«SC Mēmele/Bauskas BJSS» komanda gatava LBL2 sezonai

2017-10-02 12:16
 
Oktobrī startē Latvijas basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas čempionāts. Pērnā gada LBL3 čempioni «SC Mēmele/Bauskas BJSS» klubs pirmo reizi vēsturē uzvarēja kādu no LBL čempionātiem. Bauskas komanda izmantos iespēju un spēlēs līgu augstāk - LBL2 čempionātā. 
 
Uzreiz jāsaka ka LBL2 un LBL3 būtiski atšķiras. Trešajā divīzijā spēlē sporta skolu audzēkņi – jaunieši vai vienkārši šīs spēles entuziasti, savukārt otrajā līgā piedalās arī LBL virslīgas fārmklubi – vienas komandas sistēmā esošie spēlētāji, kuri var «staigāt» no virslīgas komandas uz fārmklubu. Otrajā līgā spēlē tie basketbolisti, kuri ir pavisam tuvu vai ar vienu kāju jau LBL virslīgā, Latvijas junioru izlases spēlētāji – kandidāti un basketbolisti, tā pat arī tie, kuri jau izcēlušies uz lielās basketbola skatuves.
 
LBL2 šogad spēlēs 20 komandas, kuras līdz decembra vidum izspēlēs pirmā posma turnīru trijās grupās. Pa četrām labākajām komandām, ņemot līdz savstarpējo spēļu rezultātus, iekļūs pirmajā finālgrupā (1.-12.vieta), pārējās pēc Jaungada cīnīsies par 13.-20.vietu. Marta vidū sāksies izslēgšanas turnīrs, kurā piedalīsies labākās 16 komandas.

Pērnā gada LBL3 čempioni «SC Mēmele/Bauskas BJSS» startēs C grupā un divu apļu regulāro turnīru spēlēs pret – BA «Turība», «Madona/BJSS», «DSN /Sporta bode», BK «Ķekava», «RSU» un «RTU».

Bauskas novada vienība, dēļ sporta nama «Mēmele» remonta, pirmās piecas čempionāta spēles aizvadīs izbraukumā. Mūsējie sezonu sāks 4.oktobrī pret BK «Turību», bet regulārā turnīra pēdējā cīņa paredzēta 12.decembrī Ķekavā. Pirmā mājas spēle baušķeniekiem 7.novembrī pret «RSU».
 

Bauskas basketbola komandu arī jaunajā sezona vadīs Juris Ojāru. Viņš pastāstīja par izmaiņām komandas sastāvā, pretiniekiem turnīrā, treniņu procesu un vienības mērķiem.

 
- Komandas kodols palicis nemainīgs. Vienībā ir ierindā visi ilggadējie un pērnā gada «vilcēji» - neapšaubāms līderis Ivars Zemītis un «co» – Arnis Simsons, Toms Vilks, Elmārs Arcimovičs, Mikus Karlovs un citi. Komandā vairs nespēlēs Artūrs Vītols, kurš pērn pievienojās sezonas izskaņā. Viņš pievērsies tiesneša arodam. Tāpat vienībā nebūs Reinis Solzemnieks, kurš mācās Rīgā un spēlēs LBL 3 vienībā «Rīga-Rīdzene»2». Bauskas komandā šogad vairs nespēlēs arī Mārcis Upenieks.

- Komandas rindas papildinājuši tādi vietējie jaunie spēlētāji kā Toms Červinskis, Aleksis Lauris Kazlauskis, Reinis Jubelis un Rihards Aleksandrovs.
Bauskas kreklā spēlēs Kristaps Šteinbergs no Ķekavas. Viņš pērn spēlēja LBL2 vienībā «Ķekava». Iespējams, pēc gada diskvalifikācijas laukmā nākamā gada sākumā varētu atgriezties Kaspars Jakubonis, kurš pašlaik atgūst formu un ārstē traumas. Tāpat, pēc ilgāka pārtraukuma «SC Mēmele/Bauskas BJSS» atgriezies Sandis Balodis un Māris Skrējans. 

- LBL2 turnīrs ir augsta līmeņa basketbola sacensības, kurās spēlē lieliski spēlētāji. Šogad vairākām komandām pievienojušies spēlētāji, kuri pērn spēlēja LBL virslīgā. Turnīrs ir ļoti spēcīgs ar jaudīgiem basketbolistiem.

- Visu septembri strādājām fiziskās sagatavotības treniņos, kurus vadīja Mārtiņš Rūgums. Nodarbības ir trīs reizes nedēļā. Arī tie, kuri strādā Rīgā, treniņus apmeklēja vismaz divas reizes nedēļā. Šobrīd trenējamies pēc shēmas -  divi treniņi ar bumbām, viens fiziskais.

- No kluba vadības vēl neesmu saņēmis konkrētus mērķus, kuri jāsasniedz, bet pats uzskatu, ka komandai ir jāizkļūst no grupas un jāspēlē izslēgšanas spēlēs, lai varam «apostīt» gaisu. Daudziem mūsu komandas spēlētājiem šis ir augstākais līmenis, kurā viņi var spēlēt. Dalība turnīrā būs ļoti vērtīga basketbolistu izaugsmei.

- Pirmā spēle mums jau trešdien pret «Turība» vienību. Pērn pretinieki regulārajā turnīrā palika otrie, bet čempionātā ceturtie. Tiesa, šogad komandā milzu pārmaiņas- palikuši tikai četri pērnas sezonas spēlētāji. Tiesa, tas nenozīmē, ka jauniņie nav labāki – viņi visi trenējas un ir prasmīgi spēlētāji. Redzēs kā būs. Mēs ar nepacietību gaidām mājas spēles, lai Bauskā ieviestu jaunas vēsmas. Ceram, ka skatītāju skaits un interese par basketbolu pilsētā palielināsies.
 

«SC Mēmele/Bauskas BJSS» komanda gatava debijai LBL2

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija