SC Mēmele/Code pirmajā 2. līgas mačā uzvar pagarinājumā

2015-10-06 09:15

 

Komanda SC «Mēmele/Code» spēlē – Ainars Rumpans, Justs Baltmanis, Edijs Velhoviks, Tedijs Turks, Konstantīns Mališevs, Artūrs Breijers, Artūrs Žilinskis, Artūrs Dulbe, Artūrs Nerets, Kristaps Kurpnieks, Kristaps Kalniņš, Āris Rotbergs, Guntars Krukovskis, Gatis Ivanāns, Reinis Lapiņš, Jānis Aizbalts, Armīns Timinskis, Reinis Paegle, Elvijs Artimovičs, Kārlis Ķikurs un Oskars Švāgers.

 
Bauskas novads ir kļuvis par vienu florbola komandu bagātāks, kura piedalās kādā no Latvijas florbola federācijas rīkotajiem čempionātiem.
 
Šogad Latvijas čempionāta 2.līgā piedalās 22 komandas, kuras sadalītas divās divīzijās – Vidzemes un Centrs. Bauskas novada komanda startē Centra zonā, kurā divu apļu turnīrā sacentīsies ar FK «Roja – Rauda Print», «Leģions/Grobiņas novads», «Tērvete», FK «Vārme», FK «Jūrmala», «Kurši2», «Ķekavas Bulldogs2», FK «Livonija», FK «JeNo2» un «iAM Floorball.»
 
Čempionāta katras divīzijas četras labākās komandas tiksies izslēgšanas spēlēs, sākot ar 1/4finālu.
 
SC «Mēmele/Code» florbola komanda izveidota florbola entuziastu, codieša Artūra Žilinska un īslīcieša Konstantīna Mališeva kopīgā iecerē. Puiši komandas izveidi skaidro ar vēlmi spēlēt kur citur, ne tikai Bauskas novada vai novada pagasta mačos, bet gan gūt pieredzi sacenšoties pret citām Latvijas komandām, dodot iespēju Bauskas novada florbola entuziastiem amatieru līmeni pārbaudīt savas spējas uz citu Latvijas komandu fona. «Vairākus gadus esam spēlējuši cits pret citu novada čempionātos. Pienācis laiks apvienot spēkus un mest sev pašiem izaicinājumu. Vēlamies prezentēt Bauskas novadu un tā pagastus Latvijā. Mājas spēles notiks Codes pagasta sporta zālē, tāpēc komandas nosaukumā ir pagasta vārds, lai gan spēlētāji ir gandrīz no visa Bauskas novada – Īslīces, Codes, Uzvaras, Ceraukstes pagastu iedzīvotājiem, arī pilsētas Bauskas,» stāsta A. Žilinskis. Puisis par rezultātiem runā piesardzīgi. «Šī ir pirmā sezona, redzēsim kādi būs rezultāti. Pirmāmkārtām vēlamies pārbaudīs paši sevi, savas spējas šajā Latvijas līmenī balstoties uz pieredzi, kāda gūta spēlējot vietējos turnīros, bet ja runājam par vietu turnīra tabulā, tad ierindoties starp astoņām labākajām komandām čempionātā, kuras turpinās cīņu izslēgšanas spēlēs, būtu lielisks rezultāts,» uzskata codietis.
 
Konstantīns Mališevs uzsver, ka spēlētāji izvēlēti no visa novada pagastu komandām. Tie ir florbola entuziasti, kuri piedalās teju katrā novada turnīrā. «Spēlētājus izvēlējāmies pēc attieksmes spēlēs, lai nav visatļautība, bet gan nopietna pieeja gan treniņu apmeklējumam gan spēļu procesā,» tā K. Mališevs. Abi puiši uzteic iecavnieku Reini Lapiņu, kurš ir arī komandas vārtsargs, par palīdzību formalitāšu nokārtošanā, lai komanda varētu startēt 2. līgas čempionātā.
 
Čempionāta pirmajā spēlē SC «Mēmele/Code» komandas florbolisti 3. oktobrī devās izbraukumā uz vējaino Liepāju, kur Bauskas novada spēlētājus sagaidīja vietējā «Kurši 2» vienība.
 
Spēles ievadā labāk veicās mājiniekiem, kuri jau nepilnu divu minūšu laikā pēc spēles sākuma izvirzījās vadībā. Pirmais periods aizritēja ar vairākiem bīstamiem abu komandu uzbrukumiem, taču abi vārtsargi spēlēja pārliecinoši.
 
Sākoties otrajam periodam, viesi no Bauskas sāka spēlēt daudz drošāk un pārliecinošāk, lēnām pārņemot spēles gaitu savās rokās. Viesu spiediens pie pretinieka vārtiem vainagojās ar rezultatīvu metienu, kad pirmos vārtus jaunizveidotajā komandā guva codietis, Justs Baltmanis. Uzreiz pēc zaudētajiem vārtiem, vienības «Kurši» galvenais treneris veica vārtsarga maiņu, bet tas nelīdzēja. Pavisam drīz, tikai deviņas sekundes pēc centra iemetiena SC «Mēmele/Code» izvirzījās vadībā, kad precīzs bija Edijs Velhoviks, bet trešdaļas izskaņā vairākumu realizēja Ainars Rumpans panākot jau 3:1 viesu labā. Mājinieki ātri atbildēja ar vārtu guvumu, bet jau pēc minūtes Tedijs Turks atjaunoja SC «Memele/Code» komandai divu vārtu pārsvaru un pirms pēdējās trešdaļas viesi no Bauskas novada atradās vadībā ar 4:2.
 
Pēdējā trešdaļā mājinieki uzsāka atspēlēšanos, bet viesi mēģināja pretiniekus pārspēt pretuzbrukumos. Liepājnieku centieni atspēlēties vainagojās ar diviem gūtajiem vārtiem, piecas minūtes pirms spēles beigām panākot izlīdzinājumu. Kad līdz pamatlaikā beigām bija atlicis spēlēt mazāk par trim minūtēm, SC «Mēmele/Code» komanda izvirzījās vadībā. Pēc Konstantīna Mališeva tālsitiena, pirmais pie atlecošās bumbas bija Artūrs Dulbe, kurš raidot bumbiņu pretinieku vārtos atjaunoja viesiem vadību. Bauskas novada komandai prieki bija īsi, jo mājinieki jau nākamajā uzbrukumā atjaunoja spēlē līdzsvaru – 5:5. Atlikušajā laikā rezultāts nemainījās un sekoja papildlaiks. Papildlaikā abas komandas apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem, taču rezultatīvs, uzvaras nesošs sitiens padevās Ainaram Rumpanam, kurš pamatīgā burzmā pamanījās raidīt bumbiņu pretinieka vārtos izraujot SC «Mēmele/ Code» komandai pirmo uzvaru pirmajā čempionāta spēlē.
 
Pirmā apļa spēles SC «Mēmele/Code» florbolisti aizvadīs tikai viesos, bet pirmā mājas spēle Codes pagasta sporta zālē paredzēta 20.novembrī pret «Ķekavas buldogi 2» komandu.
 
Jau šo sestdien SC «Mēmele/Code» komanda dosies uz Liepājas novada, Grobiņas pagastu, kur sacentīsies ar vietējās «Leģions/Gribiņas novads» komandas florbolistiem.
 
Rezultativitātes punktus CS «Mēmele/Code» komandas labā guva – 
Ainars Rupmans – 2+0, 
Edijs Velhoviks, Justs Baltmanis, Artūrs Dulbe, Tedijs Turks – 1+0, 
Kristaps Kurpnieks, Artūrs Breijers, Artūrs Žilinskis, Konstantīns Mališevs – 0+1.  
 
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 
 
 
 

SC Mēmele/Code pirmajā 2. līgas mačā uzvar pagarinājumā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija