Ūdensmotosporta sezonas atklāšanas sacensībās ātrumlaivām "Mēmeles Sports" ierindojas 4.vietā

2020-07-13 21:30
 
Sestdien, 11.jūlijā Alūksnes ezerā norisinājās ilgi gaidīts notikums - Latvijas atklātā čempionāta ūdensmotosportā sezonas atklāšana ātrumlaivām. Šogad sezona sākās vēlāk, nekā ierasts, un Pasaules čempionāts GT-30 klasē, kā sākotnēji bija plānots, nenotika, tomēr sacensību dalībnieku un skatītāju bija daudz. Laikapstākļi ātrumlaivu sacensībām bija nepiemēroti, pūta stiprs brāzmains vējš. Citos gadījumos, iespējams, sacīkstes būtu atceltas, tomēr šoreiz organizatori pieņēma lēmumu samazināt trases kopējo garumu un turpināt sacīkstes kā plānots.

GT-15 klasē spēcīgākais no „Mēmeles Sports” pārstāvjiem bija Nils Slakteris, kurš izcīnīja godpilno 3.vietu, uz pjedestāla nostājoties blakus lietuviešu un igauņu braucējiem. Elīza Lakovica aizvadīja sīvas sacensības, iegūstot vērtīgu pieredzi un triju braucienu summā ierindojoties 8.vietā. Šoreiz piedzīvojumiem bagāta sacīkste izvērtās Ralfam Zaharčenokam. Brīvajos treniņos pilots brāzmainā vēja dēļ piedzīvoja ”lidojumu”, kas beidzās ar laivas apgāšanos. Pateicoties ātram un precīzam  mehāniķu darbam, laiva bija sagatavota startam un Ralfs veiksmīgi piedalījās visos trijos braucienos. Jāpiemin, ka otrajā braucienā Ralfa laivai bija sadursme ar konkurenta laivu, taču tā beidzās veiksmīgi un rezultātā Ralfam 13.vieta. Pēc sacensībām Ralfs bija noskaņots optimistiski: „Nākamreiz, ja nebūs vēja, varēšu cīnīties.”

Brīvajos treniņos vēja brāzma krietni virs ūdens pacēla GT-30  klases braucējas Lauras Lakovicas laivas priekšgalu, tomēr piezemēšanās bija veiksmīga. Veiksmīga Laurai bija arī sacīkste, kurā, uzvarot divus no trim braucieniem, iegūta 1.vieta. „Sacensības kopumā bija izdevušās, bija liels prieks par satikšanos ar draugiem no citām komandām,” atzina Laura.

Skatītāji varēja vērot aizraujošu F2 klases pilotu - Uvja Slaktera („Mēmeles Sports”) un lietuviešu braucēja Edgaras Riabko sniegumu. Aizvadot veiksmīgu sacīksti, Uvim otrā vieta.

Komanda „Mēmeles Sports” uz pirmo posmu devās nepilnā sastāvā un komandu vērtējumā sezonas atklāšanas sacensībās ierindojās 4.vietā. 
Komandas līdzjutēji atzinīgi novērtēja sacensību organizatoru darbu un priecājās, ka stiprajam vējam nepievienojās arī lietus.

Foto:VIesturs Lācis