Toms Edušs Lietuvā izcīna uzvaru otrajā posmā pēc kārtas

2020-07-08 10:03
 
Pagājušajās brīvdienās Lietuvā, Akmenē, notika Lietuvas auto krosa kausa 2.posma sacensības. Astoņās ieskaites klasēs bija pieteikušies 66 dalībnieki, 19 no tiem bija Latvijas valsts pārstāvji. Latviešu vidū arī baušķenieks – Toms Edušs, kurš izcīnīja uzvaru D2000 klasē 17 konkurentu vidū.
Sacensību diena sàkās ar reģistrāciju, tehnisko apskati un tālāk dienas kārtībā bija kontrollaiku brauciens, kurā Toms uzrādīja trešo ātrāko laiku, pēc kura tika noteikta starta vieta pirmajai kvalifikācijai.
 
Baušķenieks aizvadīja divus kvalifikācijas braucienus – abos otrā vieta un garentēts fināls. Finālā piedalījās 10 dalībnieki.
 
„Fināla brauciens bija visnervozākais, jo divi konkurenti veica pāragru startu, no kuriem viens pēc otrā tika diskvalificēts. Tikai ar trešo piegājienu sākās fināla sacensības, kurās man izdevās izrauties vadībā jau pēc starta un noturēt līderpozīcijas visas sacīkstes garumā. Aiz manis - otrie un trešie bija lietuvieši,” pēc sacīkstēm pastāstīja Toms, kurš uzvarēja arī pirmā posma sacesnībās.
Nākošās sacīkstes jau šonedēļ Latvijā, kad sāksies Latvijas krosa komisijas un folkreisa 1.posms Priekulē, Līgo trasē.