SC Mēmele kauss badmintonā noslēdzies

2013-05-12 12:24

 

 

 

11.maijā Bauskā notika vēl nebijis sporta pasākums. „SC Mēmele kauss badmintonā 2013” pulcēja augsta ranga spēlētājus, kuri bija ieradušies Bauskā no Rīgas, Valmieras, un pat Liepājs, lai noskaidrotu kausa ieguvējus.

Šādā mērogā pirmo reizi.

Sacensības tika organizētas ar Badmintona Federācijas sadarbību starp „SC Mēmele”. Kausa izcīņā dalību ņēma 22 dalībnieki, kuri tika sadalīti trīs grupās. A grupā startēja spēlētāji, kuri trenējās, B grupā spēlētāji, kuriem badmintons ir sirdslieta un trešā grupā sievietes. Sacensību galvenais tienesis Pēteris Kažemaks atzinīgi vērtē Bauskas turnīru. „Uzņemšana ļoti patīkama. Telpas ir ļoti pateicīgas badmintonam, jo ir gaišas un ar augstiem griestiem.”, tā turnīra galvenais tiesnesis. „Turnīru noorganizējām pateicoties labajām attiecībām, kuras ir izveidojušās ar Jāni Kalēju un „SC Mēmele” pārstāvjiem. Domāju, ka nākotnē vēl sadarbosimies, lai popularizētu badmintonu un sarīkotu kādas laba līmeņa sacensības Bauskā.”

Lielmeiesteri no Rīgas un Liepājas.

Jānis Jēkabsons uz Bausku ieradies bija no vēja pilsētas Liepājas. Badmintona turnīru arsenāls Jānim ir ļoti plašs. „Spēlēju badmintonu no 12 gadu vecuma. Esmu bijis visu Latvijas izlašu sastāvos, Jaunatnes čempionātā 2.vietā kā arī dubultspēlēs. Stabili biju top5 spēlētājs.” Šobrīd Jānis ir skvoša piekritējs. „Ir viegli pāriet no skvoša un badmintonu, bet ne otrādi”, saka Jānis, kurš ir trīskārtējais skvoša čempions Latvijā Senioriem. Jānis „SC Mēmeles kausā 2013” ierindojās trešajā vietā, zaudējot gados jaunajiem Mārim Dravniekam un Armandam Krauklim no Rīgas.

Māris Dravnieks badmintonā ir nesen. Badmintonā viņš trenējās tikai 4gadu, taču jau tagad ir apsveicami rezultāti. „Jātrenē fiziskā sagatavotība. Pret spēcīgu pretinieku, tāpat kā jebkurā citā sporta veidā ir nepieciešama laba fiziskā sagatavotība. Badmintonā ir svarīgs roku spēks un kāju veiklība”, uzsver Māris, kurš ieguva pirmo vietu Kausa izcīņā.

 

Baušķenieki tikai divi.

Bauskas novadu pārstāvēja divi badmintonisti. Jānis Kalējs un Egidijs Baļčūns uzsver, ka galvenais ir piedalīties un nodarboties ar sportiskām aktivitātēm. „Atbalstu Bauskas sportu. Nav svarīgi kāds sporta veids tas būtu. Ja sacensības notiek Bauskā, tad cenšos iesaistīties un būt aktīvs sporta dzīves piekritējs. Badmintonā nepieciešams fizisks spēks un spēja ātri pieņemt lēmumu, kas arī šo sporta veidu padara interesantu.”, savos iespaidos dalās Egidijs Baļčūns.

 

„Esmu badmintona piekritējs jau daudzus gadus. Izveidojām labas attiecības ar federāciju un tagad var redzēt rezultātu. Ir atbraukuši patiešām labi badmintonisti. Bauskā jācenšas badmintons virzīt uz priekšu, lai iespējams nākotnē tieši  no Bauskas nāktu kāds Latvijas atpazīstam badmintonists.” tā J.Kalējs.

Jānis Kalējs saka paldies „SC Mēmle”, par laukumu sagatavošanu un palīdzību spēļu organizēšanā.

 

Raksts tiks papildināts ar rezultātiem un bildēm.