«Sēlijas kausā» Bauskas komandām lieliski panākumi

2017-01-31 17:08
Prestižā volejbola turnīra veterāniem «Sēlijas kauss» jubilejas 15 sacensībās Aknīstē un Viesītē lieliskus panākumus guvušas Bauskas novada sieviešu un vīriešu volejbola komandas.

Ik gadu uz «Sēlijas kausa» čempionātu ierodas labākās Vidzemes, Zemgales, Latgales, Rīgas reģiona un Kurzemes vienības, lai dažādās vecuma grupās noskaidrotu labākos veterānu volejbolistus. Bauskas sieviešu komanda spēlēja 45+ vecuma grupā Aknīstē , kungi 50+ cīnījāsViesītē.

Volejbola turnīrs «Sēlijas kauss» notiek katru gadu janvāra pēdējā sestdienā, šoreiz tas bija 28. janvārī. Līdzīgas nozīmes un prestiži vienas dienas turnīri vēl ir Madonā un Saulgriežos. Bauskas novada vīru komanda regulāri izcēlusies ar lieliskiem panākumiem «Sēlijas kausa» sacensībās, bet dāmām šī gada bronza ir tikai otrā godalgotā vieta turnīra vēsturē. Pērn volejbolistes palika otrās. Bauskas novada vīru komandai 50+ vecuma grupā iepriekš ir izdevies noturēties čempiona godā pat trīs gadus pēc kārtas, bet šogad,tāpat kā pērn, izcīnīts sudrabs.

Dāmu konkurencē Bauskas sievietes spēja no cīņas par medaļām izslēgt pērnā gada čempiones Madonas novada volejbolistes. Mūsējās pirmajā setā zaudēja ar iespaidīgo 7:17, bet otrajā setā baušķenieces atbildēja ar identisku rezultātu sev par labu. Šādos gadījumos grupu spēlēs nolikums paredz «zelta punkta» izspēli, jeb – kura komanda pirmā gūst punktu tā uzvar. Tiesības servēt ieguva Madonas komanda, bet sāncenšu labākā servētāja kļūdījās un bumbu raidīja tīklā. Bauskai uzvara un nodrošināta spēle par trešo vietu.

Par turnīra bronzas medaļām mūsējās sacentās ar Valmieras un Cēsu pilsētas apvienoto komandu «Burtnieki.» Pērn šīs abas vienībās spēlēja pa pirmo vietu, šogad par trešo. Pirmo setu uzvarēja «burtnieki», bet otro Bauskas novada volejbolistes. Izšķirošajā setā mūsējās bija vadībā ar 7:2, tomēr spēles turpinājumā rezultāts kļuva pat 9:9. Spēles galotnē prasmīgāk nospēlēja Bauskas komandas spēlētājas, kuras guva panākumu ar 11:9 un izcīnīja «Sēlijas kausa» bronzu.
 

Bauskas vienības spēlētāja Lauma Zariņa:

- Esam priecīgas, ka no tālākās cīņas pratām izslēgt vienas no turnīra galvenajām favorītēm Madonas komandu. Nospēlējām labi un par panākumu esam gandarītas. Tikai otro reizi vēsturē izcīnām godalgotas vietas un tas izdevies divus gadus pēc kārtas. Meitenes nospēlēja super, prieks par komandu.

Foto: organizatoru albums

Bauskas sieviešu veterānu komandā spēlēja: Lauma Zariņa, Laila Jirgensone, Ilze Ladusāne, Rita Lejniece, Ineta Ruhocka, Inese Skrēbena, Gaļina Mihailova un Regīna Lapsa.

 

Bauskas novada vīriešu veterānu vienība trešo gadu pēc kārtas palika otrie. Kungu 50+ grupā spēlēja septiņas komandas. Baušķenieki grupu spēlēs izcīnīja divas uzvaras un reizi cīnījās neizšķirti. Jāpiebilst ka mūsējie pārspēja spēcīgo Neretas vienību. Pirmā vieta grupā nodrošināja cīņu par pirmo vietu. Otro gadu pēc kārtas Bauskas volejbolisti atdūrās pret Daugavpils komandas spēlētāju pretestību.

Foto: organizatoru albums

Bauskas vīriešu volejbola vienības sastāvs: Bogdans Kohanovskis, Aldis Ukstiņš, Jānis Vastlāvis, Dzintars Dzenis, Valdis Tijons, Guntis Mašinskis un Juris Dubinskis.

Bauskas komandas volejbolists Guntis Mašinskis:

- Mums paveicās ar grupu izlozi, kurā pretiniekos nebija Daugavpils vai Valmiera. Nereta mūs nenovērtēja, tāpēc viņus izdevās uzvarēt. Finālā daudz variantu izcīnīt panākumu mums nebija. Prieks, ka otrajā setā spējām savu spēli uzlabot. Daugavpilieši pagaidām ir pārāk spēcīgi. Neskatoties uz zaudējumu finālā, esmu priecīgs par rezultātu. Vīri cīnījās godam.

Foto no organizatoru albuma.
Kungu 50+ turnīra labākais spēlētājs – Guntis Mašinskis.
 

 

«Sēlijas kausā» Bauskas komandām lieliski panākumi

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija