Uzvara pirmajā pusfināla spēlē

2013-05-14 23:13

 

Pirmo pusfināla spēli šovakar, 14.maijā Kocēnos aizvadīja „Bauska BJSS” U16 komanda, kura tikās ar „Rubene” komandu.

Rubene pēc regulārā čempionātā ierindojās 2.vietā savā grupā. Līdz šim komandas nebija tikušās, līdz ar to bija grūti spriest, kurai komandai ir priekšrocības šajā tikšanās reizē.

Spēle iesākās ar viesu izvirzīšanos vadībā, kad precīzi met baušķenieks Zigmārs Liepa. Rubene neilgi pirms trešdaļas beigām panāk izlīdzinājumu spēlējot vairākumā.

Otrā trešdaļas vidū Rubenei vairākums un jau atkal mājinieki to izmanto izvirzoties vadībā ar 2-1. Baušķenieki ātri atspēlējas, rezultātu izlīdzinot Aivim Barkovskim.

Pēdējā trešdaļā „Bauska” izvirzās ātri vadībā, panākot 3-2, kad precīzs atkal Aivis Barkovskis. Pēc atkārtotiem pārkāpumiem noraidīts tiek Rolands Kovaļevskis, un pāris sekundes vēlāk arī pārkāpumu izdara Reinis Kirilko. Bauskai 2 minūtes spēlējot 3-5 laukuma spēlētājiem izdodas izturēt skaitlisko mazākumu. Baušķenieki pēdējo divu minūšu laikā iemeta divas bumbiņas pretinieku vārtos svinot uzvaru pirmajā pusfināla spēlē pret „Rubeni” ar 5-2. Pēdējo, piekto bumbiņu „Rubenes” vārtos ielidināja Aivis Barkovskis, kurām šie bija trešie vārti spēlē.

Treneris Agris Grandovskis, „Bauskas BJSS” uzteic komandas saliedētību. „Pret šo pretinieku nebijām spēlējuši. Priekšrocības nebija nevienam. Spēles sākumā centāmies iztaustīt pretinieku, sajust spēles garšu.”

„Komandā spēlētāji darbojās ļoti saskaņoti, vienoti. Tā ir spēles disciplīna, pie kuras strādājam un kura nes rezultātus. Svarīgi, lai viņi savā starpā ir saliedēti arī ārpus laukuma. Šīs dienas spēle parāda to, ka komanda ir viens vesels mehānisms, kurā cits citu atbalsta.”

„Bauskā jāuzvar. Esam puslīdz iepazinušies ar komandu, viņu spēlētājiem. Rubenei ir labs vairākums, ko arī šodien viņi pierādīja. Nevaram pārkāpt noteikumus tik daudz, jāspēlē uzmanīgāk.”

„Bauskas BJSS” komandā ar punktiem izcēlās-

Aivis Barkovksis 3+0

Valdis Vāvers 0+3

Rolands Kovaļevskis 1+1

Zigmārs Liepa 1+0

Romualnds Paulovičs 0+1

 

Otrā pusfināla spēle notiks „SN Mēmele”, Ceturtdien, 16 maijā plkst. 19:00

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe