Sezonas pirmajā spēlē FK Bauska uzvar bullīšos

2015-09-27 13:37
 
«Elvi» florbola līgas čempionāta jaunās sezonas pirmajā spēlē savu skatītāju priekšā, florbola klubs (FK) «Bauska» spēles pamatlaikā atspēlēja divu vārtu deficītu un pēcspēles metienos pārspēja «FBK Valmiera/VIA» komandu ar rezultātu 5:4.
 
Šī bija abu komandu septītā tikšanās reize sporta namā (SN) «Mēmele». Vieglu spēli 26.septembra vakarā valmierieši varēja negaidīt, jo iepriekšējās tikšanās reizēs uzvaras svinējuši tikai baušķenieki – četras uzvaras pamatlaikā, divas pēcspēles soda metienos. Tiesa, šoreiz valmieriešus varēja iedrošināt baušķenieku īsais rezervistu soliņš – pieci laukuma spēlētāji un divi vārtsargi, kamēr viesiem uz soliņa teju trīs reizes lielāks spēlētāju skaits. FK «Bauska» komandas pirmajā spēlē palīdzēt nevarēja Ģirts Laugalis, Toms Rozentāls un Uģis Jirgensons.
 
Cīņas pirmajā periodā komandas pāris reizes apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem, bet ilgstoši nedz vienai, nedz otrai komandai uzturēties pretinieka aizsardzības zonā neizdevās. Baušķenieki ļoti bieži zaudēja cīņas pie bortiem, kā arī pieļāva vairākas kļūdas aizsardzībā, kuras sekmēja bumbiņas atdošanu pretiniekiem. Tieši viena no neveiksmīgajām cīņām pie bortiem atnesa Bauskai zaudētus vārtus, kad precīzs bija viesu komandas spēlējošais treneris, Aigars Belsaovs. Mājinieki rezultātu izlīdzināja 40 sekundes pirms perioda beigām, kad teicamu soda izspēli realizēja Rolands Kovaļevskis, gūstot komandas pirmos vārtus jaunajā sezonā.
 
Notikumiem bagāts izvērtās spēles otrais periods. Jau paša tā ievadā vārtus guva viesi, pēc tam lielo vairākumu, jeb spēlējot 5:3, nespēja realizēt mājinieki, ar ko valmierieši atbildēja gūstot vēl vienu vārtus, izvirzoties vadībā ar 3:1. Lielisku izdevību samazināt rezultāta starpību neizmantoja FK «Bauska» spēlētājs Rolands Kovaļevskis, kurš nerealizēja soda metienu. Tādu pat iespēju trīs minūtes vēlāk neizmantoja arī viesi. FK «Bauska» komanda par nelaimi nerealizēja nevienu no otrās trešdaļas pieciem vairākumiem. Minūti pirms otrās trešdaļas beigām savus pirmos vārtus Latvijas florbola augstākajā līmenī guva FK «Bauska» pieaugušo komandas debitants, īslīcietis, Romualds Paulovičs. Tiesa viesi, nieka trīs sekundes pirms perioda beigām guva vārtus un dodoties pārtraukumā, rezultāts uz tablo 4:2 valmieriešu labā.
 
Spēles pēdējās divdesmit minūtes aizritēja ar Bauskas komandas teritoriālo pārsvaru. Mājiniekiem izturot divus mazākumus pēc kārtas, sekoja atspēlēšanās. Rezultāta starpību līdz minimuma samazināja Valdis Vāvers, kurš mainīja bumbiņas lidojuma virzienu, pēc Nikitas Maksurova metiena. Pavisam drīz, pēc nepilnas minūtes ar fantastisku tālšāvienu vārtu devītniekā rezultātu izlīdzināja mājinieku komandas spēlētājs, Pēteris Zeltiņš. Atlikušajās desmit spēles minūtēs biežāk un bīstamāk uzbruka mājinieki, bet diemžēl, vairākas ļoti labas izdevības gūt vārtus palika neizmantotas. Pēdējās sekundēs pamatlaikā bīstami uzbruka tieši viesi, bet baušķeniekus glāba lielisku spēli aizvadījušais vārtu vīrs, Reinis Kirilko.
 
Spēles papildlaikā neviena no komandām uzvaras vārtus neguva un sekoja pēcspēles soda metieni. Vārtsargu maiņu pēc pirmajiem četriem pēcspēles soda metieniem veica FK «Bauska» komandas treneris Ingus Panteļejevs, kurš Reiņa vietā vārtu drošību uzticēja Elvim Holstam. Taktiskais gājiens deva rezultātu. Elvis ne tikai atvairīja pēdējo, izšķirošo metienu, bet nepārspēts palika arī pirmās divas reizes. Punktu uzvarai pielika Bauskas komandas spēlētājs Romualds Paulovičs, kurš realizēja uzvaras nesošo bullīti.
 
FBK «Valmiera/VIA » komandas treneris, Māris Rozenbahs par spēli.
 
Pirmā trešdaļa visai blāva abu komandu izpildījumā.
«Mēs trenējamies uz savādāka seguma, Bauskā ir koks. Pagāja laiks, līdz spēlētāji pierada.»
 
Izlaidāt 4:2 pārsvaru. Kas komandā notika?
«Florbolā vienmēr viss iet kā pa viļņiem. Vienā brīdī tu nospēlē labi, citā slikti. Šur tur nokļūdījāmies. Florbolā divu vārtu pārsvars nav nekas, tas tāds izlīdzinošais rezultāts. Viss bija pašu rokās, kaut uzvarēt bullīšos.»
 
Kādos spēles elementos esat apmierināts ar komandas sniegumu, kuros nē?
«Trūka trīs pamat sastāva spēlētāji, kas ieviesa zināmas korekcijas. Varbūt tieši šie spēlētāji pietrūka, lai mēs neielaistu kādus vārtus, un iesistu paši vairāk. Grūti teikt. Bauskā mums vienmēr iet grūti. Mēs mēģinām ieturēt savu spēles stilu. Jaunajiem pie šī elementa ir jāpiestrādā. Dažbrīd jāsēž ar tāfelīti pie jaunajiem un jāskaidro spēles situācijas. Vajadzīgs laiks.»
 
Komandas mērķis sezonā?
«Atkārtot pērnā gada rezultātu – iekļūšanu starp astoņām labākajām komandām. Ja mums tas neizdosies, tad absolūti nebūsim izpildījuši plānu, bet ja iekļūsim, tad virsuzdevums ir pārvarēt pirmo kārtu.»
 
 
 
FK «Bauska» komandas treneris Ingus Panteļejevs par spēli.
 
Pirmais periods ļoti neizteiksmīgs.
«Es pat teiktu, ka pirmie divi periodi mums bija ļoti neizteiksmīgi, nekādi. Kliboja tehniskais izpildījums, kā arī nepieturējāmies pie spēles taktiskā zīmējuma, zaudējām daudz cīņas pie bortiem. Trešais jau bija pavisam savādāks.»
 
Vēl mazliet par pirmo periodu. Daudz zaudētas divcīņas pie bortiem. Viena no tām atnesa pirmo vārtu zaudējumu. Daudz kļūdas savā aizsardzībā, kuras noveda pie bumbiņas atdošanas pretiniekam. Kas te pa vainu?
«Epizodēs pie bortiem zaudējām spēlē kājās, tīri uz fiziskā spēka. Jo spēcīgāks spēlētājs, jo vieglāk būs uzvarēt cīņās pie bortiem. Jāstrādā pie fiziskā un jāpilda atsevišķi vingrinājumi.»
 
Otrajā periodā nerealizēts lielais vairākums, daudz momentu.
«Jā. Lielākais klupšanas akmens bija vairākuma realizācija. Mēs jau iniciatīvu varējām pārņemt krietni ātrāk, veiksmīgi izspēlējot vairākumus. Pie šī spēles elementa mums vēl daudz jāpiestrādā.»
 
Atspēlējāties no 4:2.
«Pēc zaudētajiem vārtiem otrajā perioda pašā izskaņā, varēja notiks lūzums spēlē par labu pretiniekiem. Prieks, ka lūzuma punktu trešajā trešdaļā panācām mēs. Pārtvērām spēles iniciatīvu savās rokās, tiesa, daudzus momentus mēs nerealizējām. Visā visumā prieks par spēlētāju raksturu. Esmu ļoti apmierināts par atspēlēšanos.»
 
Bullīšos nomainīji Reini.
«Viņam negāja, nolēmu ko pamainīt. Elvim veiksme bija blakus – divas stangas, bet pēdējo, izšķirošo izgājienu Elvis neitralizēja teicami.»
 
Pirmā spēlei aiz muguras. Redzi jau kādas sastāva izmaiņas?
«Šodien mums trūka Ģirts, kurš bija paredzēts otrajā trijniekā. Viņa pieredze un meistarība mums šodien noderētu. Vēl nebija Uģis Jirgensons un Toms Rozentāls. Izmaiņas virknējumos noteikti būs. »
 
Ko vari sacīt pa abiem debitantiem?
«Artūram Barkovam, lai arī bija viena kļūda, neko sliktu nevaru par viņu teikt. Iekļāvās spēlē, esmu ar viņa darbībām apmierināts.
Romualds izdarīja visu lieliski. Priecē viņa psiholoģiskā noturībā, pārliecība. Šādā momentā realizēt bullīti, ir jāprot. Labi, ļoti labi debitanti nospēlēja. Strādājot un trenējoties meistarība un sniegums laukumā tikai uzlabosies.»
 
 
 
Romualds Paulovičs, FK «Bauska» komandas spēlētājs par spēli.
 
«Otrajā periodā pieļāvām daudz kļūdas pie bortiem, zaudējām divcīņas. Pēdējā perioda ievadā sākām spēlēt, kā treneris lika un viss izdevās, tiesa, nespējām realizēt ļoti daudz momentu. Spēlēt virslīgā un jauniešos ir divas dažādas pasaules. Šeit nevar slinkot. Ja slinkosi, sēdēsi malā. Jānostrādā katrā epizodē, lai nebūtu kļūdas. Katra kļūda var būt izšķiroša. Atspēlēties pieaugušo līmenī ir krietni grūtāk, nekā jauniešos.»
 
 
FK «Bauska» komandas labākais spēlētājs – Romualds Paulovičs.
Rezultativitātes punktus guva
Pēteris Zeltiņš 1+1,
Romualds Paulovičs, Valdis Vāvers, Rolands Kovaļevskis 1+0,
Nikita Maksurovs, Dinārs Vaitaitis, Aivis Barkovskis 0+1.
 
Nākamā spēle «Elvi» līgas čempionātā FK «Bauska» komandai 3.oktobrī mājās pret «Ulbroka/FS Masters» vienību.
 
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

 

 

Sezonas pirmajā spēlē FK Bauska uzvar bullīšos

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija