Sakārtojot aizsardzību basketbolisti gūst kārtējo panākumu

2015-11-05 11:01

 

Joprojām stabilu un uzvaru nesošu sniegumu Latvijas basketbola 3. līgas čempionātā turpina demonstrēt «Bauskas BJSS» basketbolisti, kuri savās mājās ar 81:70 uzvarēja «BJBS Rīga» komandu.
 
Bauskas basketbolisti savās mājās allaž spēlējuši veiksmīgi un arī šajā sezonā nav izņēmumu – uzvaras gūtas līdz šim visās četrās spēlēs, savukārt saviem pretiniekiem no Rīgas 3.novembrī sporta namā «Mēmele» baušķenieki sagādāju ceturto neveiksmi piecās spēlēs.
 
Netipiski, bet pirmo ceturtdaļu «Bauskas BJSS» komanda zaudēja ar 26:28. Ierasti, tieši pirmās spēles desmit minūtēs baušķenieki gūst izšķirošo izrāvienu spēlē un ceturtdaļu noslēdz kā uzvarētāji. Pirmajās piecās mača minūtēs nekas neliecināja, ka šī tendence varētu neturpināties, jo «Bauska» izrāvās vadībā ar 22:8, taču pirmās ceturtdaļas otrajā pusē mājinieki grozam no brīviem metieniem uzbruka ļoti neveiksmīgi  un savu darbu nespēja paveikt arī komandas aizsardzības spēlētāji. Šādu situāciju izmantoja viesi veicot lielisku atspēlēšanos un pēc ceturtdaļas jau + 2 rīdziniekiem – 26:28.
 
Aizsardzību baušķeniekiem izdevās sakārtot otrās ceturtdaļas laikā. Viesi no galvaspilsētas gruva vien 8 punktus, kamēr mājinieki pretinieku grozā «salādēja» 20 un pēc puslaika jau +10 «Bauskai» – 46:36.
 
Nekas būtisks abu komandu izpildījumā nemainijās arī spēles otrajā puslaikā. Laukuma saimnieki turpināja veiksmīgi darboties aizsardzībā spēlējot cilvēks – cilvēkā, krietni apgrūtinot viesu komandas spēlētāju iespējas gūt punktus.  Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 17:15, ceturtā – 18:19, bet visā mačā baušķeniekiem panākums ar 81:70.
 
«Bauskas BJSS» komandas galvenais treneris Juris Ojāru par spēli.
 
Kas notika pirmās ceturtdaļas otrajā pusē, kad izlaidāt tik lielu pārsvaru tik īsā laikā?
«Jau atkal neiemetām brīvus metienu un saraustīti darbojāmies aizsardzībā. Tā pat, laukumā uzlaidu nomināli otro piecinieki, kas arī ieviesa šādas, tādas izmaiņas spēlē. Mača turpinājumā nolēmām aizsardzībā spēlēt ļoti agresīvi, ar presingu, kas nesa vēlamo rezultātu.»
 
Metienu realizācijas procents ir uzlabojies, bet tik un tā – daudz neiemesti metieni no brīvām vietām.
«Pēdējos treniņos daudz strādājām pie metienu precizitātes. Šajā mačā realizējām precīzi pusi no 38 izpildītajiem divu punktu metieniem. Salīdzinot ar iepriekšējiem mačiem, precizitāte šajā spēles elementā ir augusi.»
 
«Pagājušo maču zaudējam tīri uz metienu precizitātes. Pēc sāpīgās neveiksmes, pastiprināti, arī turpmāk, darbosimies, lai šajā rādītājā būtu uzlabojumi.»
« Ta pat strādājam pie ātrām, savlaicīgām piespēlēm. Ir ļoti būtiski bumbu kustināt uz riņķi ļoti ātri. Jo ātrāk notiks bumbas rotācija, jo vieglāk nonāksim pie brīva metiena.»
 
Rezultatīvi «Bauskas BJSS» komandā spēlēja – Oskars Liepiņš – 21 punkts (p.), Toms Vilks – 13 p., 9 rezultatīvas piespēles (r.p.), Kaspars Jakubonis – 13 p., 6 atlecošās bumbas (a.b.), Ivars Zemītis 10 p., 7 a.b., Mikus Karlovs – 7 p., 7 a.b., 5 r.p., Arnis Simsons – 6 p., 8 a.b., Roberts Cers – 5 p., Māris Skrējāns – 5 p., 5 a.b., 4 r.p., Anrijs Janševskis – 3 p.
 
Pēc nospēlētajām sešām čempionāta spēlēm, kurās gūti pieci panākumi «Bauskas BJSS» komanda atrodas 1.vietā B grupā.
 
Nākamā spēle baušķeniekiem šo piektdien, 6.novembrī Madonā pret «BJSS Madona» komandu, kura B grupā ar diviem panākumiem un trim zaudējumiem ieņem 5.vietu. 
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 
 

Sakārtojot aizsardzību basketbolisti gūst kārtējo panākumu

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija