Startē ielu florbola sezona

2016-06-04 17:59

Bauskas vecpilsētas sirdī, rātslaukumā 4.jūnijā notika sporta centrs (SC) «Mēmele» I posms ielu florbolā.

Bauskas rātsnama fonā desmitiem florbolisti bumbiņu dzenāja pa vecpilsētas bruģi. Te ar īpašu meistarību izcelties neviens nevarēja – bumbiņa, atsitoties pret bruģi lēkāja nekontrolējami, bet apstākļi visiem vienādi un tāda, patiesībā, arī ir ielu sporta būtība – spēlēt ārā, jebkādos apstākļos.

I posmā trijās vecuma grupās piedalījās 16 komandas.

Plašāk pārstāvētā un jaunākā, 2005.gadā dzimušo un jaunāku puišu grupā spēlēja septiņas komandas. Pārliecinošu dominanci grupu spēlēs, pusfinālā un finālā demonstrēja komanda «Bauskas Trio» ar Denisu Afanasjevu, Ralfu Akmentiņu un Pāvelu Seredicki sastāvā. Puiši trijās grupu spēlēs guva 11 vārtus un neielaida nevienu. Arī pusfinālā viņi savus vārtus nosargāja neskartus (4:0), bet finālā gūts panākums pret otras grupas pretinieci «Dedzinātāji» ar 3:1.

 2005. gadā dzimušo grupā čempioni «Bauskas Trio» ar Denisu Afanasjevu, Ralfu Akmentiņu un Pāvelu Seredicki sastāvā.

 2005. gadā dzimušo grupā II vieta - «Dedzinātāji» -  Ivars Mediņš, Roberts Eniņš, Kristers Dervins.

2005. gadā dzimušo grupā III vieta - «Vilki» - Jānis Smans, Artūrs Davidonis, Ivis Karja.

 
2002. –2004.gadā dzimušie florbolisti sacentās piecu komandu konkurencē. Prasmīgākie izrādījās «Oxdog Team» ar Gustavu Pļevoku, Evertu Janušauski, Reini Krīgali un Kristeru Ķūrēnu Repši sastāvā. Jaunie censoņi guva trīs panākumus, bet reizi cīnījās neizšķirti. Otrie – «Red Wings Bauska», trešie – «Burbuļuki».
 
 2002.-2004. gadā dzimušo grupā čempioni «Oxdog Team» ar Gustavu Pļevoku, Evertu Janušauski, Reini Krīgali un Kristeru Ķūrēnu Repši sastāvā
 
 2002.-2004. gadā dzimušo grupā II vieta - «Red Wings Bauska» - Jānis Maļina, Ēriks Skukausks, Andrejs Maslobejevs, Ivo Karja.
 
 2002.-2004. gadā dzimušo grupā III vieta - «Burbuļuki» - Kristiāns Lauva, Arkādijs Kuzmičs, Aksels Griba, Rihards Aleksandrovs
 
Pieaugušo vīru konkurencē piedalījās četras komandas. Ceturtie palika 1999.dzimušie un jaunāki florbolistu veidota komanda, bet labāko trijniekā atrodami tādi Latvijas florbola virslīgas spēlētāji kā Ģirts Laugalis, Pēteris Zeltiņš un Gints Velmunskis un Aivis Barkovskis. Pirmajiem trim šoreiz otrā vieta. 
 
Pēc seniem laikiem, atkal ar nūju rokās atgriežoties Latvijā tika redzēts Māris Akmentiņš – savulaik ilggadējās FK «Bauska» komandas vilcējspēks. Viņš kopā ar brāli Jāni un Edgaru Lujānu triumfēja pieaugušo turnīrā. Trešie palika «H2O» komanda ar Gati Pelēķi, Oskaru Švāgeri, Aivi Barkovski un Kristapu Kurpnieku sastāvā.
 
1998.gadā dzimušie un vecāki grupas čempioni «Mērnieki» - Jānis Akmentiņš, Māris Akmentiņš, Edgars Lujāns. 
 
1998.gadā dzimušie un vecāki grupas II vieta - «Rātslaukuma izlase» - Pēteris Zeltiņš, Ģirts Laugalis, Gints Velmunskis
 

1998.gadā dzimušie un vecāki grupas III vieta - «H2O» - Oskars Švāgers, Kristaps Kurpnieks, Gatis Pelēķis, Aivis Barkovskis


Sacensību organizators Agris Grandovskis par I posma norisi ir apmierināts. «Sakarā ar izlaidumiem, pieaugušo konkurencē šoreiz mazāk komandu, tomēr nākamajos posmos ceru ieraudzīt kuplāku dalībnieku skaitu tieši šajā vecuma grupā. Sacensības aizvadīts raiti. Iespējams, būtu nepieciešams uzstādīt divus laukumus, bet domāju, ka trijās stundās izspēlēt 16 komandu turnīru nav ilgi. Paldies treneriem, kuri palīdzēja ar tiesāšanu,» tā A. Grandovskis.

Nākamais posms paredzēt jūlijā.

 

Startē ielu florbola sezona

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija