Trešo reizi čempionātā tiek piedzīvots zaudējums ar -35

2014-03-07 22:10

Šovakar, 7.martā ,otro spēli šonedēļ aizvadīja „Bauskas BJSS” basketbolisti Latvijas basketbola 3. līgas čempionātā. Šovakar baušķeniekiem uz spēli līdzi nedevās komandas vilcējs Ivars Zemītis, taču komandā atgriezies Edgars Markūns, kurš pēdējos spēli aizvadīja 16.janvārī. Lai arī tieši Edgars guva visvairāk punktus no komandas, precīzi 20 un izcīnīja 9 atlecošās bumbas, tas neglāba Bauskas pārstāvēto komandu no trešā zaudējuma šajā sezonā ar starpību -35. Rezultātā ar 96-61 nācās piekāpties SK „Rūjiena” komandai.

Nav noslēpums, ka bez Ivara komandas sniegums ir krietni vājāks, un cīnīties par uzvarām ir divtik grūtāk. Kā piemēru var minēt iepriekšējo abu šo komandu tikšanās reizi. Toreiz, Bauskā ar rezultātu 84-77 uzvarēja mājinieki. Ivars guva 34 punktus. Kā šovakar būtu gājis ar Ivaru, spriediet paši.

Spēles sākumā „Rūjiena” izraujas ar 15-5. Vēlāk jau palielina starpību uz 21-9. Bauska samazina starpību līdz 25-16 pēc pirmās ceturtdaļas.

Nekas nemainās arī otrajā un trešajā ceturtdaļā. Mājinieki turpina pārliecinoši, savukārt „Bauskai” uzbrukums vājš un neprecīzs.

Cienīgāko un līdzvērtīgāko ceturtdaļu šajā spēlē baušķenieki aizvada pēdējo. Ceturtdaļa tiek uzvarēta ar 16:15.

Šis zaudējums „Bauskas BJSS” komandai bija 11. visā čempionātā, aizvadītajās 23 spēlēs. 

Čempionātā atlikušas vairs tikai trīs spēles. Pat ja visās atlikušajās spēlēs tiek piedzīvoti zaudējumi, baušķenieki saglabā pietiekoši labas iespējas iekļūt play-off. Principā, tikai gadījumā, ja BK "Dārtija" uzvar visas savas atlikušās spēles, baušķenieki var neiekļūt labāko astotniekā,  tiesa, lai to izdarītu, BK "Dārtijai" būs jāuzvar spēcīgā "RTU" un "Sigulda" komandas, kas būs ļoti grūti izdarāms uzdevums. Protams, ja "Bauska"kādā no atlikušajām spēlēm izcīna uzvaru, viņi garantē vietu labāko astotniekā. 

Edgars Markūns 20 punkti, 9 atl.b.; Rinalds Ņikaņins 9 punkti, 7 atl.b.; Jānis Lietavietis 9 punkti, 4 atl.b.; Arnis Simsons 7 punkti, 7 atl.b., 3 piesp.; Juris Ojāru 5 punkti, 5 atl.b., 1 piesp.; Toms Vilks 4 punkti, 1 atl.b., 3 piesp.; Elvis Simanovičs 4 punkti, 1 atl.b., 1 piesp.; Eliss Upenieks 3 punkti, 1 atl.b., 1 piesp.

Nākamā spēlē baušķeniekiem 13.martā plkst. 19:00 SN Mēmele pret komandu „Carnikava”.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

 

 

Trešo reizi čempionātā tiek piedzīvots zaudējums ar -35

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija