U18 sāk ar zaudējumu

2013-04-11 22:34

 

Šovakar tika uzsāktas ceturtdaļu fināla spēles U18 vecuma grupā, to skaitā arī „Bauskas BJSS „U18 vienība aizvadīja savu pirmo cīņu pret „CPSS –Lekrings”.

Lai arī statistika liecināja, ka šī spēle nebūs nekas traģisks , tomēr praksē viss neizdevās kā ieplānots un tika piedzīvots zaudējums ar 2-6.  

Pirmā trešdaļa ritēja līdzvērtīgi, par ko arī liecināja rezultāts. Pēc pirmajām 20 minūtēm 1-1. Baušķenieku komandā precīzs Rolands Kovaļevskis, kuram asistēja Toms Niedre.

Spēles vidusdaļa izvērtās katastrofāla. Periods tika zaudēt ar 4-0. Pēc otrās trešdaļas 5-1 „Lekrings” labā. Vēl vairāk izredzēs uz uzvaru šajā spēlē samazināja Toms Niedre. Pašās otrās trešdaļa beigās, viņš saņēma divu minūšu sodu par augstu paceltu nūju, taču uzskatot, ka sods ir nepamatots sāka diskusijas ar tiesnešiem, par ko Toms saņēma vēl 2 minūtes par nesportisku uzvedību un 10 minūtes par protestēšanu.

Pirmās minūtes trešajā trešdaļa „Bauska” aizvadīja mazākumā, taču izturēja. Pēdējās spēles 20 minūtes komandas atkal aizvadīja līdzvērtīgi, abām komandām apmainoties ar vārtu guvumiem. Baušķenieku labā komandas otros vārtus guva Rolands Kovaļevskis, un tāpat kā iepriekš viņam piespēli iedeva Niedre. Toms laukumā trešajā trešdaļa pavadīja vien 5 minūtes, kas arī iespējams liedza komandai vismaz samazināt vārtu starpību.

„Bauskas” rindās ar punktiem izcēlās-

 Rolands Kovaļevskis 2+0

Toms Niedre 0+2

 

Ingus Panteļejevs "Bauskas BJSS" treneris par spēli.

„Spēle bija līdzvērtīga. Pirmā trešdaļa 1-1, tāpat kā trešā. Otrajā trešdaļā zēni zaudēja uzmanību, atslābinājās un, lūk, arī rezultāts.”

Uz papīra pretinieks vājāks. Sezonā 5 zaudējumi, jums 1. Tas ietekmēja spēlētājus?

„Iespējams likās, ka būs vieglāk, bet neko nemanīju zēnos, kas liecinātu par to, ka viņi nav gatavi. Varbūt zemapziņā arī dažiem likās, ka būs vieglāk, jo pretinieks teorētiski vājāks. Taču visi redzējām, ka tam, kas ir uz papīra, nav nozīmes. „

Tomam problēmas ar disciplīnu?

„Tā varētu teikt. Viņam ir jāmācās savaldīties, paklusēt. Viņš būtu atsēdējis savas 2 minūtes un miers, bet nē, iesaistījās diskusijās ar tiesnešiem un dabūja 2+2+10”

Tas ietekmēja rezultātu?

„Protams. Vispirms jau tas, ka viņš nevarēja iziet laukumā 14 minūtes trešajā trešdaļā, kas bija liels zaudējums. Viņš ir komandas līderis, izlases kandidāts. Nevar šādi darīties izslēgšanas spēlēs.”

Izlasē šis gājiens ko mainīs?

„Nu redzēt jau visi redzēs protokolā, kas notika, bet neuzskatu, ka tas ir kaut kas ārkārtējs. Viņš nesavaldījās, un izrunājās. Gadās. Turpmāk ir jācenšas savaldīties, uzvesties kā līderim, kāds viņš arī ir. Viņš ir labs, ļoti labs spēlētājs- jauns, ātrs. Tik disciplīna, svarīgākais ir disciplīna laukumā.

-4 pēc pirmās spēles. Atspēlēsieties?

„Nekas jau cits neatliek. Mums tagad Pirmdien, 19:00 ir atbildes spēle. Uzvarētāju noskaidro divu spēļu summā. Ja uzvarēsim ar +5 un tad tiksim pusfinālā”

 

Sportsbauska.lv aicina atbalstīt „Bauskas” U18 komandu atbildes spēlē, SN Mēmele, Pirmdien, 15. aprīlī, plkst 19:30.

 

Rakstu sagatavoja-A.Dulbe