Uzvara otrajā pagarinājumā ļauj ieņemt pirmo vietu čempionātā

2016-03-11 20:55

Īsts izturības pārbaudījums «Bauskas BJSS/SC Mēmele» basketbolistiem bija spēle Valmierā, kur tikai mača otrajā pagarinājumā gūts panākums.

Spēle Valmierā šonedēļ baušķeniekiem nebija pirmā cīņa Latvijas basketbols 3. līgas čempionātā. Pirmdien «Bauska» viesojās Jaunpilī, kur tikās ar vietējo SK «Jaunpils» komandu. Vēl spēles trešās ceturtdaļas vidū baušķeniekiem bija 17 punktu deficīts, bet veiksmīgā spēle aizsardzībā un apbrīnojamā precizitāte uzbrukumā ļāva izraut uzvaru ar 96:91. Kārtējā fantastiskā spēle Ivaram Zemītim. Šoreiz viņš guva 38 punktus, izcīnīja 13 bumbas zem groziem un darbojās ar lielisku metienu precizitāti. Vēl minūti pirms spēles beigām rezultāts bija neizšķirts – 89:89, bet pateicoties četriem Toma Vilka, diviem Ivara Zemīša un viena Nika Gaigalieša realizētajiem soda metieniem, viesi no Bauskas svinēja skaistu rakstura uzvaru.

Otrā posma pirmspēdējā spēlē «Bauska» 9.martā viesojās Valmierā, kur tikās ar mājiniekiem «Vidzemes Augstskola / Valmiera Glass – 2» komandu.

Pirmās divas ceturtdaļas abas komandas spēlēja ļoti līdzīgi. Valmierā «Bauskai» nevarēja palīdzēt Ivars Zemītis, Kaspars Jakubonis un Oskars Liepiņš, turpretī valmierieši spēlēja optimālajā sastāvā.

Pēc puslaika, jeb pirmajām divām ceturtdaļām rezultāts bija 37:36 mājinieku labā.

Trešajā ceturtdaļā valmierieši veica nelielu izrāvienu ar +5 punktiem, bet ceturtā ceturtdaļa beidzās ar 14:19 un, lai noskaidrotu uzvarētāju, bija nepieciešams papildlaiks. Tiesa, ar vienu piecu minūšu papildlaiku nepietika. Izraut uzvaru baušķeniekiem pirmajās piecās papildus minūtēs varēja Niks Gaigalietis, bet viņa metiens bija neprecīzs un rezultāts pēc pirmā papildlaika - 73:73. 
Otrajā papildlaikā Niks Gaigalietis nekļūdījās. Viņš realizēja divus trīs punktu metienus, divus punktus pievienoja Roberts Cers un «Bauska» svinēja pelnītu, ļoti grūtā cīņā izcīnītu uzvaru, kura pirms pēdējās čempionāta kārtas ļāva ieņemt pirmo vietu čempionātā.
 
Uz rezultativitātes ceļa ir atgriezies viens no komandas līderiem Arnis Simsons. Viņš laukumā pavadīja visu spēli, guva 28 punktus un izcīnīja 11 atlecošās bumbas. Pilns spēles laiks arī Mikam Karlovam, kurš veica milzīgu darba apjomu aizsardzībā, guva 14 punktus, izcīnīja 7 atlecošās bumbas, Niks Gaigalietis – 17p., Tomam Vilkam – 9p., Robertam Ceram – 7p., Mārim Skrējānam – 4 p., 13 atlēcošās bumbas un pārtvērtas 8 pretinieku piespēles, Nikam Konstantīnam Dibetam – 2 p.
 
«Bauskas BJSS/SC Mēmele» komandas treneris Juris Ojāru par spēli.
 
«Uzvarējām ļoti svarīgu spēli pret turnīra līderiem. Panākumu guvām pateicoties spēcīgai aizsardzībai. Ielaidām maz punktus, spēlētāji nosedza savus pretspēlētājus. Prieks par jauniešiem, kuri iekļāvās spēles ritmā, nenobijās un guva svarīgus punktus. Spēlējām  ar nepilnu sastāvu, kamēr tobrīdējiem turnīra līderiem bija optimālais sastāvs.»
 
Ko basketbolistiem nozīmē spēlēt divus pagarinājumus?
«Spēlēt divus papildlaikus ir ļoti grūti. Basketbolisti noturēja labu fizisko kondīciju, ātru spēles ritmu, kaut spēki bija uz izsīkuma robežas. Spēlētājus uz priekšu dzen azarts, vēlme uzvarēt, kaut spēki vairs nav. Papildlaikā uzvar fiziski spēcīgākā komanda.»
 
Pēdējā spēle pret Iecavas «Dartija.»
« Ja uzvaram, esam pirmie, bet tad izslēgšanas spēlē mums pretī nāk neparocīgā «Carnikava.» Ja zaudējam, esam trešie un pretī nāk «Saulkrasti.» Neko nerēķināsim un dosimies laukumā ar domām par uzvaru. Iecavas un Bauskas pilsētu komandu tikšanās allaž ir īpaša un uzvarēt pretiniekus vienmēr ir patīkami.»
 
Pēdējā spēle otrajā posmā «Bauskas BJSS/SC Mēmele» komandai 17.martā mājās pret Iecavas BK «Dartija» vienību.

 

Uzvara otrajā pagarinājumā ļauj ieņemt pirmo vietu čempionātā

Neprecīzs raksts

? | 2016-03-12

Daudz neprecizitātes šajā rakstā.
Gribētos izsmeļošāku un izlabotu rakstu izlasīt par spēli ar Valmieru.

parkertas bumbas

miks | 2016-03-11

8 parkertas bumbas bija marim skrejanam nevis karlovam un tas jau liecina kurs sanceja aizsardziba

Re:parkertas bumbas

aaaa | 2016-03-19

da skrejans pats par sevi ir mr aizsardziba!

Jauna diskusija