SC Mēmele senioriem otrā vieta Latvijas čempionātā

2015-04-20 14:12
Latvijas Veterānu florbola līgā Bauskas komanda SC «Mēmele» savā debijas sezonā izcīnīja otro vietu. Finālā, 18. aprīlī baušķenieki sīvā cīņā ar rezultātu 4:5 piekāpās «LINO.LV STARTER» komandai.
 
Iepriekšējos čempionātos SC «Mēmele» komandas vadošie spēlētāji cīnījās «LINO. LV STARTER» vienības sastāvā, bet pateicoties Bauskas novada domes atbalstam un vietējo spēlētāju entuziastam, izdevās nokomplektēt komandu no vietējiem Bauskas novada spēlētājiem senioru grupā virs 35 gadiem.
 
Čempionāta sākumā baušķenieki pamatīgi ieskrējās, gūstot septiņas uzvaras pēc kārtas. Pirmais zaudējums astotajā mačā pret «LINO» komandas florbolistiem ar 5:7. Pēc šīs neveiksmes, «SC Mēmele» florbola komandas spēlētāji guva piecas uzvaras pēc kārtas. Jāpiemin, ka arī šo komandu otrajā tikšanās reizē regulārajā čempionātā pārāki bija «LINO» vienības spēlētāji ar 8:6.
 
Ļoti sāpīgu zaudējumu baušķenieki piedzīvoja pret cēsniekiem. «Lekrings Sr.» spēlētāji uzvaras vārtus guva sekundi pirms spēles pamatlaika beigām, sagādājot baušķeniekiem zaudējumu ar rezultātu 4:5. Revanšēties SC «Mēmele» komandai cēsniekiem izdevās otrajā tikšanās reizē, kurā pēcspēles soda metienos ar rezultātu 6:7 pārāka bija Bauskas komanda.
Vēlāk baušķenieki piekāpās arī «Ķekavas Bulldogs» komandai ar 5:3. Šī dueļa pirmajā cīņā, SC «Mēmele» komanda uzveica «bulldogus» ar 6:3.
 
Piekto un pēdējo neveiksmi regulārajā čempionātā Bauskas komanda piedzīvoja mačā pret «Ekskurzeme» komandu, piekāpjoties ar 4:6. Pirmajā duelī pēcspēles soda metienos ar 3:2 uzvaru izcīnīja baušķenieki.
 
Regulārajā čempionātā baušķenieki piedalījās 19 spēlēs, no tām 14 mačos izcīnītas uzvaras, no tām piecas ar vismaz septiņu vārtu pārsvaru, bet zaudējumi piedzīvoti tikai 5 cīņās. Regulārā čempionāta spēlēs tika gūti 135 vārti, kas bija trešais labākais radītājs starp visām komandām, bet ielaisti 89, ierindojoties piektajā vietā šajā rādītājā čempionātā.
 
Rezultatīvākie SC «Mēmele» komandas spēlētāji pēc regulārā čempionāta bija Ingus Panteļejevs ar 24 gūtajiem vārtiem un 21 rezultatīvu piespēli (24+21,) Agris Grandovskis — 29+15, Gatis Feldmanis 23+20.
 
Ceturtdaļfinālā Bauskas komandai SC «Mēmele» pretī stājās Cēsu komanda «Lekrings Sr.» Mača sākuma fiksēts 1:1, bet turpinājumā vadībā izvirzījās baušķenieki ar 3:1. Cēsnieki pietuvojās līdz minimumam, taču divi gūtie vārti spēles izskaņā nodrošināja uzvaru baušķeniekiem ar 5:2.
 
Pusfinālā Bauskas vienība ar identisko 5:2 uzvarēja komandas «Lielvārde» spēlētājus. Scenārijs šim mačam stipri līdzīgs pirmajam play-off mačam. Bauskas komanda atradās vadībā ar 3:2, bet tad, mača izskaņā Agra Grandovska divi precīzie raidījumi pretinieku tukšajos vārtos nodrošināja uzvaru ar 5:2.
 
Fināla cīņā savā starpā tikās «LINO.LV STARTER» un SC «Mēmele» komandas spēlētāji. Cīņa principiāla, jo vēl pagājušajā sezonā daļa Bauskas komandas spēlētāji pārstāvēja tieši «LINO» vienības rindas. Diemžēl, arī trešajā savstarpējajā tikšanās reizē šajā sezonā baušķenieki nespēja uzveikt «LINO» komandas pārstāvjus.
 
Aizraujošā finālā SC «Mēmele» komandas spēlētāji atradās iedzinējos ar 2:0, taču prata panākt spēlē līdzsvaru 2:2. Divas minūtes līdz spēles beigām, «LINO» komanda ieguva pārsvaru ar 2:5. Ingus Panteļejevs guva divus vārtus, taču ar to izrādījās par maz, un SC «Mēmele» komanda savā debijas sezonā izcīnīja otro vietu Latvijas Veterānu florbola līgā.
 
Play-off mačos Bauskas komandā rezultatīvākais bija Agris Grandovskis kuram 4+1, Jānim Kārkliņam — 3+1, Ingusam Panteļejevam — 2+2, Normundam Grunckim — 1+3.
 
Komandā SC «Mēmele» spēlēja — Agris Grandovskis, Ingus Panteļejevs, Gatis Feldmanis, Normunds Grunckis, Jānis Kārkliņš, Elvis Sakārnis, Gints Vecelis, Arnis Korņenkovs, Pēteris Maziks, Uģis Niedre, Artis Dīcmanis, Normunds Abeļūns, Āris Rotbergs, Aivars Melderis, Guntars Grandovskis.  

SC Mēmele senioriem otrā vieta Latvijas čempionātā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija