T.Niedre pēdējās sekundēs iemet mazākumā, izraujot uzvaru pār bulldogiem

2015-02-16 14:23

 

Pēdējo spēli «Elvi» florbola līgas regulārajā čempionātā, svētdien,15. februārī savu skatītāju priekšā aizvadīja florbola klubs (FK) «Bauska» komanda, kura dramatiskās spēles beigās uzvarēja «Ķekavas Bulldogs» florbolistus.

 

Pateicoties «FBK Valmiera/ VIA» komandas, varētu teikt negaidītajai uzvarai viesos pār vienības «Lielvārde» florbolistiem, baušķenieki zaudēja cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs un pēdējai cīņai pret bulldogiem nekādas nozīmes nebija, vien cieņas un goda jautājums pret skatītājiem un pozitīvs regulārā čempionāta noslēgums.

 

Labvēlīga mača iznākuma pamati «Bauska» komandas izpildījumā tik ielikti jau pašā spēles sākumā, kad mājinieki atradās vadība ar 4:0, bet perioda izskaņā uz tablo redzams vēl pārliecinošākais 6:1.

Trauksmes zvans «Bauskas» komandā sāka skanēt pirmā perioda izskaņā, kad pus minūti pirms tā beigām, viesi dažu sekunžu laikā raidīja divas bumbiņas Elvja Holsta sargātajos vārtos, samazinot starpību līdz 6:3.

 

Trauksmes zvans nepārstāja zvanīt arī otrā perioda sākumā, kad pirmo 30 sekunžu laikā, viesi gūst vēl vienus vārtus. Spēles turpinājumā realizācija Bauskas komandai izrādījās ļoti vāja. Vispirms Toms Niedre nespēja gūt vārtus soda metienā, bet pēc tam baušķenieki nespēja būt rezultatīvi arī pēc divu pretinieku nopelnītajiem noraidījumiem. Sekojot spēles plānam FK «Bauska» komandas treneris mača vidū veic vārtsargu maiņu, spēles laiku tiem dalot uz pusēm.

Ķekavas komandai jau otro reizi spēlē nepilnas minūtes laikā guva divus vārtus, panākot līdzsvaru, ar rezultātu 6:6. Šķiet, ka 30 sekunžu lāsts vajāja baušķeniekus visu spēli, jo tieši tik daudz bija atlicis spēles laiks otrajā trešdaļā, kad viesi guva vārtus un pirmo reizi spēlē izvirzījās vadībā. Pirms pēdējām 20 minūtēm, 6:7 bulldogu labā.

 

Komandu dueļa pēdējo divdesmit minūšu notikumu pielīdzināmi īstam trillerim. Jau perioda sākumā viesi panāk 6:8 savā labā. Bauskai iemetot, vārtu starpība samazinājās līdz minimumam 7:8. Neilgi pēc tam laukumā sākās lieli asumi, kuru rezultātā diviem viesu komandas spēlētājiem piešķīra desmit minūšu sodu par nesportisku uzvedību, kā arī tika parādīta viena sarkanā kartīte. Tālākie spēles notikumi liecināja vien to, ka «Bauska» cietīs zaudējumu pret turnīra pastarīšiem. Vispirms viesi gūst vārtus mazākumaā un kad atlicis bija spēlēt vien piecas minūtes, bulldogi atradās vadībā jau ar 7:10

 

Mača brīnumainais turpinājums, iespējams, kaut nedaudz kompensēja komandas un skatītāju rūgtumu par vienības nespēju iekļūt play-off spēlēs. Toms Niedre mazākuma guva komandas astotos vārtus. Laiks ritēja un baušķenieki metās atspēlēties, kas arī izdevās. Atlicis ko spēlēt bija vien trīs ar pus minūtes. Vispirms Ģirts Laugalis guva savus trešos vārtus spēlē, bet jau pēc desmit sekundēm rezultātu izlīdzināja baušķenieks Dinārs Vaitaitis. Lieliska iespēja izraut uzvaru neizmantoja Ķekavas komanda, kura nopelnīja vairākumu pēc Reiņa Kirilko pārkāpuma, kad līdz mača beigām bija atlikušas divas minūtes. Bauska ne tikai nosargāja mazākuma savus vārtus neskartus, bet arī guva uzvaras vārtus. Toms Niedre divdesmit sekundes pirms spēles pamatlaika beigām bija precīzs otro reizi spēlē, sarūpējot Bauskas komandai laimīgu uzvaru pret bulldogiem ar rezultātu 11:10.

 

Dinārs Vaitaitis, FK «Bauska» komandas spēlētājs par spēli.

«Svarīgi bija pēdējā mačā izcīnīt uzvaru un uz pozitīvas nots noslēgt regulāro čempionātu. Viens no trenera uzdevumiem bija uzvarēt ar nepieciešamo vārtu starpību, lai saglabātu pozitīvu vārtu attiecību turnīrā, bet diemžēl, tas mums neizdevās.»

 

«Lai arī šim mačam nebija nekādas nozīmes tabulas izvietoju izteiksmē, vēlējāmies regulārā čempionāta pēdējo spēli nospēlēt godam. Negribot, bet parūpējāmies par trillera cienīgu maču ar laimīgām beigām par prieku sev un skatītājiem.»

 

Ingus Panteļejevs, FK «Bauska» komandas treneris par spēli.

