SC «Mēmele/Code» cieš sāpīgu zaudējumu Aizputē

2015-10-26 14:49

 

Latvijas florbola 2.līgas čempionātā zaudējumu cietuši SC «Mēmele/Code» komandas florbolisti, kuri spēles otrajā daļā izlaida četru vārtu pārsvaru un ar 8:11 piekāpās FK «Livonija» florbolistiem.
 
Pirms mača Aizputē, Bauskas novada komanda čempionātā bija nospēlējusi divas spēles. Pirmajā mačā pagarinājumā ar 6:5 izrauta uzvara pret «Kurši – 2» komandu, bet otrajā, zaudējot trīs vārtus pēdējo divu minūšu laikā nācās atzīt «Leģions – Grobiņas novads» komandas pārspēku ar 4:3.
 
Aizputē, jau pašā spēles sākumā viesi no Bauskas zaudēja pirmās maiņas centra uzbrucēju – Konstantīnu Mališevu, kurš savainoja muguru un spēlē vairs nepiedalījās. Tā pat trešās trešdaļas sākumā pret Bauskas komandas spēlētāju Ainaru Rumpanu rupji tika pārkāpti noteikumi,taču tiesneši aptobežojās vien ar 2 minūšu sodu, kaut arī neizpalika pat asinis. Ainaram spēle bija beigusies ceļgala traumas dēļ.
 
Mača pirmājā trešdaļā viesi izvirzījās vadībā ar 3:1. Bauskas novada komandas labā pirmos divus vārtus no distances guva aizsargs Kristaps Kalniņš, bet trešo bumbiņu pretinieku cietoksnī raidīja Elvijs Artimovičs. Mājinieki vienus vārtus atguva un pēc pirmās trešdaļas rezultāts 3:1 SC «Mēmele/Code» komandas labā.
 
Līdz otrā perioda vidum «Mēmele» izvirzījās vadībā ar 5:1, vārtus gūstot Elvijam Artimovičam un Edijam Velhovikam. Pēc iegūtā pārsvara, viesi, tā vietā, lai nomierinātos un spēlētu mierīgāk, metās vēl vairāk uz priekšu, cenšoties gūt pēc iespējas vairāk vārtus. Šāds spēles stils noveda pie likumsakarīga iznākuma – zaudētiem vārtiem pretuzbrukumos. Mājinieki īsā laikā guva trīs vārtus un spēles 35. minūtē viesiem no Bauskas vairs tikai viena vārta pārsvars – 5:4. Pavisma nepiemērotākajā brīdī 5 minūšu sodu, minūti pirms otrā perioda beigām, par pretinieka klupināšanu nopelnīja Artūrs Dulbe, atstājot komandu mazākumā. «Livonijas» komandas spēlētāji šādu dāvanu izmantoja un guva divus vārtus vairākumā – vienu otrā  perioda izskaņā, otrus – trešā perioda sākumā. SC «Mēmele/Code» komandas florbolisti turpināja spēlēt haotiski, bieži kļūdījās pozicionāli, pazaudējot pretinieka spēlētājus. «Livonijas» komandas spēlētāji paniku izmantoja un gūstot vēl trīs vārtus izvirzījās vadībā ar 9:5.
 
Neliels cerības stars Bauskas komandai pazibēja trešā perioda otrajā pusē, kad vārtus guva Artūrs Dulbe un Elvijs Artimovičs samazinot rezultāta starpību līdz diviem vārtiem – 9:7. Elvijam tie bija trešie vārti spēlē, jeb hat-trick. Atlikošo 10 minūšu laikā viesu komandas spiediens uz pretinieku vārtiem palielinājās, taču vārtus kārtējā pretuzubrukumā guva «Livonija». Piecas minūtes pirms spēles beigām A.Dulbe guva komandas astotos vārtus samazinot starpību līdz diviem goliem, taču jau atkal mājinieki nepalika atbildi parādā un vēl reizi raidīja bumbiņu Bauskas komandas vārtos. Atlikušo piecu minūšu laikā viesi centās atspēlēties un neskatoties uz to, ka pusotru minūti Bauskas komanda spēlēja vairākumā 6 pret 4, vārti vairs netika gūti un rezultātā «Mēmeles» komandai zaudējums ar 8:11.
 
SC «Mēmele/Code» komandas vārtsargs Gatis Ivanāns atvairīja 29 no pretinieka 40 izdarītajiem metieniem, savukārt viesi no Bauskas izdarīja 50 metienus, no kuriem 8 šķērsoja vārtu līniju.
 
SC «Mēmele/Code» komandas treneris Armīns Timinskis pēc spēles atzina, ka komandai nepieciešams sakārtot aizsardzību. «Mēs varam samest daudz vārtus, bet ja aizsardzībā būs problēmas, mēs salaidīsim vairāk nekā spēsim iemest. Lielākās problēmas aizsardzībā sagādā pretinieku spēlētāju nenosegšana un kļūdas pozicionālā spēlē. Tā pat florbolistiem jāmācās emocijas atstāt laukumā, nevis uz spēlētāju soliņa «rejot» vienam uz otru,» tā A.Timinskis. Viņš uzskata, ka komandas spēle tikai uzlabosies. «Lielākajai daļai spēlētāju nav nopietnu sacensību pieredze. Līdz šim viņi ir spēlējuši kā grib un prot, vietējo novadu čempionātā, bet tagad mums ir jāiemācās spēlēt pareizi. Potenciāls mums ir, gribēšana arī, tāpēc domāju, ka rezultāti neizpaliks,» stāsta treneris.
 
Rezultativitātes punktus SC «Mēmele/Code» komandas labā guva – Elvijs Artimovičs – 3+1, Kristaps Kalniņš – 2+1, Artūrs Dulbe – 2+0, Reinis Paegle – 0+2, Edijs Velhoviks – 1+1, Ainars Rumpans un Guntars Krukovskis – 0+1
 
Labākā spēlētāja gods SC «Mēmele/Code» komandā - Elvijam Artimovičam.
 
Nākamā spēle Bauskas novada komandai 1.novembrī, Kroņaucē  pret vienības «Tērvete» florbolistiem.
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

 

SC «Mēmele/Code» cieš sāpīgu zaudējumu Aizputē

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija