SC «Mēmele/Code» atspēlējas un uzvar sezonas pēdējā izbraukuma spēlē

2015-12-08 18:47

 

Aizvadītās nedēļas nogalē SC «Mēmele/Code» komandas florbolisti ar divām spēlēm viesos noslēdza Latvijas florbola čempionāta 2.līgas izbraukumu sēriju, kurā uzvaras un zaudējumi dalīti uz pusēm.
 
Vienā no čempionāta tālākajiem izbraukumiem uz Kuldīgas novada Vārmes pagastu, SC «Mēmele/Code» komanda devās 6.decembrī, lai sacentos pret vietējo FK «Vārme» vienību.
 
Vairums spēles 2.līgas čempionātā notiek uz mazāka izmēra laukumiem. Izņēmums nebija arī Vārmes pamatskolas sporta zāle. Baušķenieki pirmajā periodā iesēdās aizsardzībā, ļaujot pretiniekiem veidot uzbrukumus, kurus vairumā gadījumu noslēdza piespēle caur laukuma vidu pa diognāli, kam sekoja metiens pa vārtiem. Tieši šo izspēļu rezultātā, viesi jau pirmajā periodā nokļuva iedzinējos ar 6:1.Bauskas novada spēlētāji divus vārtus zaudēja spēlējot skaitliskajā mazākumā, bet vienīgos vārtus periodā guva spēlējošais treneris Armīns Timinskis
 
Pamainot spēles taktiku, viesi no Bauskas otro periodu uzsāka aktīvāk, presingojot pretinieku jau viņu aizsardzības zonā. Savā ziņā, šāds spēles stils deva rezultātu – mājinieki biežāk kļūdījās, diognālās piespēles pārtvēra pretinieki un bumbiņu otrajā periodā vairāk kontrolēja viesi. Tiesa, lai arī Bauskas komanda guva četrus vārtus, vienus no tiem vairākumā, mājinieki atbildēja ar tik pat goliem un pēc otrās trešdaļas rezultāts 10:5 FK «Vārme» komandas labā.
 
Spēles noslēdzošajā trešdaļā viesu spiediens pieauga. Bauskas novada komanda izpildīja divas reizes vairāk metienu pa vārtiem – 15:31, bet lauzt spēles gaitu viņiem tā arī neizdevās. Trešajā trešdaļā pirmos vārtus guva mājinieki, vēlāk viesi atbildēja, tad atklal vārtus guva majinieki un šādā secībā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem līdz pat spēles beigu signālam, kad tablo vēstīja par 14:10 vārmiešu labā.
 
Čempionāta otrā apļa pirmajā spēlē Bauskas novada komanda 7.decembrī devās uz Ķekavu, lai cīnītos pret «Ķekavas Bulldogs – 2» komandas spēlētājiem. Abas komandas čempionāta ietvaros jau bija tikušās, kad spēlējot mājās SC «Mēmele/Code» komanda svinēja uzvaru ar 11:9.
 
Spēli lieliski iesāka viesi no Bauskas, kuri jau pirmajā minūtē izvirzījās vadībā, kad vārtus guva Reinis Paegle, bet mirkli vēlāk pārsvaru dubultoja Jānis Aizbalts. Spēles ievadā, pēc vētrainiem uzbrukumiem viesu spiediens perioda turpinājumā pieplaka. Situāciju veikli izmantoja ķekavnieki gūstot vārtus. Pirmā perioda otrajā pusē, komandas vairākkārt bīstami uzbruka, vēl reizi apmainoties ar vārtu guvumiem.
 
Spraigākās divcīņas, lielākie asumi un bīstamākie momenti abu komandu izpildījumā bija tieši otrā perioda ievadā. Pirms izšķirošās trešdaļas rezultāts 4:5 viesiem par labu.  
 
Trešā perioda sākums Bauskas komandai sākās ar «aukstu dušu». Mājinieki pirmo divu minūšu laikā guva divus vārtus, vienu no tiem vairākumā un rezultāts kļuva jau 6:5 «bulldogu» labā.
 
SC «Mēmele/Code» komanda pēc neveiksmīgā perioda sākuma, pārņēma spēli savās rokās. Jau atkla bumbiņu vairāk kontrolēja viesi, uzbrukumus iesākot pacietīgi no aizsardzības ar vienu piespēli gar bortu vai laukuma vidusdaļā, kam sekoja metiens vai piespēle aiz vārtiem. Viesu spiediens vainagojās ar panākumiem, kad izlīdzinājumu ar skaistu tālmetienu panāca Bauskas komandas aizsargs Tedijs Turks, bet mirkli vēlāk vadībā viesus izvirzīja Elvijs Artimovičs. Visas spēles garumā lieliski Bauskas novada komandas vārtos spēlēja Reinis Lapiņš, kurš ne vienu reizi vien glāba savu komandu no droša vārtu zaudējuma. Reiņa kontā arī atvairīts soda metiens, kuru atvairot, Reinis ķekavniekiem liedz panākt izlīdzinājumu.
 
Spēles izskaņā «hat-trick», jeb trīs vārtus mačā sev nodrošināja Tedijs Turks, kurš spēlējot vairākumā, jau atkal guva vārtus no ditances, bet punktu uzvarai pielika Elvijs Artimovičs, kurš komandas devītos vārtus guva raidot bumbiņu jau tukšajos «Ķekavas Bulldogs – 2» vārtos.
 
SC «Mēmele/Code» komandas treneris Armīns Timinskis uzskata, ka Vārmē pietrūka laika, lai atspēlētos, toties Ķekavā komandai panākums pateicoties veiksmīgi sakārtotām maiņām un spēlētāju sadarbībai laukumā. «Vārmē pamodāmies par vēlu. Gausi iesākām pirmo trešdaļu, vāji spēlējām laukuma vidusdaļā. Pretiniekam ļāvām atrauties par tālu un vairs nespējam atspēlēties – pietrūka laika,» par neveiksmes iemesliem stāsta treneris.
«Ķekavā spēlējām virknējumos, kādos aizvadījām pēdējās divas spēles. Spēlētāji ir saspēlējušies. Šķiet, ka esam atraduši optimālos virknējumus. Gribu uzteikt otrās maiņas trio, kuri otro spēli pēc kārtas parādīja lielisku spēli. Protams, arī pārējie spēlētāji darbojās pašaizliedzīgi aizsardzībā un ieguldīja lielu darba apjomu uzvarā,» par spēli Ķekavā stāsta treneris.
 
«Pirmo apli esam noslēguši. Vairums zaudējumu piedzīvoti pieredzes trūkuma dēļ. Izšķirošajos brīžos nenospēlējām atbilstoši situācijai. Pēdējās spēlēs komandas spēlētāji ir kļuvuši saliedētāki un mikroklimats ir krietni uzlabojies, kas arī veicina labu sadarbību starp spēlētājiem gan laukumā, gan ārpus tā. Otrajā aplī visas spēles aizvadīsim mājās. Savā zālē spēlēt allaž ir bijis vieglāk. Esam guvuši nelielu pieredzi, iepazinuši pretiniekus un ir pienācis laiks gūt punktus katrā atlikušajā čempionāta spēlē,» tā A. Timinskis.
 
SC «Mēmele/Code» komanda ar 9 punktiem desmit aizvadītajās spēlēs ieņem 8.vietu B grupā, jeb «Centra» zonā. Nākamās čempionāta deviņas spēles Bauskas komanda aizvadīs mājās, Codes pamatskolas sporta zālē. Pirmā spēle šo svētdien plkst. 16:00
 
Uzziņai:
Vārmē rezultativitātes punktus SC «Mēmele/Code» komandas labā guva – Artūrs Dulbe – 4 vārti + 1 rezultatīva piespēle, Justs Baltmanis – 0+3, Armīns Timinskis, Ainars Rumpans – 2+0, Reinis Paegle –  1+1, Artūrs Nerets – 1+0, Elvijs Artimovičs, Artūrs Breijers, Kristaps Kurpnieks – 0+1.
Labākais spēlētājs komandā – Artūrs Dulbe.
 
Ķekavā rezultativitātes punktus SC «Mēmele/Code» komandas labā guva – Artūrs Dulbe – 1+4, Tedijs Turks – 3+0, Elvijs Artimovičs – 2+1, Reinis Paegle – 2+0, Jānis Aizbalts – 1+0, Artūrs Žilinskis, Kristaps Kurpnieks – 0+1.
Labākais spēlētājs komandā – Tedijs Turks.
 
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 

 

SC «Mēmele/Code» atspēlējas un uzvar sezonas pēdējā izbraukuma spēlē

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija