Ūdensmotosportisti atklāj sezonu

2017-05-29 14:31

Aizkraukles akvatorijā 27. un 28. maijā tika dots starts Latvijas atklātajam ātrumlaivu čempionātam. Pirmajā posmā Bauskas vienībai trešā vieta, informē Kristaps Paegle no komandas «Mēmeles sports».

Foto – Viesturs Lācis
Iespaidīgu avāriju piedzīvo Andis Ratnieks no «ART Racing» komandas.

 
 
Šajā sezonā vienība «Mēmeles sports» ir mainījusies – komandu pametuši vairāki sportisti, taču pievienojušies vairāki jaunieši un vietējie braucēji. Vienība kļuvusi jaunāka un patriotiskāka – visi braucēji ir baušķenieki.
 
Latvijas atklātā čempionāta pirmajā posmā «Mēmeles sporta» piloti atklāja jauno 2017. gada sezonu. Vairākas sīvas cīņas, sadursmes ar citiem braucējiem un motoru rūkoņa piepildīja Aizkraukles akvatoriju, kur vienlaikus norisinājās arī Eiropas čempionāts FR1000 un O350 ātrumlaivām.

Pēc Bauskas komandas iepriekšējo sezonu dominances konkurenti ir sarosījušies. Atsaucoties uz finansiāli izdevīgiem piedāvājumiem, komandu «Mēmeles sports» pametuši pāris braucēju.

Pērn Aizkraukles komandā startēja Lotārs Millers, bet šogad tēva vienībai pievienojās arī meita Ieva. Liepājniekiem piebiedrojies Jānis Sējāns, kas pērn startēja Bauskas komandā 550 klasē. Vēja pilsētas vienībā startē arī Dmitrijs Aņikejevs.

Pirmajā Latvijas čempionāta posmā nepiedalījās Reinis Paegle. Arī viņa brālis Kristaps šosezon, iespējams, sacensībās neiesaistīsies.

Joprojām ierindā ir jaunais Miks Zaharčenoks. Viņam pirmais posms gāja secen tehnisku iemeslu dēļ, kaut komandas personāls naktī pirms sacensībām līdz pat četriem rītā darīja visu, lai laiva būtu gatava, tomēr nepietika laika.
 
Pirmo reizi «Mēmeles sporta» sastāvā startēja Didzis Jovaiša. Viņš debijas sacensībās Eiropas čempionāta ieskaitē palika 7. vietā 14 dalībnieku konkurencē.
Foto – Viesturs Lācis
Didzis Jovaiša debijas sacīkstēs.
 

Kristaps Paegle no «Mēmeles sporta»:

-Komandā šosezon ir vairāki jaunieši. Konkurenti sezonai sagatavojušies teicami, iztērējot lielus līdzekļus, bet mēs nedomājam padoties. Cīnīsimies, ieliksim stiprus pamatus nākamajai sezonai.
 
GT-15 klasē Nils Slakteris sīvā konkurencē izcīnīja 1. vietu. Savukārt sadursmi otrajā braucienā piedzīvoja un laivu sabojāja Laura Lakoviča-Lakovica, finišā viņai ceturtā vieta.
Foto – Viesturs Lācis
Aizkraukles ūdeņos traucas Laura Lakoviča-Lakovica un Niks Slakteris.
 

Endija Zaumane JT-250 klasē uzvarēja visos braucienos un ieguva 1. vietu, bet Toms Bundzinskis sezonu sāka ar bronzu.

OSY-400 klasē Viesturs Lācis iesaistījās spraigās cīņās ar jaunajiem konkurentiem un  Latvijas posmos labi zināmo lietuvieti Gintaru Marcinkusu. Viesturs šoreiz piekāpās kaimiņvalsts braucējam un finišēja otrais. Baušķenieka spēkrats otrajā braucienā cieta no sadursmes ar ūdenī peldošu koku, kas atstāja «rētas» laivas korpusā.

 F-2 klasē traucās un uzvaras laurus plūca Uvis Slakteris, priecējot skatītājus ar savu ātrumlaivu, demonstrējot izcilas prasmes, pa Aizkraukles un Daugavas akvatoriju braucot ar 200 km/h ātrumu.

Kopvērtējumā komandai «Mēmeles sports» pirmā posma sacensībās 3. vieta.


Sacensību debitants Didzis Jovaiša:

-Pirms sezonas sākuma aizvadīja dažus treniņus, trenējos Mēmelē. Pirmais motors bija par lēnu, «nokāvu» vēl trīs, bet tad dabūju jaunu, un tagad laiva ir gatava. Sacensībās adrenalīns un emocijas ir fantastiskas. Esmu ļoti priecīgs par rezultātu. Turpināšu trenēties un piedalīšos visās nākamajās sacīkstēs.

-Es uzbraucu kokam, kas laivā izsita caurumu. «Nebūtu šī starpgadījuma, rezultāti būtu vēl labāki. Esmu ļoti apmierināts, ka viss beidzās laimīgi, pateicoties Milleru ģimenes atbalstam, es varēju turpināt sacīksti.

 

 

Ūdensmotosportisti atklāj sezonu

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija