Slikta momentu realizācija un novājināts sastāvs liedz uzvarēt

2017-02-09 12:13

Piekto zaudējumu pēc kārtas Elvi florbola virslīgas čempionātā 8.februārī piedzīvoja florbola klubs (FK) «Bauska», kas savās mājās ar 8:2 kapitulēja viesu vienības «Pārgauja» spēlētājiem.

Bauskas komandas pretinieki nostabilizējušies tabulas sestajā pozīcijā un gandrīz pavisam droši var apgalvot, ka «Pārgauja» spēlēs izslēgšanas spēlēs. FK «Bauska ar 19 spēlēs iekrātiem 13 punktiem vairs nekādi nevar pretendēt uz astoto pozīciju tabulā, kura dotu iespēju piedalīties«play-off» mačos. 
Čempionātā Bauskas komandai vēl jāspēlē trīs spēles.
Par lielāko klupšanas akmeni mājas cīņā pret «Pārgauju» var minēt vāju momentu realizāciju, spēlētāju resursu trūkumu un esošo florbolistu traumas un nebūšanas ar veselību.

Vairāki Bauskas komandas vīri tikko kā izveseļojušies pēc ilgstošas slimošanas un nebūt nav labākajā fiziskajā formā. Toms Niedre nule kā sadziedējis vēdera muskuļa traumu un uz florbola laukuma kāpa pēc vairāk, nekā divu nedēļu pauzes, bet Jānim Akmentiņam par sevi liek manīt, pirms dažiem gadiem lauztās kājas trauma. Komandai pēdējās spēlēs nevar palīdzēt viens no līderiem un rezultatīvākajiem spēlētājiem Pēteris Zeltiņš, bet Nikita Maksurovs izcieta divu spēļu diskvalifikāciju, tiesa, jau nākamajā spēlē Nikita varēs doties laukumā.
 
Viesi no Pārgaujas pirmo periodu uzvarēja ar 3:0. Spēles ievadā sāpošās kājas dēļ nespēlēja FK «Bauska» kapteinis Jānis Akmentiņš, kurš laukumā devās otrajā periodā. Viņš spēlē iesaistījās lieliski, gūstot vārtus vairākumā. Par sarūgtinājumu sanākušajiem mājinieku skatītājiem,viesi otrajā periodā guva divus bezatbildes vārtus, rezultātam kļūstot 1:5.

Trešajā periodā pārgaujieši ātri guva savus sestos vārtus, uz ko mājinieki spēja atbildēt ar precīzu metienu Romualda Pauloviča izpildījumā. Spēles izskaņā baušķenieki riskēja, mainot sesto laukuma spēlētāju pret vārtsargu, kas gan nepalīdzēja. Viesi divas reizes raidīja bumbiņu tukšos vārtos, panākot 8:2 un sagādājot «Bauskai» piekto zaudējumu pēc kārtas.

Foto – Elīna Gruncka
Jānis Akmentiņš spēlē pret «Pārgauja» komandu guva vienus vārtus.


FK «Bauska» komandas kapteinis Jānis Akmentiņš:

- Spēle neizdevās nerealizēto momentu dēļ. Nevarējām iemest. Likām garām, pat tukšiem vārtiem. Daudz momenti palika neizmantoti, par ko arī tikām sodīti. Jaunajiem florbolistiem nonākot lieliskās vārtu gūšanas pozīcijās ir bail kļūdīties, tāpēc viņi labāk iedod nevajadzīgu piespēli vai neuzmet pa vārtiem vispār.

- Agrāk par vietu komandā bija jācīnās. Bijām pilnas trīs maiņas un vēl rezervisti. Lai tiktu pie spēles laika, bija sevi jāpierāda. Tagad spēlētāju resursi ir tādi, ka atnākot vien uz spēli jau vari tikt otrajā maiņā. Tāda ir situācija – nav konkurences.
 
- Atlikušās trīs spēles jānospēlē labi, lai izrāptos no pēdējās vietas turnīrā un gūtu pārliecību. Uzvarēt vienmēr ir patīkami. Cerējām palikt vismaz devītie, bet tagad neesmu pētījis situāciju tabulā. Jāspēlē pēdējie mači un jāuzvar, lai mēs nebūtu pēdējie.
 

Baušķeniekiem nedēļas nogalē paredzētas divas spēles – 11.februārī mājās pret «Ķekavu», bet svētdien viesos jātiekās ar FBK «Valmiera.»
 

Slikta momentu realizācija un novājināts sastāvs liedz uzvarēt

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija