«SC Mēmele/Code» noslēdz 2.līgas florbola sezonu

2017-02-27 15:17
 
Pēdējo 2016./2017.gada Latvijas florbola 2.līgas sezonas spēli «SC Mēmele/Code» florbolisti spēlēja 25.februāri savās mājās, Codes pamatskolas sporta zālē ar 12:9 pārspējot «Ķekavas Bulldogs» komandu.
Foto: Andis Beķeris
SC Mēmele/Code pēc pēdējās spēles sezonā.

Buskas novada vienība jau pirms šīs spēles bija zaudējusi iespēju iekļūt turnīra izslēgšanas spēlēs, kaut sezonas ievads liecināja pretējo. Florbolisti čempionāta sākumā izcīnīja četras uzvaras pēc kārtas, bet tad sekoja kritums un piecu pēc kārtas zaudētu spēļu sērija. Tiesa, šajā neveiksmju sērijā trīs punkti pienācās par tehnisko uzvaru pret «Rockets» vienību, kaut komandas laukumā nedevās.

Lielā mērā Bauskas novada komandas spēle pajuka pēc tam, kad traumu guva aizsardzības balsts un spēles veidotājs baušķenieks Emīls Dzenis, kurš iepriekš spēlējis jauniešu komandās un arī virslīgā. Viņš pēdējo reizi «SC Mēmele/Code» komandas sastāvā laukumā izgāja piektajā no kopumā sezonas 16 spēlēm.

Pēc ieilgušās neveiksmju sērijas jaunas vēsmas komandā ieviesa Ingus Panteļejevs, kurš 2.līgas komandai pievienojās sezonas vidū pēc tam, kad treneris nulle kā bija atkāpies no Elvi florbola līgas kluba FK «Bauska» galvenā trenera amata.

I. Panteļejeva vadībā komandai izdevās uzvarēt trijās no septiņām spēlēm, no kurām reizi zaudēts pēcspēles metienu sērijā. Līdz ar Panteļejeva iesaistīšanos, komandas spēle mainījās un tā kļuva pietuvināta «īstam florbolam» – sākot ar uzbrukuma iesākumu, spēli aizsardzībā, pozicionālu spēli laukumā mazākumā un vairākumā, kā arī notika būtiskas izmaiņas maiņu virknējumos.

Mačā pret «Ķekavas Bulldogs» komandu Bauskas novada florbolisti spēlēja brīvi un nepiespiesti, jo no turnīra tabulas viedokļa spēlei nozīmes nebija. Pretējā situācijā bija ķekavnieki, kuriem vajadzēja uzvarēt, lai izslēgšanas spēlēs iegūtu nosacīti vājāku pretinieku.

Mājinieki spēli iesāka būdami iedzinējos ar 2:3, tomēr līdz pirmā perioda beigām laukuma saimnieki ieguva 5:3 vadību. Spēles vidussdaļa noslēdzās ar rezultātu 2:2. Lielisku iespēju palielināt pārsvaru neizmantoja A. Dulbe, kurš nerealizēja soda metienu.

Trešajā periodā ķekavnieki parūpējās par intrigu līdz pat mača izskaņai. Īsā laikā viesi no nelabvēlīgā 5:8 un 7:10 prata pietuvoties līdz rezultātam 9:10. Mājinieki pieprasīja pus minūtes pārtraukumu. Komandas spēlētāji nomierinājās un noveda spēli līdz laimīgām beigām pēdējo divu minūšu laikā gūstot vēl divus vārtus, bet visā mačā «SC Mēmele/Code» komandai panākums ar 12:9.

Rezultatīvākais mājinieku rindās bija A. Dulbe, kuram pieci vārti un viena rezultatīva piespēle (5+1), Toms Mengots izcēlās ar trim piespēlēm, bet pa divām rezultatīvām piespēlēm vēl Artūram Breijerim un Guntaram Krukovskim. Pēteris Maziks iekrāja 1+1, bet pa vieniem vārtiem katrs guva Armīns Timinskis, Konstantīns Mališevs, Justs Baltmanis, Artūrs Žilinskis, Vitālijs Ivanovs un Ainars Rumpans. Vēl pa rezultatīvai piespēlei atdeva Uģis Ritvars Jirgensons un Gatis Pelēķis.

Komandas sezonas rezultatīvākais spēlētājs ar 25 +7 bija ceraukstietis Artūrs Dulbe. Codietis Vitālijs Ivanovs sakrāja 13+9 rezultativitātes punktus. Tikpat – 22 punktus guva arī iecavnieks Ainars Rumpans, kuram 9+13, bet īslīcietis Konstantīns Mališevs iespēja 13+6, bet rezultatīvāko spēlētāju TOP5 ar 8+6 noslēdza elejnieks Andris Zuts.

«SC Mēmele/Code» komandas vārtos 157 minūtes pavadīja Reinis Lapiņš, kurš no 108 metieniem ielaida 20, atvairot 81.48%. Artis Štrovalds komandas vārtus sargāja 430 minūtes. Viņš no 291 metieniem atvairīja 234, jeb 80.41%, savukārt Gatis Ivanāns 317 minūtēs no 152 pretinieku metieniem kapitulēja 33 reizes, vārtus nosargājot ar 78.29% atvairīto metienu procentu.


«SC Mēmele/Code» komandas treneris Ingus Panteļejevs par sezonu:

- Pirms «pieslēgšanās» pie 2.līgas komandas stūres, priekštatu par šī  līmeņa komandu spēli nebiju guvis. Ieraugot vairums komandu, secināju, ka jebkāda veida taktika, praktiski, netiek izmantota. Katrā komandā ir atsevišķi spēlētāji, kuri veido spēli, praktiski izšķirot rezultātu. Taktika ir zemā līmenī, tāpēc uzsākot darbu 2.līgā, vēlējos saviem spēlētājiem iemācīt taktisku spēli, īpaši aizsardzībā.
 
 - Vairākas spēles aizsardzībā darbojāmies veiksmīgi, bet problēmas vairāk sagādāja uzbrukums – pārāk daudz nerealizēti momenti. Vai spēlētājs gūst vai negūst vārtus, nosaka viņa individuālā meisterība, nevis tas, kas uzzīmēta uz tāfeles.

- Pirms nākamās sezonas komandai jāizvirza mērķis un noteikti jātiecas uz līmeni augstāk – 1.līgu.
 
 

 

«SC Mēmele/Code» noslēdz 2.līgas florbola sezonu

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija