri pievienojušies no Brunavas komandas, tādā veidā nostiprinot pamatus čempiona titula aizstāvēšanai. 

Otrajā spēlē DSTB komanda apspēlēja Gailīšus ar rezultātu 5-1. Komandas DSTB kodolu veido komanda, kura pagājušajā gadā startēja zem nosaukuma BSK. Šī komanda, gluži kā Rundāle ir pastiprinājusi savu sastāvu. Matīss Kučinskis, kurš iepriekš pārstāvēja Brunavu ir pievienojies DSTB, kā arī Armands Landorfs no Ceraukstes ir pārgājis uz DSTB komandu. Šajā komandā spēlē 1. Līgas FK Jelgavas komandas pārstāvis Vadims Safoņenkovs.

Sestdienas pēdējā spēlē Īslīce tikās ar Cerauksti. Šajā duelī uzvaru ar 5-1 izcīnīja Ceraukste. Īslīce uz spēli ieradās 6 vīru sastāvā, kas arī principā izšķīra spēles likteni. Īslīces komanda kādu laiku bija pieklususi, kas skaidrojams ar sastāva problēmām, taču nu komandas sastāvā ir teju tie paši spēlētāji, kuri agrāk veidoja FK Bauskas komandas kodolu 1989. gadā dzimušo jauniešu grupā, kuri trenējās Raimonda Aleksandrova vadībā. Īslīcei no Ceraukstes komandas pievienojies Edgars Ružello.

 Ceraukstes komandas sastāvā pārsvarā ir tie paši spēlētāji, kuri ierasti. Komandu atstājuši Normunds Grunckis un Andris Tīrums, kuri pievienojušies Veterānu komandai un Jānis Kuķalks, kurš atrodas ārpus Latvijas robežām. Ceraukstes komandai pievienojušies ir Kristaps Maskalis, Juris Ručkanovs, vārtu sargs Dāvis Beimo, kā arī atgriezies komandas rindās ir Raitis Zeņuks.

Svētdien pirmie laukumā devās Ceraukstes- DSTB komandas. Sīvā, emocijām pilnā un agresīvā spēlē uzvaru izcīnīja DSTB komanda ar rezultātu 4-3, kuriem tas bija otrais panākums divās spēlēs.

Otrajā šīs dienas spēlē Veterāni tikās ar Gailīšiem. Veterāni šo spēli uzvarēja ar rezultātu 3-1.

Pēdējā spēlē pašreizējie čempioni Rundāle samala Bausku. Rezultāts 7-0.

Visa informācija- kalendārs, tabula, spēlētāju un komandas statistika ir pieejama sadaļā Futbols/ Telpu futbols