Sagrāvē pret līderiem florbolistiem pārtrūkst četru nezaudēto spēļu sērija

2015-01-03 21:09

Pirmajā jaunā gada spēlē Latvijas florbola virslīgas čempionātā sporta namā «Mēmele» florbola klubs (FK) «Bauska» pārtrauca četru nezaudēto spēļu sēriju, piedzīvojot sagrāvi pret turnīra līderiem «Mogo-RTU/Rockets» vienību ar rezultātu 4:8.

Tas, ka baušķeniekiem viegli neklāsies, bija skaidrs pirms spēles. «RTU» florbolisti ik gadu cīnās par medaļām, kamēr baušķeniekiem play-off prieki apstājās jau pirmajā kārtā, jeb 1/4finālā, bet kopumā, kopš 2009.gada pēdējās 12 tikšanā reizēs vienīgā uzvara ar rezultātu 5:4 Bauskas pilsētas florbolistiem pār rīdziniekiem bija 2012.gadā

Jau spēles pirmajā minūtē viesi no Rīgas izvirzās vadībā. Turpinot iesākto, viņi pakāpeniski palielināja pārsvaru visa perioda garumā, uzvarot to ar rezultātu 0:4. Lai arī Bauska izdarīja par četriem metieniem vairāk (16:12) nekā sāncenši, vārtus gūt viņiem neizdevās.

Spēles otrā perioda vidū baušķenieki atklāj savu vārtu rēķinu spēlē. Pēc Ginta Velmunska piespēles vārtus guva Pēteris Zeltiņš. Turpinājumā mājiniekiem bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, bet tas diemžēl netika izmantots. «RTU» florbolisti otrajā periodā sausā nepaliek un, gūstot vārtus, panāk 1:5. Pēc zaudētajiem vārtiem atkal vairākums mājiniekiem, bet arī šoreiz spēlējot nevienādos sastāvos vārti netiek gūti.

Spēles beigu perioda sākumā rīdzinieki gūst vārtus mazākumā, bet mirkli vēlāk palielina pārsvaru, raidot vēl vienu bumbiņu Elvja Holsta sargātajos vārtos, panākot 1:7.

Vienības «Bauska» komandas treneris spēles 45.minūtē veica vārtsargu maiņu, uzticot komandas vārtu drošību Reinim Kirilko. Neilgi pēc šīs maiņas baušķenieki mazāk kā minūtes laikā divas reizes raida bumbiņu pretinieka vārtsarga sargātajā taisnstūrī, samazinot vārtu starpību līdz -4 (3:7).

Spēles pēdējos vārtus ar soda metienu gūst «RTU» komandas spēlētājs, pieliekot punktu spēlei ar rezultātu 4:8.

 

FK «Bauska» komandas galvenais treneris Ingus Panteļejevs par spēli.

 

Atkal vairākumā nevar iemest.

„Jā, kā jau teicu, bez Ģirta Laugaļa mums nesokas šajā spēles elementā. Sezonas sākumā realizācija bija vāja, tad tā uzlabojās, bet jau atkal tā ir kļuvusi tāda, kāda tā ir. Trūkts momentu, nevaram tos izveidot.”

 

Iegāza pirmais periods?

„Pēc rezultāta, jā, bet pats mūsu spēles izpildījums ir krietni tālu no rīdziniekiem. Jāsaka, ka vēl  aizvien neesam gatavi cīnīties ar šāda līmeņa komandu. Visu izšķir epizodes. Ja pirmo puslaiku zaudējām ar 4:0, tad nākamie noslēdzās neizšķirti, 1:1 un 3:3. Realizējot vairākumu, neielaižot tajā, realizējot vairāk momentus un pie veiksmīgākas vārtsarga spēles mēs ar viņiem varam cīnīties. Nezinu,vai par uzvaru, bet par līdzvērtīgāku spēli noteikti.”

 

Pret „RTU” tikai divi noraidījumi.

„Tai pat laikā viņiem -pieci. Tas rāda par fizisko sagatavotību, tā nav slikta. Pirms spēles bija divi uzdevumi – apslāpēt pretinieka ātro spēli un ievērot disciplīnu. Otrais mums izdevās labi, pirmais ne tik veiksmīgi.”

 

Kā allaž, lai uzvarētu kādu no TOP4 komandām, pietrūkst...

„Patlaban mēs nevaram uzvarēt TOP4 komandas. Lai to panāktu, ir jātrenējas vairāk, jākļūst nopietnākiem, jāuzlabo attieksme. Kamēr nekas nemainīsies, mēs cīnīsimies par otro četrinieku. Kā jau iepriekš minēju, epizodiski ir jānospēlē līdzvērtīgāk ar pretinieku – divcīņās pie bortiem, uzbrukuma uzsākšanā, tā noslēgumā.”

 

Paralēli jūsu zaudējumam, šovakar zaudēja arī Pārgauja (21punkts), bet Rubenei (24punkti) cīņa paredzēta rīt. Vai nākamās divas spēles pret šiem pretiniekiem, kuras būs piektdien un sestdien var saukt par sešu punktu spēlēm?

„Raugoties turnīra tabulā, (Bauskai 24punkti) varu droši teikt, ka ,jā, šīs spēles būs svarīgākās regulārajā turnīrā. Pretinieki, tā pat kā mēs, cīnās par iespējami tuvāko vietu lielajam četriniekam, tādā veidā iegūstot potenciāli vājāku pretinieku izslēgšanas spēlē. Cīnīsimies, darīsim visu, lai uzvarētu. Runājām ar kluba vadību, un pagaidām ,ja viss izdosies, tad izskatās, ka paliksim pa nakti kādā viesu namā, lai nav jāmēro garais ceļš mājup un tad nākamajā dienā atkal doties izbraukumā. Tas nāktu par labu komandai ne tikai fiziski, bet arī morāli. Kā būs, redzēs.”

 

Mājinieku komandas labā vārtus guva Pēteris Zeltiņš, Toms Niedre un Andis Levītis, savukārt rezultatīva piespēle Dināram Vaitaitim, Gintam Velmunskim un Reinim Kirilko.

Par spēles labāko spēlētāju FK «Bauska» komandā atzīts Uģis Ritvars Jirgensons

Metienu attiecība spēlē— «Bauska» 41:39 «Mogo-RTU/Rockets»

Arī pēc zaudējuma baušķenieki ar izcīnītajiem 24 punktiem 16 spēlēs saglabā septīto vietu tabulā.

Gada otrā spēle florbola komandai «Bauska» paredzēta 9.janvārī, viesos pret SK «Pārgauja» komandu.

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Sagrāvē pret līderiem, florbolistiem pārtrūkst četru nezaudēto spēļu sērija

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija