SC «Mēmele/Code» cīnīsies par 2.līgas medaļām

2018-03-12 13:51
Pateicoties raksturam un nepiekāpībai SC «Mēmele/Code» komandas florbolisti izcīnīja uzvaru Latvijas florbola 2.līgas ceturtdaļfināla izšķirošajā spēlē.

Bauskas novada spēlētāji sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām ar 2:1 pārspēja «Rēzeknes BJSS» florbolistus.

Latvijas florbola 2.līgas čempionātā SC «Mēmele/Code» komanda regulārajā turnīrā Rietumu konferencē uzvarēja, kamēr «Rēzeknes BJSS» Austrumu grupā finišēja ceturtie.

Bauskas novada komandai izslēgšanas spēlēs palīdz divi Latvijas florbola Elvi virslīgas čempionāta komandas «Bauska» spēlētāji – Lotārs Melderis un Tomas Valts Jirgensons. Abi spēlētāji vēl pieskaitāmi kategorijai «jaunieši», tamdēļ čempionāta nolikums šādu pāreju ļauj veikt.

Komandu pirmajā tikšanās reizē Rēzeknē mājinieki uzvarēja spēles pagarinājumā ar 4:5, sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1:0.

Pirmā SC «Mēmele/Code» mājas spēle sporta namā «Mēmele» notika 9.martā. Šajā duelī mājinieki izdarīja visu teicami - jau spēles ievadā laukuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 3:0, bet jau otrajā periodā pārsvars pieauga līdz 7:2, savukārt pēdējās divdesmit cīņas minūtēs mājinieki nokārtoja formalitātes un izcīnīja uzvaru ar 9:3 sērijā panākot izlīdzinājumu 1:1.
Šajā duelī divi vārti Guntara Krukovska, Armīna Timinska un Ronalda Bēmaņa kontā, bet tikpat rezultatīvas piespēles Ingusam Panteļejevam un Tomasam Valtam Jirgensonam. Pa vieniem vārtiem Aivim Barkovskim, Lotāram Melderim un Armandam Lauvam. Mājinieku vārtus sargāja Artis Štrovalds, kurš atvairīja 18 metienus, bet labākais uzvarētāju rindās Guntars Krukovskis.
 
Ceturtdaļfināla izšķirošā, trešā spēle notika 11.martā Bauskā. Šoreiz viesi no Rēzeknes uz spēli ieradās laikus, nevis 15 minūtes pirms cīņas, kā tas notika piektdien. Pienācīga iesildīšanas nesa rezultātu un viesi izšķirošajā cīņa demonstrēja daudz labāku spēli nekā tas bija komandu otrajā duelī. Abas komandas bieži apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem, spēle bija ātra un pārsvarā komandas metās no viena pretuzbrukuma uz otru, reti spēlējot pozicionālu spēli vienas vai otras komandas aizsardzības zonā. Trešās spēles ievads liecināja par otrā mača atkārtojumu, kad pusotru minūti pēc cīņas sākuma vārtus guva mājinieki. Tiesa, viesi ātri atbildēja un pirmais periods noslēdzās ar 1:1. Otrā perioda ievadā atkal vadībā izvirzījās laukuma saimnieki, bet jau atkal ļoti ātri atbildēja viesi un uz tablo atkal neizšķirts – 2:2.

Pēdējās trešdaļas sākumā vadībā atkal izvirzījās mājinieki un tomēr jau atkal, pusotras minūtes laikā, viesi atbildēja ar precīzu metienu.  Ātru vārtu guvumu izkārtoja laukuma saimnieki, kuri atkal izvirzījās vadībā spēlē ar 4:3. Šoreiz, lai rēzeknieši gūtu vārtus, pagāja trīs minūtes un rezultāts kļuva 4:4. Atlikušajās desmit spēles pamatlaika minūtēs rezultāts nemainījās un sekoja desmit minūšu pagarinājums.

Pagarinājumā viss vienkārši – kurš iemet, tas uzvar, bet ja neiemet neviens, seko pēcspēles soda metieni. Gūt vārtus abām komandām iespējas bija, bet tās palika neizmantotas un sekoja «bullīši».

Izgājienos viens pret vienu pret vārtsargu prasmīgāki bija mājinieki, kuri realizēja trīs izgājienus pēc kārtas, kamēr viesu komandas centienus neitralizēja mājinieku komandas vārtsargs Artis Štrovalds, kurš atvairīja trīs no četriem rēzekniešu mēģinājumiem.
Līdz ar to SC «Mēmele/Code» pēcspēles metienu sērijā ar 3:1, bet visā spēlē ar 5:4 pārspēja viesus no Rēzeknes un Bauskas novada florbolisti ir nodrošinājuši dalību čempionāta pusfinālā, kas savukārt garantē cīņu par medaļām.

Uzvarētāju labā ar 1+2 izcēlās Aivis Barkovskis, bet pa vārtiem katrs guva Armīns Timinskis, Valts Smilga un Ronalds Bēmanis, savukārt pa rezultatīvai piespēlei iespēja Toms Mengots un Lotārs Melderis.  Pēcspēles soda metienus mājinieku komandas labā realizēja Lotārs Melderis, Tomas Valts Jirgensons un Aivis Barkovskis. Uzvarētāju vienības vārtus sargāja Artis Štrovalds, kurš atvairīja 30 metienus, kā arī bija galvenais varonis pēcspēles metienu sērijā. Labākā spēlētāja gods mājinieku rindās Tomasam Valtam Jirgensonam.


SC «Mēmele/Code» komandas treneris Ingus Panteļejevs pēc uzvaras sērijā:

-Praktiski visiem spēlētājiem šī bija pirmā pieredze izslēgšanas spēlēs. Apzinājos, ka lielākā daļa spēlētāji nekad iepriekš nav spēlējuši tik svarīgas nozīmes mačos. Tieši pieredzes trūkums izslēgšanas spēlēs kalpoja par iemeslu zaudējumam pirmajā cīņā. Tāpat, pirmajā duelī brīnumus vārtos rādīja pretinieku komandas vārtsargs. Esmu priecīgs, ka nākamajās divās spēlēs pratām uzvarēt, kaut sērijai jau bija jānoslēdzas pirmajās divās spēlēs mums par labu. Pirmajā spēlē mūs iegāza momentu realizācija, kura bija ļoti zemā līmenī.
 
- Varu uzteikt Rēzeknes komandas aizsardzību. Regulārajā čempionātā nevienam pretiniekam nebija tik laba aizsardzība kā rēzekniešiem, kuri izteikti spēlēja zemu aizsardzībā. Tieši tāpēc izveidojās ļoti daudz pretuzbrukumi kā vienai tā otrai komandai. Viesi ļoti ātri atbildēja ar vārtu guvumiem, bet tas tikai tāpēc, ka paši pirms tam neiemetām savas izdevības, kuras ļautu atrasties komfortablā vadībā.

- Pusfinālā  sacentīsimies ar «Aizkraukle/Koknese», kura savā grupā palika otrā. Par šo komandu nekas nav zināms. Līdz pirmajai spēlei nav tik daudz laika, lai uzlabotu fizisko sagatavotību vai meistarību, tāpēc strādāsim pie vairākuma un mazākuma un noteikti jāsagatavojas psiholoģiski, kas arī būs noteicošais faktors šajā duelī. 

Pusfināla pirmās divas spēles notiks Bauskā. Pirmais duelis paredzēts piektdien 19:30, bet otrais sestdien arī 19:30. Pusfināla sērija ilgs līdz kādas komandas trijām uzvarām.  

SC «Mēmele/Code» cīnīsies par 2.līgas medaļām

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija