Sācies Bauskas novada atklātais telpu futbola čempionāts

2014-02-11 11:39

Aizvadītajā nedēļas nogalē SN „Mēmele”  startēja Bauskas novada atklātais telpu futbola čempionāts. Kopumā šogad turnīrā piedalās 8 komandas: „Ceraukste”, „Gailīši”, „Veterāni”, „Rundāle”, „Code” „EVA Autonams”, „Policija” un komanda no Jelgavas novada „Zaļvegasa”.

Čempionātā ierasti spēlē „Ceraukste”, „Gailīši”, „Veterāni” un „Rundāle” komandas. Šīs komandas ar lielām spēlētāju izmaiņām nekad nav izcēlušās un pamatā komandas sastāvus veido ikgadējie cīņu biedri.

„Ceraukste” komandā vienīgās izmaiņas ir Jura Ručkanova pievienošanās komandai „Policija”. Jura vietā komandai pievienojies Raitis Cirvelis.”Ceraukste” ik gadu ir vieni no pirmo trīs vietu pretendentiem. Pieredze rāda, ka „Ceraukste” allaž pirmo apli noslēdz ļoti labi, taču otrajā aplī nereti ceraukstiešiem sanāk paklupt un sarežģīt pašiem sev situāciju turnīra tabulā.

Ceraukstieši čempionātā līdz šim aizvadījuši divas spēles. Pārliecinoši pret „Zaļvegasa” tika uzvarēta pirmā čempionāta spēle ar rezultātu 10-1. Pretinieks nevienam nezināms, kas radīja pārdomas par to, kā spēle izvērtīsies. Kā izrādījās, nopietnu pretestību šī komanda nespēja izrādīt. Otrajā spēlē ceraukstieši uzvarēja „EVA Autonams” vienību ar rezultātu 5-3. Ceraukstieši divreiz atrāvās ar divu vārtu starpību (2:0 un 4:2), taču pretinieks spēja abas reizes samazināt starpību līdz vieniem vārtiem. Spēles beigas veiksmīgākas ceraukstiešiem un otrā uzvara čempionātā izcīnīta.

„Gailīšu” komandā visi spēlētāji nāk no šī pagasta un ar citu pagastu spēlētāju resursiem neaizraujas. Lielākās komandas izmaiņas ir Toma Rozentāla aiziešana. „Gailīši” allaž ir neērts pretinieks jebkurai komandai un konkurenti par pirmo četrinieku, tomēr, lai izcīnītu kādu no medaļām, „Gailīšiem” ik reizi ir pietrūcis pavisam nedaudz.

Pirmajā spēlē „Gailīšiem” bezierunu zaudējums ar 8-2 „Codei”. Gailīšu aizsardzība par lēnu un uzbrukumā neizmantotās iespējas noveda pie šāda iznākuma. Otrajā spēlē „Gailīši” viegli tika galā ar „Zaļvegasas” komandu, uzvarot ar rezultātu 1:9. Interesanti fakts, ka šajā spēlē vārtus guva ari „Gailīšu” vārtsargs Āris Paužolis.

Veterānu” komandā izmaiņas praktiski nav. Koncentrējoties uz tiesneša pienākumiem, komandā nestartē Igors Beļikovs. Arī „Veterāni”, gluži kā „Gailīši”, allaž ir bijuši pieskaitāmi pie pretiniekiem, ar kuriem ir jārēķinās. Piekopjot vairāk taktiskās lietas, šī komanda ir spēcīgs pretinieks ik vienam.

Veterāniem scenārijs tāds pats kā „Gailīšiem”. Zaudējums „Codei” ar 9:2 un uzvara pār „Zaļvegasu” ar rezultātu 10:4. Šajā spēlē grožus vaļīgāk palaida „Veterāni” otrajā puslaikā, kurš beidzās ar rezultātu 4:4.

„Rundāle” komandai galvenās izmaiņas ir Raivja Miļūna aiziešana uz vienību „Code”. Komandas līderim Nikolajam Kočeriginam noteikti pietrūks kāds tehnisks partneris pie sāniem, taču komandai raksturīgā agresīvā spēka spēle allaž ir aizvedusi  līdz godalgotām vietām.

Rundāliešiem pirmā spēle čempionātā bija pret „EVA Autonams” komandu. Ļoti agresīvā, asumiem bagātā spēlē „Rundāle”  piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2:3. Atgādinām, ka tieši 2013.gada čempionātā „Rundāle” savu vienīgo zaudējumu čempionātā piedzīvoja pret komandu „DSTB”, kuras sastāvā spēlēja tagadējās komandas „EVA Autonams” spēlētāji.  

 „Code” šogad varētu būt galvenie pretendenti uz čempiona titulu. Raivja Miļuna un Marka Kunceviča sadarbība komandā ir galvenie panākuma kaldinātāji un kopā ar Juri Kopilovu un Jāni Veisu šī komanda noteikti ir galvenie čempionāta favorīti. Codiešiem pēc Latvijas florbola virslīgas čempionāta pievienosies arī Toms Rozentāls.  

„Code” aizvadījusi trīs spēles. Visās cīņās codieši neatstāja nekādus variantus saviem pretiniekiem. Pirmajā cīņā sagrauti „Gailīši” ar 8:2, tad „Veterāni”  ar 9:2 un kārta bija arī „Policijai”, kurus uzvarēja codieši ar 14:4.

„EVA Autonams” komandas pamatā spēlē aizgājušā gada „DSTB” vienības spēlētāji. Lielākās izmaiņas sastāvā varētu būt Artūra Nereta (Policija), Riharda Dervina (Policija) un Marka Kunceviča (Code) pāriešana uz iekavās minētajām komandām.Šī komanda par godalgām cīnīties var, taču, īsais rezervistu soliņs var būt par galveno iemeslu komandas neveiksmēm.

Komanda, kura skaļi iesāka čempionātu, uzvarot pērnā gada čempionus „Rundāle” ar rezultātu 3:2, savās nākamajās divās spēlēs piedzīvoja zaudējumus. Visai negaidītu zaudējumu mehāniķi piedzīvoja pret policistiem, kapitulējot ar rezultātu 3:5, savukārt otro zaudējumu piedzīvoja pret „Ceraukste” komandu ar identisku 3:5 rezultātu.

Komanda „Policija” jau startēja 7x7 āra čempionātā un šogad ir nolēmuši izmēģināt spēkus arī telpu futbolā. Komandā  visi spēlētāji, izņemot Rihardu Dervinu, darbojas šajā sfērā. Par ‘drošību” laukumā, domājams, šaubas nerada nevienam. Šajā komandā ‘vilcēji’ varētu būt Rihards Dervins, Artis Ģērve, Artūrs Nerets, Juris Ručkanovs un vārtsargs Dāvis Beimo. Komandai aizvadot ik nedēļas treniņus meistarība spēlētājiem tiek pieslīpēta un, izmantojot savas iespējas, šī komanda čempionātā var sagādāt lielākos pārsteigumus.

Turnīru policisti iesāka ļoti veiksmīgi. Pirmajā spēlē uzvara pār „EVA Autonams” noteikti deva pārliecību par saviem spēkiem. Tomēr, ja šī pārliecība arī radās, tad to ātri vien apslāpēja „Code” komanda, kuri bez ierunām „sasita” policistus ar rezultātu 4:14.

Čempionātā šogad ir arī viesu komanda. „Zaļvegasa” no Jelgavas novada Zaļeniekiem. Godīgi sakot, komandai čempionātā pastarīša loma, par ko liecina komandas sniegums laukumā un pārliecinošie zaudējumi līdz šim aizvadītajās spēlēs. Iespējams, izmantojot pirmā apļa iespējas pieteikt vēl spēlētājus, šī komanda izošņās gaisu un pastiprināsies ar jauniem spēlētājiem. Brīnumainā kārtā kādai no komandām „Zaļenieki” var pabojāt gaisu, taču kardināli ko ietekmēt, domājams, šī komanda nevarēs.

Šai komandai, būsim godīgu, cerības maz. Ļoti maz. Prakstiski nekādas, tomēr, žetons par centību un piedalīšanos, kas tikai padara čempionātu labāku ar to, ka ir lielāks komandu skaits. Lai arī komandai pamatīgi zaudējumi ar rezultātu 1:10 pret „Cerauksti”, 1:9 pret „Gailīšiem” un 4:10 pret „Veterāniem”, komanda laukumā cīnās un nepadodās. Par to liecina statistika, kā piemēram, spēlē pret „Cerauksti” tikai pašās spēles beigās, „Zaļvegasa” nolūza. Līdz otrā puslaika pēdējai minūtei otrā puslaika rezultāts bija 1-1. Tas pats pret „Veterāniem”, kad otro puslaiku komandas noslēdza ar rezultātu 4:4.

 

Čempionāta tabula

Čempionāta kalendārs

 

Tāds, lūk ,mazs ieskats uz komandām, to sastāvu izmaiņām un pirmo spēļu rezultātiem Bauskas novada atklātajā telpu futbola čempionātā.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

Sācies Bauskas novada atklātais telpu futbola čempionāts

l

vasja | 2014-02-11

a ka ar ingusu sekavu cik man zinams visn ir pieteikts pie codes komandas un vina sapsele ar jau piemineto milunu ir pieticigi sakot laba

Jauna diskusija