Kāds noskaņojums bija komandā pirms spēles, zinot, ka šis mačs neko nemaina?

«Protams, visi bijām vīlušies par neiekļūšanu play-off spēles. Pirms spēles bija divi uzdevumi- iegūt pozitīvu vārtu attiecību, kura tika stipri pabojāta dēļ pēdējo spēļu rezultātiem un protams, pats par sevi uzvarēt bulldogus. Diemžēl vārtu attiecība palika negatīva (-5), bet pat laimi, uzvara izcīnīta.»

 

Kas notika, kad pēc iegūtā pārsvara 6:1, komandas sniegums krasi mainījās?

«Sāka svinēt uzvaru. Tas jau bija redzams pēc spēlētāju uzvedības laukumā, ķermeņa valodas. Visas sezonas laikā, šādā situācijā,kad iegūts liels pārsvars nenokļuvām pirmo reizi, bet kā vienmēr pārsvaru izsējām un pēc tam nākas cīnīties par uzvaru, jau esot iedzinējos. Žēl, ka nav stabilitātes komandā, rakstura. Tieši nestabilitāte ir galvenais iemesls, kādēļ netikām paly-off spēlēs.»

 

Elvis aizvadīja samērā labu maču, atvairīdams 18 no pretinieka 22 metieniem. Kāpēc veici vārtsarga maiņu?

«Tāda bija noruna jau pirms spēles, ka spēles laiks tiks dalīts uz pusēm. Elvis nostāvēja labi, bet Reinis ne tik veiksmīgi. Vārtsargiem šogad arī nestabils sniegums. Spēlē pret Cēsīm Reinis nostāvēja lieliski, bet tagad ne tik labi. Kā visai komandai, arī vārtsargiem nav stabilitātes.»

 

Spēles beigās, šķiet necerēts panākums.

«Tas, ka no pēdējiem četriem vārtiem divus gūsim mazākumā, bija negaidīti. Ko tādu, domāju, ka neiedomājās neviens. Bet tā sanāca, ka izšķirošie vārti arī tika gūti mazākumā. Spēlei kvalitātes nebija vispār. Ja runājam par sniegumu, tad tas bija atbilstošs divu vājāko komandu duelim virslīgā vai pat pirmās līgas mačam. Ar šādu spēli, pret bulldogiem nav jābrīnās, kāpēc netikām play-off spēlēs.»

 

Ko vari pateikt par pārspēlēm, kuras sekos?

«Katrā ziņā neko pozitīvu. Kam tas ir izdevīgi? Par ko mēs cīnīsimies tagad? Ne par ko. Lieki izdevumi, liekas spēles. Protams, tiek pagarināta sezona un spēlētāji vēl var uzspēlēt, bet no tā nav nekādas jēgas. Neiekļāvām izslēgšanas spēlēs, līdz ar to motivācija atkal spēlēt astoņas spēles bez jēgas, mums nav. Ja arī šādas spēles notiek, tad varētu pamainīt izspēles kārtību, nevis atkal divus apļus pa četrām spēlēm katrā.»

 

 

Sazinoties ar čempionāta galveno tiesnesi, sacensību komitejas vadītāju Pēteri Poudžiunas, viņš paskaidroja, ka tās komandas, kuras pēc regulārā čempionāta ierindojušās attiecīgi no 9. —14. vietai, izspēlē katra ar katru divas spēles. Izņēmums ir Latvijas U19 vienība, kura šajās spēlēs nepiedalīsies.

Tas nozīmē, ka katrai komandai, kuras nav iekļuvušas play-off jāaizvada astoņas spēlēs — četras spēlējot mājās un tik pat viesos.

Punkti, kuri iegūti regulārā čempionāta ietvaros nāk līdzi arī šajās pārspēlēs. Pēc izspēlētajiem mačiem, tā komanda, kurai būs viss mazāk iegūtais punktu skaits pametīs «Elvi» florbola līgu.

 

Raugoties tabulā, var droši teikt ka komandām «Bauska» un «Pārgauja» nevajadzētu kandidēt un izkrišanu. Galvenā pretendenti ir Jelgavas komanda, kura nespēja gūt nevienu punktu čempionātā. Nekas neliecina par to, ka kaut kas varētu mainīties, bet liela loma pārspēļu rezultātiem būs tam ,cik komandas nopietni attieksies pret šiem mačiem. Līdz ar to, iespējams, sagaidāms kāds pārsteigumiem bagāts duelis ar neparedzamām beigām.

 

Atgādinām, ka FK «Bauska» vienība regulāro sezonu noslēdza 9. vietā, par diviem punktiem atpaliekot no astotās vietas, kas garantētu iekļūšanu play-off spēlēs.

 

FK «Bauska» komandā rezultativitātes punktus spēlē pret «Ķekavas Bulldogs» guva —

Toms Niedre, Dinārs Vaitaitis 2+3

Ģirts Laugalis 3+0

Andis Levītis 1+1

Uģis Ritvars Jirgensons, Pēteris Zeltiņš, Gints Velmunskis 1+0

Toms Rozentāls, Edgars Lujāns 0+1.

 

Nākamā spēlē FK «Bauska» komandai mājās, 21. februārī pret «Jelgavas novads» komandu.

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

T.Niedre pēdējās sekundēs iemet mazākumā, izraujot uzvaru pār bulldogiem

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija