Seņkāns un Co atnes uzvaru Bauskai

2013-03-19 23:35

Foto E.Gruncka

 

    Pēc lielāka pārtraukuma, laukumā SN Mēmele devās Kvēles basketbolisti, kuri šovakar uzņēma Liepājas Lauvas 2 komandu. Šī spēle bija pirmspēdējā spēle, pirms sāksies cīņa play-off. Spēli uzvarēja Bauskas basketbolisti ar 83-71, līdz ar to nodrošinot sesto vietu regulārajā turnīrā un iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Pirmās desmit minūtes abas komandas aktīvi uzbruka, mazāk domājot par aizsardzību. 20-20 pēc pirmās ceturtdaļas.

Spēlei turpinoties, Bauska daudz precīzāk uzbruka uz pretinieka grozu un pēc otrās ceturtdaļas +5 Bauskai.

Trešo ceturtdaļu viesi uzvarēja ar 20-19. Pirms pēdējām desmit minūtēm rezultāts 60-56

Tieši izšķirošajos brīžos Kvēles basketbolisti nospēlēja precīzāk, pieļaujot mazāk kļūdu un precīzāk metot, uzvarēja visu spēli ar 83-71.

Mājinieku komandā kārtējo reizi līdera dotības apliecināja Armands Seņkāns, kuram 24 punkti un 8 atlecošās bumbas.

Tieši Armands šodien tika apbalvots, kā Februāra vērtīgākais līgas spēlētājs, kas ir liels gods komandai, tās vadībai un noteikti pašam spēlētājam.

Uz pēcspēles sarunu aicinājām galveno treneri Kristapu Zeidu, kā arī Armandu Seņkānu.

Kristaps Zeids, KvēleSC Mēmele galvenais treneris.

Pirms šī vakara spēles sanāca lielāks pārtraukums. Kā treniņos gāja, kā aizpildījāt šo brīvo laiku?

"Pluss mīnuss, viss bija kā parasti. Treniņi bija nedaudz smagāki fiziski. Pluss tāds, ka paņēmām kaut ko jaunu, bija vairāk laika apgūt ko līdz šim neapgūtu, ko ierastajā režīmā neatļāvāmies darīt, jo fiziski nebija laika. Mīnus, protams, ir spēles trūkums."

Spēles laikā daudz piezīmes ātri sakrājās.

"Aizsardzībā tikai tā spējām viņus apturēt. Spēlējām agresīvi. Daudz piezīmes, jo aizsardzībā daudz darba šovakar. Ja netiek līdzi kājās, tad sit piezīmi un iet malā (smejas). Labāk piezīme nekā divi punkti."

Armands Seņkāns labākais Februārī. Kā tas ietekmē komandu?

"Protams, ka ir neizmērojams prieks par to. Taču, domāju, ka arī pats Armands atzīs, ka bez komandas tas neizdotos. Protams, viņš ir līderis un komanda uz viņu paļaujas. Domāju, ka viņš jau agrāk to bija pelnījis."

 

Armands, kuram šodien ir dzimšanas diena, pēc spēles neslēpa prieku par spēli, un labākā spēlētāja godu.

"Esmu ļoti priecīgs, ka uzvarējām. Svarīga uzvara, kas nodrošina stabilu sesto vietu. Tas bija mērķis, kuru sasniedzām."

Februāris tagad Tavs mīļākais gada mēnesis?

"Bet, protams (smejas). Lielākoties jau jāpasakās komandai par to, ka viņi uzticas un dod man bumbu. Arī tad, ja man neizdodas iemest, viņi uzmundrina mani un tādā veidā dzen mani uz priekšu."

Šī ir tava vērtīgākā balva līdz šim basketbolā?

"Noteikti. Jaunatnes līgā bija kas līdzīgs, taču ar šo nesalīdzināsi. Šeit cits līmenis, labāki spēlētāji, lielāka konkurence."

Pēdējā spēlē metīsi iekšā?

"Jāmet. Metīsim iekšā, lai pirms došanās cīņā play-off būtu lielāka pārliecība. Domāju, ka treneris dos iespēju arī tiem, kuri retāk tiek pie spēlēšanas. Ta kā, es uzskatu, ka neatslābināsimies un uzvarēsim arī pēdējo spēli."

 

Pēdējo spēli Kvēle/ SC Mēmele basketbolistiem jāaizvada Valmierā, 26. martā, tiekoties ar Valmiera/BSS komandu. Pirmajā spēlē, kura norisinājās Bauskā, Kvēles basketbolisti svinēja pārliecinošu uzvaru ar 87-51. Novēlam, tādas pašas sekmes arī Valmierā.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe